lauantai 9. tammikuuta 2021

Polttari-ideoita: 12 x Pääkaupunkiseudun upeat vuokrasaunat

Ajattelin nyt alkuvuoden aikana aikana kirjoitella blogiin useammankin polttariaiheisen postauksen! Kesä on edelleen suosituinta hääsesonkia ja siitä johtuen loppukevät ja alkukesä usein suosituimpia polttariajankohtia. Mökillä saunominen ja paljuilu on yhä useamman polttarisankarin haaveissa, mutta upeita vuokrasaunoja löytyy myös kaupungista. Modernin morsiussaunan voi järjestää kauniiseen vuokrasaunaan, jossa polttariporukka voi nautiskella rentouttavista löylyistä, kasvonaamioista ja meressä uiskentelusta - ja tämän jälkeen suunnata illalliselle vaikkapa polttarisankarin lempiravintolaan!

Pääset siirtymään paikan sivuille ja lukemaan lisää klikkaamalla saunan nimeä:

Saunasaari

Upeissa merimaisemissa Kruunuvuorenselällä sijaitseva nimetön saari, joka tarjoaa erilaisia saunaelämyksiä ryhmille. Saarelta löytyy Perinnesavu, eli perinteinen nokinen savusauna, johon mahtuu peräti 38 saunojaa, sekä rauhallista saaristolaistunnelmaa tarjoileva Haapasavu, johon mahtuu 30 saunojaa. Molempien saunojen yhteyteen voi lisämaksusta varata myös paljun. Saunasaaren kautta on mahdollista tilata myös Kauppatorilta tai Katanokan Kasinolta, sekä järjestää erilaisia tarjoiluja. 

Villa Kataya

Lauttasaaressa sijaitsevan Villa Katayan tilaussaunasta aukeaa upea näköala Espoon Keilaniemeen. Villa Katayassa käytössä on viihtyisä oleskelutila, näköalasauna, höyrysauna, ulkoporeallas, terassi, sekä mahdollisuus pulahtaa mereen vilvoittelemaan. Myös pyyhkeiden ja kylpytakkien vuokraaminen on mahdollista ja lisäksi Villa Katayan kautta voi tilata saunalle pientä purtavaa. Omien juomien tuominen on sallittua ja saunaan soveltuu jopa 20 hengen porukalle. Tämä saunatila huokuu spa-tunnelmaa ja on sisustukseltaan superkaunis!


Hernesaarenrannassa sijaitseva Löyly on arkkitehtuuriltaan upea ja tiloista löytyy myös yksityiskäyttöön vuokrattavissa oleva tilaussauna. Tilaussaunan vieraiden käytössä on yleinen pukuhuone, sekä yksityinen suihkutila. Lisäksi saunasta pääsee vilvoittelemaan terassille ja halutessaan voi pulahtaa mereen uimaan. Tilaussaunan hinta pe-su on 400€/2h ja hinta sisältää oman saunan käytön kahden tunnin ajan, pyyhkeet, pefletit, shampoot ja suihkusaippuat, max 12 henkilöä, lisähenkilöt 19€/hlö. 

Samasta rakennuksesta löytyy Löylyn ihana ravintola, jossa voi nauttia vaikkapa lounasta tai tilata saunajuomat, joita nautiskella vilvoittelutauolla terassilla. Olemme kerran käyneet Löylyssä brunssilla ja kerran lounaalla ja molemmilla kerroilla ruoka on ollut todella hyvää!

Laguunin konttisauna

Keilaniemessä sijaitsevan vesiurheilukeskus Laguunin hauskan konttisaunan voi vuokrata myös yksityiskäyttöön. Saunakontin vuokra on 250 € 2h + 100€/h ja 50€ lisämaksulla voi halutessaan varata myös pukuhuoneen yksityiskäyttöön. Saunakonttiin mahtuu maksimissaan 25 henkilöä ja sauna on anniskelualuetta, johon voi tilata virvokkeita Laguunin ravintola Blägästä. Saunasta pääsee myös pulahtamaan uimaan ja lisäksi Laguunista löytyy paljon hauskoja vesiaktiviteetteja, jotka voi yhdistää polttaripäivän ohjelmaan, esimerkiksi wakeboardingia, suppailua, melontaa ja flyboardingia. 

Kuva: // Unsplash
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels

M/S Saunaship Helsinki

M/S SaunaShip Helsinki on Suomen Saunalaivaston lippulaiva, josta löytyvät puulämmitteisen saunan lisäksi myös suihku-, wc- ja pukeutumistilat, sekä tilava oleskelutila, minikeittiö ja kaasugrilli, sekä terassit laivan etu- ja takakannella. M/S SaunaShip Helsingin polttaripaketin hinta on alkaen 385 € alv 0% ja sisältää  kahden tunnin saunaristeilyn saaristossa, saunavedet, puut ja pyyhkeet kaikille ryhmän jäsenille. Sauna on käytettävissä koko risteilyn ajan ja mereen pulahtaminen on mahdollista saariston ankkuripaikkaan saavuttaessa. Ryhmän maksimikoko on 12 henkeä.

Lonnan saaresta löytyvät puulämmitteiset hirsirunkoiset saunat sekä naisille, että miehille. Molempiin saunoihin aukeaa 12 paikkaa aina tunnin välein ja saunomisaika on 2h. Saunan yhteydessä on myös suuri vilvoitteluterassi, josta aukeaa upeat maisemat saaristoon. Lonnan saunoja ei voi varata yksityiskäyttöön, mutta saunavuoron voi varata etukäteen. Polttariseurue voi siis varata omat vuoronsa varausjärjestelmän kautta! Saunavuoron hinta on 17€/hlö ja sauna on kokonaisuudessaan anniskelualuetta, jonne on mahdollista tilata juomia saaren ravintolan kautta. 

Lonnassa on myös mahdollista pulahtaa mereen, mutta reitti on kivikkoinen, joten Lonnan sivuilla suositellaan varaamaan hyvät jalkineet mukaan. Saarelta löytyy myös ravintola, kahvila ja baari sekä piknikkallio. 

Uunisaaren rantasaunat

Helsingin edustalla sijaitsevasta ihanasta Uunisaaresta löytyy kaksi tilaussaunaa: Iso ja Pikku Uuni. Iso-Uunin vuokra on 350€ ja Pikku-Uunin 250€ ja saunomisaika molemmissa on 2h. Hinta sisältää pyyhkeet, pefletit, pesuaineet ja hiustenkuivaajan. Lisäaikaa voi ostaa erillisestä maksusta (50€/alkava 30 min) ja lisäksi vuokrattavissa on myös Iso-Uunin yhteydessä poreamme hintaan 250€/2h. 

Saunat ovat anniskelualuetta mutta niihin voi tilata niin virvokkeita, kuin pientä purtavaakin Uunisaaren omasta ravintolasta. 

Pihlajasaaren rantasauna

Pihlajasaaren sauna on käytössä kesäkaudella ja sauna on varattavissa tiistaista sunnuntaihin klo 15-21 välisenä aikana. Saunan hinta on 51€/h ja minimivarausaika on 3 tuntia. Rantasaunasta löytyvät valmiina puut ja lämpimän veden saa vesipadasta. Lisäksi rantasaunaan kuuluu pieni pukuhuone ja sen edustalta löytyvät uimaraput, joita pitkin voi halutessaan pulahtaa mereen. Saareen pääsee JT Linen operoimalla vesireittiliikenteellä. Pihlajasaaresta löytyy myös oma ravintola, sekä uimaranta ja lisäksi saaressa on mahdollista nauttia erilaisista aktiviteeteista, esimerkiksi omalle ryhmälle järjestetystä Pakosaari-ulkoilmaseikkailusta, joka sopisi hyvin myös polttareiden aktiviteetiksi. 

Kuva: // Unpslash
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels


Maunulan majan sauna on puulämmitteinen ja saunan vuokrahinta on 50€/h, minimivuokrausaika on 2 tuntia. Saunan lauteille mahtuu samaan aikaan 4 henkilöä ja pukuhuoneeseen noin 13 henkilöä, tämä on siis hyvä valinta pienemmän polttariporukan tarpeisiin! Omat ruoat ja juomat on sallittu, mutta majan kahvion kautta on myös mahdollista tilata tarjoilut. Maunulan majalla ei ole uintimahdollisuutta. 

Pienellä Kotiluodon saarella sijaitseva perinteinen suomalainen mökkisauna, johon mahtuu maksimissaan 10 henkilöä. Saunan lisäksi rakennuksesta löytyy pieni oleskelutila/pukuhuone ja grillikatos ja saunalle saa tuoda omat ruoat, sekä juomat. Saunasta pääsee myös uimaan ja talvella avantoon. Saunavuoron pituus on 3 tuntia ja lisäksi siihen lisätään taksivene Cardinal II:n kuljetukset (noin 2h), jotka sisältyvät vuokrahintaan. 


Villa Vuosannan tilava saunarakennus sisältää puulämmitteisen saunan lisäksi myös upean oleskelutilan, jonka varusteisiin kuuluvat muunmuassa takka, äänentoisto ja PlayStation-konsoli. Saunan edustalta löytyy myös terassiin upotettu ylellinen 7-8 hengen ulkoporeallas ja lisäksi aivan saunan edustalla on myös kaunis hiekkaranta, josta pääsee mereen uimaan. 

Villa Furuvikin rantasauna

Villa Furuvikin rantasaunalla pääsee nauttimaan löylyistä meren ääressä ja rantasaunalle on mahdollista rantautua myös omalla veneellä. Tarjolla on paljon erilaisia saunapaketteja ja esimerkiksi 3 tunnin saunavuoro kustantaa päiväsaikaan 149€ ja ilta-aikaan 249€. Sauna on valmiiksi lämmitetty ja hinta sisältää kertakäyttöpefletit, vartalon ja hiusten pesuaineet ja normaalin loppusiivouksen. Rantasaunalla on myös palju, jonka voi halutessaan vuokrata valmiiksi lämmitettynä lisähintaan 299€. Saunaan mahtuu kerralla saunomaan noin 12 henkilöä ja sinne saa tuoda niin omat ruoat, kuin juomatkin. Saunomisen yhteydessä on mahdollista käydä myös meressä uimassa. 

Niin ihania kaikki nämä, voisin ehdottomasti viettää polttareita missä tahansa näistä paikoista! 
♥ Mikä näistä olisi teidän suosikki?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti