torstai 7. tammikuuta 2021

Hääpäivän päähineet ja hiusasusteet

Tänään blogissa jälleen aiheena häätyyli - tällä kertaa erilaisten hääpäivän päähineiden ja hiusasusteiden näkökulmasta! Jos huntu ei ole oma juttusi tai kaipaat sen lisäksi myös muita asusteita hiuksiin, saattaa tästä postauksesta löytyä inspiraatiota oman häätyylin suunnitteluun. 

 Hiussoljet, -kammat ja -koristeet

Erilaiset hiussoljet, -kammat ja -koristeet ovat pysytelleet häätyylin kestosuosikkina jo vuosien ajan. Näiden osalta valikoimaa on niin paljon, että jokaiselle varmasti löytyy omaan tyyliin sopiva vaihtoehto! Ihaninta hiussoljissa, -kammoissa ja -koristeissa on myös se, että ne sopivat millaiseen kampaukseen tahansa. Koristeen voi kiinnittää niin pään sivuun, hiusten takaosaan, nutturan ympärille, kuin avonaisiin hiuksiinkin. 

Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Hiuskoristeen voi myös asetella köynnösmäisesti kiertämään nutturaa...
Kuva: // Pexels
...tai sommitella pujottelemaan avoimena hulmuavien kiharoiden joukossa
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pixabay
Yksinkertaisimmillaan hiuskoriste voi olla myös esimerkiksi helmikoristeinen iso pinni tai solki! Näitä itseasiassa näkyi tosi paljon viime vuonna myös arkityylin asusteina ja itsekin innostuin hankkimaan tällaisen ison pinnin
Kuva: // Unsplash

Kimmeltävät tiarat

Tiara on klassinen hääpäivän asuste ja sopii mielestäni etenkin eleganttiin ja juhlavaan häälookkiin. Pakko myöntää, että oma ensimmäinen ajatukseni tiaroista oli vähän sellainen, että ne ovat hiukan korneja ja muistuttavat pikkulasten prinsessaleikkejä. Inspiraatiokuvia selaillessani mieleni kuitenkin muuttui nopeasti, sillä näissä kuvissa tiarat näyttävät superhyviltä, tyylikkäiltä ja arvokkailta! Myös tiaran voi yhdistää niin nuttura-, kuin ponnarikampaukseenkin ja lisäksi se sopii myös yhdessä hunnun kanssa käytettäväksi.
Kuva: // Pexels
Kuva: // Unsplash
Kuva: // Unsplash
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels

Hiuspannat 

Tiaran astetta casuaalimpi pikkusisko, joka sopii monenlaiseen häätyyliin! Hiuspantoja löytyy niin kukilla, strasseilla, kuin höyhenilläkin koristeltuna. Myös pannat sopivat niin avonaisiin kampauksiin kuin nutturakampaustenkin seuraksi. Itse tykkään käyttää pantoja myös osana arkipukeutumista ja ne ovat oma pelastukseni kun huono hiuspäivä yllättää. 
Kuva: // Pexels

Kuva: // Pixabay

Kuva: // Pexels

Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels

Panta näyttää superhyvältä myös otsalle puettuna, tästä tulee mieleen sekä 20-luvu, mutta toisaalta myös hippityyli!
Kuva: // Pexels
Rennon boheemiin häätyyliin sopii loistavasti myös yksinkertaisen tyylikäs kangaspanta
Kuva: // Pexels

Boheemit seppeleet

Viime vuosina kukkaseppeleet ovat jälleen nousseet suureen suosioon myös osana häätyyliä ja niitä onkin näkynyt hääkuvissa todella paljon! Itse rakastan kukkaseppeleitä ja on ollut hauska nähdä miten eri tyylisiä seppeleitäkin nykyään on saatavilla. Erityisen hyvältä näyttivät mielestäni nämä kuvat, joissa seppele ja morsiuskimppu olivat samaa värimaailmaa ja niissä hyödynnettiin samoja kukkia. 

Kukkaseppeleen voi myös hyvin pukea yhdessä hunnun kanssa!
Kuva: // Pexels
Kuva: // Unsplash

Ihastuin myös tähän kuvaan, jossa seppeleen takaosaa koristivat kauniit valkoiset nauhat, nämä sopivat täydellisesti tähän kiharakampaukseen
Kuva: // Unsplash
Kuva: // Unsplash
Seppeleen voi solmia myös erilaisista kuivakukista ja heinistä
Kuva: // Pexels

Hiuskukat

Jos seppele ei sovi omaan häätyyliisi, hyödynnä kukkia muilla tavoin osana kampaustasi! Hiuskukkina voi käyttää niin aitoja, kuin tekokukkiakin. Hiuskukkien kohdalla olen itse aina kallistunut aitojen kukkien puolelle, mutta nyt olen alkanut kääntyä tekokukkien kannattajaksi. Ne ovat usein aitoja kukkia kevyempiä ja toki myös pitkäikäisempiä - niitä voi hyödyntää myös tulevissa juhlakampauksissa. Myös hiuskukat voi kiinnittää niin avoimiin hiuksiin, kuin nutturakampauksiinkin. Aitojenkin kukkien kohdalla on mahdollista pyytää floristia kiinnittämään kukat valmiiksi hiuskampaan tai -pinneihin, jolloin ne on helppo kiinnittää tukevasti kampaukseen. 
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pixabay
Kuva: // Pixabay
Kuva: // Pixabay
Kuva: // Unsplash

Suloiset rusetit

Yksi omista suosikki-ideoistani ovat suloiset rusetit! Rusetti voi olla iso ja laskeutuvasta kankaasta solmittu, jolloin se tuo kampaukseen myös huntumaista tuntua tai kapeammasta silkkinauhasta solmittu pienempi hiuskoriste. Erityisen hyvin tämä sopisi mielestäni boho-henkiselle morsiamelle!
Kuva: // Pexels
Kuva: // Unsplash

Hurmaavat hatut

Kuuluvatko erilaiset hatut vapaa-ajan tyyliisi? Siinä tapauksessa kokeile yhdistää hattu myös hääpäivän lookkiin! Hattu voi olla mitä tahansa elegantista juhlapäähineestä rentoon punottuun olkihattuun tai tyylikkääseen huopahattuun. Hattu tuo mielestäni hauskaa särmää ja persoonallisuutta häätyyliin ja sopii hääparin molemmille puoliskoille!
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Kuva: // Pexels
Kuva: // Unsplash
Kuva: // Unsplash
Kuva: // Unsplash
Kuva: // Pexels

Loppuun haluaisin vielä vinkata kolme ihanaa kotimaista pienyritystä, joiden valikoimasta löytyy erilaisia hiusasusteita! 

HeiliBridal - Miten niin olen hurahtanut HeiliBridaliin? :D Noh, mutta heidän valikoimastaan siis löytyy aivan ihania huntuja, pantoja ja muita hiusasusteita. Esimerkiksi tämä Tilly-huntu, jonka voi sopia esimerkiksi rusetiksi tai nutturakampauksen ympärille ja nämä Midsummer Rose-pinnit, joiden käsinvalmistetut silkkikukat kestävät kauniina vuodesta toiseen. Käykää myös Instagramissa tsekkaamassa HeiliBridalin IGTV, josta löytyy asiaa muunmuassa tiaroista, kukkaseppeleistä ja morsiuspäähinetrendeistä!

NinkaDesign - Toinen toistaan ihanampia käsinvalmistettuja, kotimaisia hiuskoristeita. Valikoimasta löytyy muunmuassa hiuspantoja, -kampoja ja -pinnejä

M. Grönberg design - Käsintehtyjä, yksilöllisiä hiuskoruja, joiden materiaaleina on hopeoitua, kullan tai ruusukullan väristä kuparilanka, erilaisia helmiä, kristalleja, metallilehtiä ja käsin muotoiltuja kukkia. 

Ja jos näiden valikoimasta ei löytynyt valmiina unelmiesi päähinettä tai hiusasustetta, niin kaikki kolme valmistavat myös täysin asiakkaan toiveiden mukaisesti räätälöityjä tilaustöitä! Mikä olisikaan parempi hetki teettää uniikki hiuskoriste, jolle olisi käyttöä jatkossakin, kuin oma hääpäivä?

Mitä teidän lukijoiden päässä tullaan näkemään hääpäivänä? Ja entäs sitten, jos ei osaa päättää koska haluaisi kaiken? :D Tullaanko päässäni näkemään jonkinlainen megalomaaninen kukka-tiara-huntu-hattu? Tai voiko asusteita vaihdella päivän mittaan?

Jos ette ole sitä jo tehneet, käykää myös lukaisemassa tämä vanhempi postaus, jossa minä ja Sonja (@matchista_morsian) testailimme Lyyli Weddingin häätapahtumassa muunmuassa erilaisia päähineitä ja asusteita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti