perjantai 19. helmikuuta 2021

Korona-ajan pelastajat: Treffi-ideoita kotiin, osa 2

Perjantain kunniaksi tänään on luvassa jatkoa blogin kaikkien aikojen suosituimmalle postaukselle, eli korona-ajan kotitreffi-ideoille! Jos et ole jo ykkösosaan tutustunut, käy lukaisemassa se täältä. Ja pidemmittä puheita, lisää hauskoja ideoita kotona toteutettavien treffipäivien ja -iltojen ratoksi!


Paint & Party-maalauspaketit kotiin

Paint & Partysta vinkkasinkin Tampereen seudun polttaripostauksessa, mutta heiltä löytyy myös loistavia maalauspaketteja korona-ajan kotoiluun. Täydellinen aktiviteetti kotitreffeihin tai illanviettoon muutaman kaverin kanssa - oma juoma kädessä! Kotipaketteja on kahdenlaisia: jos kotoanne löytyy maalaustarvikkeet jo ennestään, voit tilata pelkän ohjeen haluamasi teoksen valmistamista varten TAI valmis maalauspaketti, joka sisältää sekä kaikki tarvikkeet, että ohjeet. 

Vaikka ette olisi aiemmin kokeilleet taiteilua yhdessä, suosittelen testaamaan sitä! Luovien juttujen toteuttaminen ja uuden opetteleminen yhdessä on hauskaa ja palkitsevaa. Valmiin maalauspaketin sijaan voitte toki hankkia itse maalit ja päästää vain luovuutenne valloilleen. Sotkuisuudestaan huolimatta suosittelen kokeilemaan esimerkiksi akryylikaatoa tai alkoholimusteilla taiteilemista myös kotioloissa - muistakaa vain suojata työskentelytila ensin huolellisesti, esimerkiksi auki leikattujen jätesäkkien avulla. Tarvikkeita näihin voi ostaa esimerkiksi Sinellistä!

Lisäksi pienemmän budjetin taiteiluihin suosittelen lämpimästi vesivärejä! Ostin itselleni vesivärit kuukausi sitten ja niillä taiteileminen on ollut todella hauskaa, edellinen kosketukseni niihin taitaa olla jostain ala-asteen kuvistunneilta :D

Livestream-keikka tai esitys

Moni meistä kaipaa nyt livemusiikkia, näytöksiä ja teatteriesityksiä - onneksi tarjolla on paljon erilaisia striimattuja esityksiä! Me olemme korona-aikana nauttineet yhdessä niin musiikista, kuin teatterista, kuin stand-upistakin etänä kotisohvalta käsin. Livestreameja voit bongailla esimerkiksi Keikalla.fi, Tiketin ja Lippu.fi-sivustoilta. 

Suosittelen kokeilemaan esimerkiksi etäteatterielämyksen järjestämistä! Hankkikaa katseluoikeus haluamaanne esitykseen ja varatkaa valmiiksi myös väliaikatarjoilut (esimerkiksi skumppaa ja jotkut ihanat leivokset). Väliajalla voitte nauttia herkuista ja vaihtaa ajatuksianne näytelmän ensimmäisestä puoliskosta.

Muutama vinkki kiinnostavista teatteriesityksistä: 

Tampereen Teatteri: Saatana saapuu Moskovaan - me katsottiin joulukuussa Tampereen teatterin livestream Saiturin Joulusta ja se oli ihan superhyvin toteutettu ja tekniikka pelasi loistavasti! 
Karanteeniteatterin esitykset - vaikka mitä esityksiä luvassa, muunmuassa Stella Polariksen Kevätspektaakkeli, Pulkkinen Live ja Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja

Rosa Viini & Ruoka -etäviinitastingit

Edellisessä postauksessa vinkkasin teille omatoimisen viinitastingin järjestämisestä, mutta jakoon nyt vielä idea myös ohjattuun tastingiin! Rosa Viini & Ruoka järjestää ilmaisia etätastingeja ja maisteltavat viinit voi tilata etukäteen kotiin Alkon verkkokaupasta. Tämä on hauska päästä maistelemaan viinejä ammattilaisen opastuksella ja oppia samalla viineistä lisää. 

Seuraava tasting järjestetään 26.2.2021 klo 18 ja maisteltavana on kolme viiniä. Tapahtumaan voi edelleen ilmoittautua täällä, mutta Alkon verkkokaupan suhteen tilaus voi mennä hiukan tiukille. Kannattaa kuitenkin pitää silmällä myös tulevia tastingeja! Niin ja tilata Rosa Viini & Ruoka-uutiskirje, itse bongasin tämän sitä kautta!

Pakopeli etänä

Rakastatteko erilaisia pakohuoneita ja pulmapelejä? Pakohuoneeseen on nykyään mahdollista osallistua myös etänä, kotoa käsin! Esimerkiksi Amazed Games Room Escape järjestää etänä pelattavia pakopelejä, joissa fyysisesti paikalla olevaa peliohjaajaa ohjataan Zoomin välityksellä, kotoa käsin. Pelin perushinta on 50 euroa, joka sisältää kaksi pelaajaa. Toinen etäpakopelejä järjestävä yritys on Grr8t Escape, jonka pakopeli toteutetaan Microsoft Teamsin välityksellä ja jonka pelaamiseen tarvitaan vain kännykkä, tabletti tai tietokone, mistä osallistujat näkevät pelin ohjaajan antamat arvoitukset. 

Lisäksi kannattaa tutustua Escape Room ja Exit-peleihin, jotka ovat pakohuonepelejä lautapelien muodossa. Näiden parissa vierähtää helposti treffi-ilta jos toinenkin!

Virtuaalinen museovierailu

Viihdyttekö normaaliaikana treffeillä museossa tai erilaisissa näyttelyissä? Näin korona-aikana todella monet museot ovat avanneet mahdollisuuden myös virtuaalisiin vierailuihin! Osassa museoista pääsee tutustumaan museon kokoelmiin virtuaalisesti ja joissain on tarjolla myös virtuaalisia opastettuja kierroksia. 

Virtuaalielämys tarjoaa myös mahdollisuuden vierailla tunnetuissa museoissa ympäri maailmaa! Esimerkiksi Lontoon British Museumissa museon aarteet avautuvat interaktiivisen aikajanan kautta ja niiden historiasta kerrotaan niin tekstin, kuin audioraidankin muodossa ja brasilialaisessa Sao Paolon taidemuseossa on tarjolla englanninkielinen opastus, jossa kerrotaan ensin yleisesti museosta ja käyttäjän koskettaessa ruudulla taideteoksia, alkaa opas kertoa tietystä teoksesta. Itselleni tuli mieleen hauska idea, että treffeille voisi valita jonkun matkakohteen ja rakentaa koko treffipäivän sen teeman ympärille! Esimerkiksi: englantilaisen aamiaisen kokkailu, virtuaalivierailu British Museumissa, afternoon tealla herkuttelu kotona ja illalla vielä ruoaksi fish & chipsejä. Tämä voisi auttaa myös fiilistelemään tulevia reissuja ja lievittämään matkakaipuuta! 

Kattavan listauksen virtuaalisista museoelämyksistä bongasin itse Helmetin sivuilla. 

Kysymyslista tai -kortit

Vähän erilainen treffi-idea! Luin jokin aika sitten Tickle Your Fancy-blogin Saran kirjoittaman postauksen, jonka aiheena oli parisuhteen vuosihuolto. Postaus sisältää listan kysymyksiä, joiden avulla voi herätellä syvällisempää keskustelua kumppanin kanssa. Jos arjen keskellä tuntuu välillä vaikealta aloittaa tällaisia keskusteluja, niin tällainen kysymyslista on loistava apuväline siihen! Ajatuksena on käydä kysymys kerrallaan läpi ja ensin itse veikata, mitä kumppani tähän vastaisi ja sen jälkeen toinen voi kertoa osuiko vastaus oikeaan ja täydentää sitä. Sitten tehdään sama toiste päin! 

Toinen hyvä keskustelunherättäjä voisivat olla Voimaa rakkauteen parisuhteessa-rakkauskortit, joita voi nostella yksin tai yhdessä. Kortin ajatuksesta voi keskustella yhdessä tai kumpikin voi vaikkapa kirjoittaa ylös sen, mitä siitä tulee mieleen suhteesta. Kortin voi myös jättää toisen yöpöydälle – kuin vihjeeksi.

Kokkikoulu Live

Tämän idean bongasin erään ystäväni Instagramista ja haluaisin ehdottomasti päästä testaamaan tätä myös itse! Kape Aihisen livekokkikouluja järjestetään kuukausittain ja seuraavan kokkikoulun aiheena 20.3. ovat perustekniikat. Lipun ostamisen jälkeen saa itselleen ostoslistan, reseptit ja sommelierin laatimat suositusviinit kullekin ruokalajille - sekä tietysti katseluoikeuden liveen tapahtumapäivänä.  

Kokkikoulu kestää noin 2 tuntia ja maaliskuun kokkikoulun menusta löytyy tomaatti-rucolasalaatti ja aiolia, timjamivoissa paistettu häränfileepihvi, uunissa paahdettuja juureksia ja punaviinikastiketta, sekä Marianne-jogurttimoussea. 

Ruokaboksi

Tämä ei oikeastaan ole pelkästään treffivinkki, vaan myös meidän arkiviikkojen pelastaja! Tuntuuko vaikealta keksiä kokattavaa arkipäiville tai haluaisitteko kokeilla jotain uutta, mutta suhteellisen helppoa ja nopeaa reseptiä treffi-iltana? Ruokaboksista voi valita joko kolmen tai neljän ruoan boksin ja boksi toimitetaan kotiovelle maanantai-iltana. Mukana tulevat reseptit ja ohjeet ruokien valmistukseen, sekä tarvittavat raaka-aineet. Me olemme innostuneet tilaamaan Ruokaboksin jo useammankin kerran ja löytäneet sieltä uusia suosikkireseptejä. Ruokaboksista on saatavilla myös vegeversio!

+ Leffa- ja sarjasuositukset part 2:

Loppuun vielä uusi pläjäys sarja- ja leffasuosituksia, sillä jokainen meistä varmasti tietää, kuinka vaikeaa on välillä löytää mieleistä katseltavaa. Etenkin nyt, kun suoratoistopalveluita on ainakin meidän kotona kulutettu tavallistakin ahkerammin! :D

Viaplay


Sarjat: Olemme viime aikoina ahmineet Elisa Viihde-alkuperäissarjoja, joista monet ovat olleet todella hyviä! Suositus siis ainakin seuraaville: Nyrkki, Ivalo, Pohjolan laki, Kaikki synnit, Bullets ja Huone 103. Lisäksi innostuimme katsomaan Ylelläkin aiemmin esitetyn Babylon Berlinin ja seuraavana meidän katselulistalla ovat The Defeated, Gomorra ja La Unidad. 
Leffat: The Gentlemen - tämä oli loppujen lopuksi yllättävän hyvä! Myös näyttelijäkattaus on todella kova. Seuraavana listalla on muunmuassa Harriet, Ordinary Love ja The Aftermath

Netflix


Sarjat: Kaksi loistavaa sarjaa, jotka ahmimme parissa päivässä, eli Lupin ja Musta Kuningatar! Seuraavaksi listalla The Alienist, Suburra ja Delhi Crime
Leffat: Tällä viikolla katsomamme, Elton Johnista kertova Rocketman yllätti todella positiivisesti ja David Attenborouhin Elämä Planeetallamme-dokumentti kosketti. Sseuraavaksi listalla ainakin The Dig, Intern ja The Stanford Prison Experiment. Niin ja The Girl On Train, joka tulee Netflixiin 26.2. ja joka oli ainakin kirjana superkoukuttava!

Toivottavasti näistä löytyi taas uusia ideoita teillekin! Kivoja treffi- ja kotoiluhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti