lauantai 20. maaliskuuta 2021

Inspiraatiota hääkampaukseen - pitkät hiukset

Tänään luvassa hiukan inspiraatiota hääkampauksiin! Itselläni on pitkät ja paksut hiukset, joten tähän postaukseen keräsin ideoita nimenomaan pitkille hiuksille sopivista kampauksista. Ajattelin kuitenkin, että jos oikein innostun tästä kampausaiheesta, niin voisin tehdä omat postauksensa myös keskipitkille ja lyhyille hiuksille. 

Hurmaavat lettikampaukset

Oma suosikkini niin arjessa kuin juhlassa ovat viime vuosina olleet erilaiset lettikampaukset. Letit sopivat monenlaiseen häätyyliin, mutta näyttävät mielestäni erityisen hyvältä boho-henkiseen hääpukuun yhdistettynä. 

Rento lettikampaus on helppo ja huoleton, eikä tässä lookissa ole haittaa, vaikka muutama hiussuortuva päivän aikana kampauksesta karkaisikin. Rentoon lettikampaukseen sopivat loistavasti myös erilaiset hiuskukat ja kukkaseppeleet. 


Leteillä saa loihdittua myös todella näyttäviä ja huoliteltuja kampauksia, esimerkiksi pull through-letit sopivat loistavasti pitkille ja paksuille hiuksille. Yksi vaihtoehto on myös jättää hiukset muuten auki, mutta keventää kampausta sivuun letitetyllä ranskanletillä. Halutessaan lettikampauksen voi koristella myös näyttävällä hiuskorulla tai soljella. 


Oma suosikkini tällä hetkellä ovat ns. mermaid braid-kampaukset eli punotut, käsin rakennetut lettikampaukset. Nämä ovat mielestäni samaan aikaan huoliteltuja ja rentoja! Näissä myös yhdistyy oma toiveeni siitä, että hiukset ovat periaatteessa auki, mutta kuitenkin kiinni ja eivät takkuunnu tai hiosta samalla tavalla kuin täysin avoinna ollessa. Myös mermaid braid-kampauksen voi halutessaan koristella pujottamalla letin sekaan esimerkiksi hentoja luonnonkukkia tai helmikoristeita. 


Rennon viimeistellyt puoliksi avoinna olevat kampaukset

Hyvä valinta pitkille hiuksille on myös sitoa puoliksi kiinni ja jättää loput hiukset avoimeksi esimerkiksi kauniille kiharoille. Hiukset voi kieputtaa tai letittää pään molemmilta sivuilta ja kiinnittää ne sitten taakse vaikkapa kauniin hiuskamman avulla tai -koristeen avulla. Tämä myös keventää hiuksia hiukan ja jos haaveilee hunnusta, onnistuu sen kiinnittäminen tähän kampaukseen kätevästi. 


Kauniit kiharat

Jos haluat hiustesi hulmuavan täysin avoimena, ovat kauniit kiharakampaukset sinulle loistava valinta. Kiharoista voi loihtia joko rennon boheemit ja pörröiset tai viimeistellyn huolitellut Hollywood-laineet. Erilaiset hiuskoristeet ja -pannat tuovat kampaukseen juhlavuutta ja viimeistelevät lookin. Kuivashampoo ja hiusten tyven käsittely kreppiraudalla on loistava vinkki ilmavuuden ja tuuheuden luomiseen diy-kiharakampaukseen. 


Näyttävät punotut kiharakampaukset 

Kiharat tarjoavat hyvän pohjan myös erilaisten kampausten rakentamiselle. Kiharoista voi punoa ja muodostaa pinnien näyttäviä kampauksia ja erityisen hyvin kiharat toimivat toispuoleisissa kampauksissa. 


Yksinkertaisen tyylikäs ponnarikampaus

Yksinkertaisen tyylikäs ponnarikampaus ei ehkä ole se kaikista perinteisin hääkampaus, mutta toimii yllättävän hyvin erilaisiin häätyyleihin yhdistettynä. Loihdi pohjalle loivat kiharat ja sido sen jälkeen hiukset rennolle ponihännälle. Viimeistele kampaus kieputtamalla muutama hiussuortuva ponnarin ympärille (vinkki! Hiuslasso on hyvä apuväline tähän)  ja jätä muutama hiussuortuva kasvoja kehystämään. Hauska birdcage-huntu toimii myös loistavasti ponnarikampauksen kanssa! 

Näyttävä nuttura

Jos viihdyt paremmin hiukset kiinni, voi myös pitkät ja paksut hiukset koota takaraivolle tai niskaan näyttäväksi nutturakampaukseksi. Kiharat toimivat hyvänä pohjana myös erilaisiin nutturakampauksiin ja itse ihastuinkin erityisesti näihin näyttäviin ja runsaisiin kiharapilviin. Nutturakampaus tarjoaa myös mahdollisuuden esitellä hääpuvun selkämystä ja myös korvakorut pääsevät sen kanssa oikeuksiinsa. Itse ihastuin myös kauniin tiaran ja nutturakampauksen yhdistelmään. 


Less is more - upeat suorat, avoimet hiukset

Voiko hiukset jättää hääpäivänä vaan rennosti auki, ilman sen kummempia kampauksia? Todellakin - joskus vähemmän on enemmän! Panosta ennen häitä hyviin hoitotuotteisiin ja helli hiuksiasi kosteuttavalla hiusnaamiolla. Hiero kosteisiin hiuksiin muotovaahtoa ja föönaa ne pyöröharjan kanssa suoriksi. Viimeistele kampaus muotoilu- ja kiiltosuihkeella, tadaa - upea häälook on hetkessä valmis! Kiiltävän, suoran kampauksen viimeistelyyn sopivat hyvin myös erilaiset pannat ja kukkaseppeleet. 


Mikä näistä kampaustyyleistä olisi oma suosikkisi? 

Kaikki postauksen kuvat: // CanvaPro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti