torstai 18. maaliskuuta 2021

Polttari-ideoita: Chocosomnian etäsuklaatasting

Oululainen ChocoSomnia valmistaa herkullista artesaanisuklaata käsityönä ja järjestää lisäksi erilaisia suklaaelämyksiä, kuten suklaatyöpajoja, -joogaa ja -tastingeja. Näin kotona-aikana erityisen suosittuja ovat olleet etätastingit, jota pääsin itsekin viime viikolla työkavereiden kanssa testaamaan. Koska tämä olisi loistava idea myös polttariohjelmaan tai vaikkapa kaasoiltaan, ajattelin kirjoitella tästä myös täällä blogin puolella! 

ChocoSomnian suklaat saapuivat meille osallistujille postissa kotiin, hyvissä ajoin ennen tastingia. Maisteltavien suklaiden lisäksi mukana tulivat ohjeet tastingiin valmistautumiseen, sekä juomasuositukset eri suklaille. Halutessaan osallistujat saivat siis hankkia suklaiden seuraksi viinejä tai suklaata, mutta myös vesi ja kahvi sopivat loistavasti tasting-juomaksi. 

Itse varasin maistelua varten lasillisen punaviiniä, hanavettä ja tummaa kahvia. Suklaat kannattaa myös avata valmiiksi muovipakkauksista ja asetella maistelujärjestykseen lautaselle tai tarjottimelle. Sitten vaan maistelemaan! 



Meidän porukan tasting järjestettiin Teamsin välityksellä ja Chocosomnian suklaamestari Riikka ohjasi meidät läpi tastingin kertomalla jokaisesta maisteltavasta suklaasta, suklaan valmistuksesta ja erilaisista ainesosista. Opimme myös maistelemaan suklaata oikeaoppisesti, eli ensin lämmittämään sitä hiukan sormissa ja sen jälkeen asettamaan suklaapalan kielen päälle, jonka jälkeen sen annetaan rauhassa sulaa suussa. 

Tasting eteni valkosuklaista maitosuklaiden kautta kohti tummempia suklaita ja viimeisenä maistoimme 99% todella tummia suklaanappeja. Oli myös hauska nähdä miten erilaisia makutottumuksia meidänkin tasting-porukan joukosta löytyi ja mitkä suklaat nousivat osallistujien suosikeiksi. Omia lemppareitani olivat joulun mieleen tuova kanelilla maustettu valkosuklaa, passionhedelmä-täytteinen maitosuklaakonvehti ja suussasulava mustaherukka-tummasuklaakonvehti. 

Tasting kesti reilun tunnin ja oli todella hyvin toteutettu, meidän yli 30 hengen poppoo oli oikein tyytyväinen tähän elämykseen! Tastingin järjestäminen onnistuu niin pienemmälle, kuin isommallekin porukalle ja hinta määräytyy ryhmän koon mukaan. Tastingin hinta 10-30 hengen porukalle on 38,90€/hlö ja yli 30 hengelle 35,90€/hlö. 

Chocosomnian suklaita voi tilata heidän verkkokaupastaan ja ostaa valituilta jälleenmyyjiltä ympäri Suomen. Polttareiden lisäksi tämä on loistava aktiviteetti juurikin työporukan virkistyspäivää tai tiimihetkeen! Chocosomnian verkkokaupasta löytyy myös hauskoja polttarihetkiin sopivia suklaaherkkuja, kuten aikuisten suklaamuna ja Secret jättimuna :D Tämähän olisi myös loistava pääsiäisyllätys omalle puolisolle.... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti