lauantai 22. toukokuuta 2021

Diy: Makrameelasinaluset pöytäkattaukseen tai vieraslahjoiksi

Synttärilivessä askartelimme palmunlehtien lisäksi myös makrameelasinalusia! Testiversiota solmuillessani huomasin jo, että nämä eivät kyllä liven aikana kokonaan valmistu, koska yhden tekmiseen meni noin tunti. Mutta yhdessä illassa ehtii siis solmuilla vaikka useammankin lasinalusen ja näiden tekeminen on helppoa, sillä työhön tarvitaan vain kaksi erilaista solmua! 

Itse käytin näihin Lankavan Minimop-makrameelankaa (josta on muuten saatavilla lukuisia ihania värisävyjä!), mutta periaatteessa mikä vain paksumpi puuvillalanka tai nyöri toimii makrameetöihin. Jos haluat lasinalusiin hapsureunan, kannattaa tarkistaa, että lanka on helposti avautuvaa. 

Näihin lasinalusiin bongasin ohjeen Cozy In Colours-blogista! Ohje on selkeä ja siitä löytyy myös hyvät havainnollistavat kuvat eri työvaiheista. Työ etenee spiraalimaisesti, vastapäivään solmittavilla kohosolmuilla ja siitä voi solmia juuri sen kokoisen kuin itse haluaa. Samalla ohjeella voi siis valmistaa myös isomman työn, joka sopii esimerkiksi pöytätabletiksi tai pöytäliinaksi. Lasinaluksen lisäksi se sopii loistavasti häiden pöytäkattaukseen esimerkiksi maljakoiden tai lasipullojen alle. 


Kun työ on haluamasi kokoinen, voi langat leikata haluamaansa mittaan ja kammata langat auki hapsuiksi. Tämän jälkeen hapsut voi vielä tasoitella saksilla. Näiden solmuilu oli hauskaa ja päätin valmistaa näitä useammankin, sillä olemme kaipailleet terassillemme kesäksi lasinalusia. 

Jos innostutte kokeilemaan blogin diy-ohjeita, laittakaa ihmeessä kuvia teidän töistä, olisi hauska ihastella niitä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti