maanantai 24. toukokuuta 2021

Vihkikirkko varattu!

Moni teistä ehkä muistaakin, kun jaoin pohdintojamme vihkiajoista ja -paikoista aiemmassa postauksessani. Nyt iso kivi on vierähtänyt sydämeltä ja hääsuunnitelmat taas edenneet yhden ison askeleen verran - vihkikirkko on nimittäin varattu!

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän vihkiaikatoiveet kesälle 2022 aukesivat toukokuun ensimmäisellä viikolla. Vihkiaikatoiveet jätettiin sähköisen asiointipalvelun kautta ja palveluun lisättiin vähintään kuusi ja enintään kymmenen toivetta. Yksi toive oli aina tietty päivä, kellonaika ja kirkko ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä vihkiajat ovat lauantaisin aina klo 14.00, 14.45, 15.30, 16.15, 17.00 ja 17.45, poikkeuksena Turun tuomiokirkko, jossa myöhäisin vihkiaika on klo 17. Meille päivä oli tietysti selkeä, sillä olimme päättäneet hääpäivämme jo viime kesänä ja kellonajoista ykköstoiveenamme oli klo 14:45, sillä olemme tulleet siihen lopputulokseen, että se sopisi hääpäivän aikatauluun kaikista parhaiten. Täytimme siis yhdessä omat toiveemme järjestelmään eräänä sateisena iltana mökillä ja jäimme jännittyneinä odottelemaan tulosta!

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän vihkiaikatoiveissa ensisijalla ovat aina kunkin seurakunnan omat jäsenet, sen jälkeen seurakuntayhtymän muut jäsenet ja vasta sitten ulkopaikkakuntalaiset. Olimmekin jo henkisesti varautuneet siihen, että olisi hyvin epätodennäköistä, että onnistuisimme saamaan juuri toivomamme kirkon ja kellonajan. 

Mutta mitä sitten kävikään... Toissapäivänä sähköpostiini kilahti sähköpostiviesti, jossa kerrottiin, minkä ajan olimme saaneet ja viestin lopusta löytyikin ykkköstoiveemme: Martinkirkko klo 14:45!!!


Kävimme tutustumassa Martinkirkkoon toukokuun alussa, kun olimme matkalla mökille ja huomasin seurakuntayhtymän sivuilta, että kirkko sattui sopivasti olemaan juuri samana päivänä avoinna yleisölle. Martinkirkko on vuonna 1933 valmistunut, arkkitehti Totti Soran ja Gunnar Wahlroosin suunnittelema, funkkiskirkko, jonka edustalla aukeaa piazzamainen aukio. Seurakuntayhtymän sivuilla kuvailtiinkin osuvasti, että "Martinkirkko on kuin pala Italiaa keskellä Turkua". 

Ihastuimme Martinkirkossa sen yksinkertaiseen ja selkeään arkkitehtuuriin, sekä avaraan kirkkosaliin - joka puolelta salia on esteetön näkymä alttarille. Sattumalta juuri visiittimme aikana myös urut soivat, joten pääsimme myös kuulemaan salin upeaa akustiikkaa ja mahtipontisia urkuja samalla. Plussaa Martinkirkossa on toki myös sakasti, sisällä sijaitsevat wc-tilat, erillinen tornihuone, jossa morsian ja kaasot voivat odotella ennen vihkimistä, sekä kirkon ulkopuolen avara edusta - meille on tärkeää, että kaikki vieraat mahtuvat hyvin kirkon ulkopuolelle odottamaan poistumistamme. Lisäksi keskeinen sijainti on keskustan hotelleissa yöpyvien vieraiden kannalta kätevä, sillä he voivat saapua kirkkoon vaikka jalkaisin. 

Ainoa miinuspuoli, jonka tällä hetkellä keksimme, on pysäköinti. Kirkon lähistöllä on lukuisia kadunvarsipaikkoja, mutta omaa pysäköintialuetta kirkolla ei ole. Tulimme kuitenkin siihen lopputulokseen, että mainitsemme tästä hääinfossa ja kehotamme vieraita saapumaan ajoissa, jotta he ehtivät löytää pysäköintipaikan. Lisäksi olemme harkinneet yhteiskuljetuksen järjestämistä kirkolta juhlapaikalle - silloin kaikkien ei tarvitsisi saapua omalla autolla. 



Pakko vielä hehkuttaa myös tuota Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sähköistä asiointipalvelua, jonka kautta vihkiaikatoiveiden jättäminen hoitui todella helposti ja kätevästi! Oli ihanaa, kun ei tarvinnut tiettynä kellonlyömänä roikkua puhelinlinjoilla jonottamassa varausta. Ja ei, en ole puolueellinen, vaikka oma työnantajani onkin ollut mukana toteuttamassa kyseistä järjestelmää :D

Ollaan niin fiiliksissä, että meidän ykköstoive toteutui ja Martinkirkko tuntuu juuri meille täydelliseltä vihkipaikalta! Samalla hääpäivästä tuli taas astetta konkreettisempi, tuolla me sitten reilun vuoden päästä sanomme toisillemme tahdon ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti