tiistai 25. toukokuuta 2021

10 x Kotimaan upeat häämatkakohteet

Kuumin hääsesonki on aluillaan ja moni hääpari pohtii jälleen häämatkansa kohtaloa! Koska ulkomaille matkustaminen koronatilanteen vuoksi on edelleen epävarmaa, halusin jälleen nostaa blogissa esille kotimaamme upeita matkakohteita, joissa voi viettää ainutlaatuisen ja mieleenpainuvan häämatkan. Sitten on enää vaikein osuus jäljellä, mihin näistä oikein suuntaisi? Vai yhdistäisikö häämatkaan ehkä useammankin kohteen kerralla?

1. Tertin Kartano

Tertin Kartano on aito sukukartano, jonka tunnelmallista kartanomiljöötä ihaillessa ei heti osaa sanoa onko Italiassa, vai Mikkelissä. Kartanosta löytyy kuusi hotellihuonetta, joiden huonehintaan sisältyy aina myös aamiainen. Kartanon pihapiiristä löytyy myös vehreä yrttitarha ja muuripuutarha. Lisäksi kartanosta löytyy kartanoravintola, puutarhakahvila ja oma herkkukauppa. 

Kaikissa kartanon hotellihuoneissa on oma veranta puutarhamaisemalla, pellavaiset petivaatteet, oma suihku ja wc, kylpytuotteet, kahvin ja teen valmistustarvikkeet, ekologinen jäähdytysjärjestelmä ja pienenä ekstrana: kumisaappaat ja sateenvarjo! Lisäksi huonehintaan kuuluu avain salaiseen puutarhaan - miten romanttista!

2. Kasnäsin kylpylä

Kasnäsin kylpylä sijaitsee upeissa merimaisemissa, Kemiönsaarella. Hotellirakennukset on rakennettu hauskasti simpukanmuotoon ja ne sijoittuvat rantakallioille, minkä ansiosta lähes jokaisesta huoneesta avautuvat kauniit maisemat merelle. Hotellihuoneen hintaan sisältyy aina aamiainen ja kylpylän käyttö. Hotellista löytyy niin omalla terassilla varustettuja valoisia standardihuoneita, kuin omalla saunalla, poreammeella ja merinäköalalla varustettuja tilavia sviittejäkin. 

Kylpyläosastolla oman huomioni kiinnittivät ihanan näköiset ulkoaltaat, joissa olisi ihana nauttia kesäisestä ilta-auringosta. Kylpylän sisäpuolelta puolestaan löytyvät terapia-allas, poreallas, lastenallas, kylmäallas, kaksi 25 metrin rataa kuntouimareille, sekä erilaisia saunoja. Kylpylän wellness-palveluihin kuuluu myös erilaisia hieronta ja kauneushoitoja. 

Kasnäsistä löytyy myös oma ravintola, jossa on tarjolla niin aamiaista, lounasta kuin a la carte-illallistakin, sekä kalakauppa, josta vierailijat voivat ostaa merellisiä herkkuja kotiin viemisiksi. 

3. Halla Nature & Design Villas

Halla Nature & Design Villas upeat puurakenteiset ja skandinaavisesti sisustetut huvilat sijaitsevat Etelä-Savossa, Saimaan rannalla. Valikoimaan kuuluu niin omalla laiturilla varustettuja rantahuviloita, kuin rinnehuviloitakin. Upeissa huviloissa majoittuminen on jo elämys sinänsä, mutta halutessaan lomaan voi yhdistää myös erilaisia aktiviteetteja. Halla Nature Spa elämyshoitola tarjoaa rentouttavia kauneushoitoja ja tarjolla on myös lukuisia muita wellness-palveluita rantasaunasta ja yrttijalkakylvystä ohjattuun metsäjoogaan. 

Halla Nature & Design Villas sijaitsevat upeissa luontomaisemissa, joten myös omatoimista retkeilyä ja luonnosta nautiskelua on helppo harrastaa. Jos lomalla ei halua joka päivä kokkailla itse, voi lisähemmotteluna tilata esimerkiksi Hallan Kotaan tai omaan huvilaan katetun lähiruoka-aamiaisen tai suoraan omalle huvilalle toimitettavan huvilamenun. Tämä olisi myös aivan upea polttaripaikka ja rinnehuviloista löytyy majoitusta isommallekin porukalle!

4. Söderlångvikin Kartano

Toinen upea, italialaishenkistä kartanotunnelmaa tarjoileva kotimaan kohde on Kemiönsaarella sijaitseva Söderlångvikin Kartano, jossa voi nauttia niin saariston upeasta luonnosta, kuin kulttuurihistoriastakin. Kartanolla voi majoittua meren äärellä modernissa Villa Sundsvedjassa (jonka mukavuuksiin kuuluvat mm. tilava saunaosasto, laaja terassi, sekä oma laituri ja vene) tai upeassa Grindstugassa (josta löytyy mm. upea, merinäköalalla varustettu lasitettu terassi, oma puulämmitteinen sauna ja uimalaituri). Molemmat tarjoavat upeaa luksusta häämatkalaisille!

Söderlångvikin päärakennus on museokäytössä ja avautuu yleisölle jälleen kesäkuun 2021 alussa. Päärakennus pitää sisällään Amos Andersenin kattavan taidekokoelman, sekä vaihtuvia taidenäyttelyitä, tämä olisi siis loistava matkakohde taiteen ja kulttuurin ystäville! Lisäksi kartanon miljööseen kuuluu vanhassa navettarakennuksessa palveleva suloinen Café Söderlångvik, sekä tilan oma herkku- ja käsityöpuoti. 

5. Tervakallion Aurora Hut

Sastamalassa sijaitsevan Tervakallio Campingin uutuus tälle kesälle on upea, läpi vuoden käytössä oleva, lasiseinäinen- ja kattoinen Aurora Hut-iglu. Parisängyn lisäksi iglusta löytyy näköalatupa, keittiö ja pieni ruokapöytä, ruokakellari, sekä kompostoiva wc. Terassilla käytössä on myös oma kaasugrilli. Camping-alueelta löytyy myös neljä erilaista saunaa, joihin voi halutessaan lisämaksusta varata yksityisen saunavuoron. Aurora Hut-elämykseen olisi ihanaa yhdistää saunavuoro esimerkiksi suloisessa Maisemasaunassa, jonka terassilta löytyy upotettuna myös kylpytynnyri. 

Jos iglulomaan haluaa yhdistää myös aktiviteetteja, voi leirintäalueelta vuokrata esimerkiksi soutuveneen romanttista souturetkeä varten tai SUP-lautoja. 

6. Break Sokos Hotel Bomba

Pohjois-Karjalassa, Pielisen rannalla ja kolmen kansallispuiston keskellä sijaitseva Break Sokos Hotel Bomba tarjoaa henkeäsalpaavia luontomaisemia ja rentouttavia kylpyläelämyksiä - kuulostaa siis täydelliseltä reseptiltä häämatkalaisille! Hotellista löytyy kauniisti sisustettujen standard-huoneiden lisäksi myös omalla sisäänkäynnillä ja terassilla varustettuja lomahuoneistoja, hauskoja parvihuoneita ja tilavia teemahuoneita. 

Hotellin kylpyläosastolta löytyy sisäaltaiden lisäksi valo- ja äänitehosteisia elämyssuihkuja, kuuma- ja kylmävesialtaat, ulkona sijaitsevat lämpimät porealtaat, joissa voi ihastella Pielisen upeita järvimaisemia ja kolme erilaista saunaelämystä: karjalainen Kyly, suomalainen Sampo ja höyryävä Taivaankansi. 

Bomban alueelta löytyy myös paljon erilaisia aktiviteetteja ja upeita luontokohteita, joista löydät enemmän tietoa täältä

7. Hotelli Punkaharju

Punkaharjun upeissa maisemissa sijaitsevalla Hotelli Punkaharjulla on pitkä historia. Hotellin nettisivujen mukaan keisari Nikolai I määräsi vuonna 1845 harjulle rakennettavaksi metsänvartijan talon matkailijahuoneineen ja tästä talosta kasvoi myöhemmin kansainvälisestikin arvostettu Suomen vanhin valtionhotelli, jonka tarina jatkuu nyt Hotelli Punkaharjuna. Hotelli Punkaharjussa voi majoittua niin yksilöllisesti sisustetuissa suloisissa hotellihuoneissa (en edes osaa valita, mikä näistä olisi oma suosikkini, kaikki ovat niin ihania! Ehkä Mesi tai Korento?), aivan järven rannassa sijaitsevissa pienissä mökeissä eli metsähuoneissa tai upean Keisarinnan Huvilan huoneissa. 

Hotellin omassa ravintolassa pääsee nautiskelemaan palkitun keittiömestarin, villiyrttipioneerin ja sienifriikki Sami Tallbergin suunnittelemista upeista annoksista. Tarjolla on myös upea torni-illallinen, joka sisältää neljän ruokalajin illallisen kahdelle, tornin yksityiseen käyttöön illan ajaksi sekä oman henkilökohtaisen tarjoilijan. Tämä jos mikä olisi ainutlaatuinen elämys häämatkalaisille! Ravintola Punkaharjun lisäksi hotellista löytyy myös toinen upea ravintola, luonnosta, metsästä ja pientuottajista inspiroitunut Museoravintola Nila. 

8. Myllytalo

Hämeenlinnassa sijaitseva myllytalo tarjoaa maalaistunnelmia, vain kivenheiton päässä kaupungin keskustasta! Myllytalon huoneistot sijaitsevat 1900-luvun alussa rakennetussa talli- navettarakennuksessa, joka on muutettu tyylillä ja laadukkaasti remontoiden täysin palveleviksi huoneistoiksi. 

Majoituksen lisäksi Myllytalon palveluihin kuuluu ihana, vanhaan puulatoon rakennettu Lato Spa. Viiden tunnin lämmittämisen vaatiman Aitokiukaan löylyt, palju ja lämmitetty oleskelutila takaavat ainutlaatuisen ja rentouttavan saunaelämyksen. Tarjolla on myös erilaisia spa-elämyksiä ruusu- tai turvesaunasta syvävenyttelyyn saunassa. 

9. Hidden House Pirttijärvi

Glamping - eli luksustelttailu on ollut yksi suosituimmista matkailutrendeistä viime vuosina maailmalla ja vähitellen rantautumassa myös meille Suomeen! Pääsin itsekin kokeilemaan tätä viime kesänä, kun yövyimme Tuomaksen kanssa Kustavissa Lootholman matkailualueen jurtassa. 

Jämsässä sijaitsevassa Hidden House Pirttijärven glamping-teltassa oma rauha ja hiljaisuus on taattu, sillä telttoja on vain yksi. Tämä on siis ihana piilopaikka, luonnon keskellä! Luksusteltta on kuin pieni hotellihuone keskellä luontoa ja sen mukavuuksiin kuuluvat mukava parisänky, liinavaatteet ja pyyhkeet, lämmitys ja sähkö, wifi, pieni pöytä ja tuolit, sekä astiat kahdelle hengelle, kahvin- ja vedenkeitin, pieni sisäwc, sekä käsienpesuallas. Teltan ulkopuolella odottaa yksityinen uimapaikka ja laituri, majoittujien käytössä oleva soutuvene, sekä nuotipaikka ja sähkögrilli. Majoittujien käytössä olevat suihku- ja saunatilat sijaitsevat noin 200 metrin päässä teltalta. Sauna kuuluu majoituksen hintaan ja lämpiää sovittuna ajankohtana. Tämän ihanampaa pakomatkaa arjesta on vaikea keksiä!

10. The Barö

Inkoossa sijaitseva, ekologisesti rakennettu saaristolaishotelli The Barö on todellinen saariston helmi! Hotellissa yhdistyvät Suomenlahden saaristo, puhdas luonto, meren läheisyys ja luksus. Kaikki hotellin modernisti sisustetut huoneet ovat erillisiä majoitusrakennuksia ja niiden nimet juontavat juurensa paikan sijainnista ja skandinaavisesta mytologiasta. Häämatkalaisille sopisi loistavasti esimerkiksi upea The Barösund, jonka mukavuuksiin kuuluvat oma terassi, upea merimaisemilla varustettu panoraamaikkuna, sekä oma sauna ja poreamme. 

Hotellin upea ravintola The Berg tarjoilee aamiaista hotellivieraille ja sunnuntaisin brunssia myös muille asiakkaille. Lisäksi tarjolla on puhtaita raaka-aineita ja sesongin herkkuja tarjoileva a la carte-lista. Jos häämatkaan haluaa yhdistää myös aktiviteettilomailua, voi hotellin ympäristössä harratsaa esimerkiksi melontaa, patikointia, sähköpyöräilyä, sienestystä ja ratsastusta. Lisäksi hotellilla on oma rantasauna ja upea samppanjaterassi. 

---

Ai että, upeita kohteita ja maisemia, voisin lähteä mihin tahansa näistä vaikka heti! Jos kaipaat lisää inspiraatiota kotimaan matkakohteisiin, tsekkaa myös nämä aiemmat blogipostaukset: 

Pohjoisen upeat häämatkakohteet
14 romanttista kotimaan matkakohdetta
Häämatkaideoita: Kotimaan helmi - Saariston rengasreitti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti