perjantai 21. toukokuuta 2021

Polttari-ideoita: Parhaat polttarileikit

Kirjoittelin jo aiemmin polttariohjelmaankin sopivista mökkiolympialaisista, mutta lisäksi ajattelin vinkata vielä muutaman hauskan polttarileikin, jota olemme omien ystävieni polttareissa toteuttaneet! 

Drinkki-arvuuttelu

Ystäväni polttareissa suoritimme polttariporukan esittelyn/tutustumiskierroksen niin, että jokainen polttarivieras sai valmistaa polttarisankarille valitsemansa juomasekoituksen ja sitten hän pääsi silmät sidottuina maistelemaan niitä ja veikkaamaan kenen tekemä mikäkin juoma oli ja miksi hän arveli näin. Tässä tuli sitten samalla kerrottua mistä hän kenetkin tuntee ja jaettua hauskoja yhteisiä muistoja. Tätä voi soveltaa niin alkoholi, kuin holittomienkin juomien avulla, miten kukakin vieras haluaa! 

Jos juomamaistelu ei ole teidän polttarisankarille soveltuva juttu, olemme toteuttaneet esittäytymiskierroksia myös musavisan muodossa (ennakkoon tehty soittolista, johon jokainen vieras on lisännyt yhden biisin ja polttarisankarin tulee arvata mikä biisi on kenenkin vieraan ja samalla esitellä heidät) tai polttarisankarista muistuttavien esineiden avulla arvuuttelemalla. Tällainen yhteinen esittelykierros sopii hyvin ohjelmaksi heti polttareiden alkuun! Jos kaikki polttarivieraat eivät tunne toisiaan entuudestaan, tulee koko porukka toisilleen tutuksi ja vaikka kaikki olisivatkin jo keskenään tuttuja, on yhteisten muistojen jakaminen aina hauskaa. 

Tuttu Juttu Show

Yksi hauska polttariohjelmanumero, jonka olemme toteuttaneet useammankin ystäväni polttareissa, on Tuttu Juttu Show-tyyppinen visailu, jossa olemme etukäteen laatinut listan kysymyksiä, joihin olemme pyytäneet polttarisankarin tulevaa puolisoa kertomaan vastaukset etukäteen. Kysymysten ei tarvitse olla mitenkään henkilökohtaisia tai kiusallisia, vaan ne voivat olla juuri niin hauskoja tai randomeita kuin vaan keksitte! Yksi hauska idea on myös muotoilla sellaiset kysymykset, jotka voidaan esittää hääparin molempien osapuolten polttareissa. Näin he voivat polttareiden jälkeen sitten yhdessä vertailla vastauksia. 

Parhaan ystäväni polttareissa viime kesänä kysyimme häneen tulevaan puolisoonsa liittyen mm. seuraavia: 
- Mikä on X:n sotilasarvo?
- Milloin X:n auto pitää seuraavan kerran katsastaa?
- Mikä on X:n hauiksen ympärysmitta?
- Mikä on X:n äidin tyttönimi?
- Mikä supersankari X olisi?
- Mikä oli X:n ensimmäisen lemmikin nimi? 
- Paljonko X:llä nousee penkistä? (mainittakoon tässä myös, että hääparin molemmat puoliskot ovat innokkaita saliharrastajia :D)
- Minkä artistin tai bändin keikalle lähtisitte seuraavaksi yhdessä, jos X saisi valita?
- Minkälaiset olisivat X:n unelmatreffit?

Valokuvahaaste

Valokuvaushaasteessa polttarisankarille laaditaan lista asioista, joista hänen pitää polttaripäivän/viikonlopun aikana napata valokuva. Haasteen voi toteuttaa ottamalla kuvat puhelimella tai jos haluaa panostaa vähän enemmän, voitte ostaa tai vuokrata polaroid-kameran ja muutaman rullan filmiä siihen. Kuvista jää samalla myös hauska muisto polttaripäivästä!

Valokuvaushaasteen tehtävät voi myös linkittää polttaripäivän aktiviteetteihin, jolloin polttarisankari pääsee listaa lukiessaan samalla myös arvuuttelemaan mitä kaikkea polttareiden aikana oikein onkaan tiedossa. 

Polttarialias

Minä rakastan Aliasta! Alias on yleensä kaikille tuttu peli, joten sen pelaaminen isommallakin porukalla on helppoa. Polttaripäivää varten voi valmistella polttariaiheisen Aliaksen kirjoittamalla polttareihin ja häihin liittyviä sanoja valmiiksi paperilapuille. Mukaan voi lisäksi ujuttaa myös jotain polttarisankariin tai hänen puolisoonsa liittyviä sanoja tai vaikkapa kaveriporukkanne omia inside-juttuja. 

Aliaksen voi toteuttaa myös viestinä niin, että polttariporukka jaetaan joukkeisiin, jotka kilpailevat keskenään. Joukkueen yksi jäsen asettuu eteen selittämään sanoja ja muut muodostavat jonon vähän matkan päähän, kasvot häneen päin. Kun aika käynnistyy, jonon ensimmäinen ryntää selittäjän luokse ja yrittää arvata sanaa. Sanan arvattuaan hän juoksee jonon hännille ja seuraava siirtyy arvausvuoroon. 

Beer pong/prosecco bong

Beer pong on oman kaveriporukkani illanvietoissa suosittu peli ja sopii loistavasti myös polttarileikiksi! Jos polttariseurueessa ei ole oluen ystäviä, voi pelin toteuttaa myös esimerkiksi kuohuvalla, prosecco bongina. Monet juhlatarvikeliikkeet myös myyvät valmiita Prosecco Pong-settejä, mutta peli on toki helppo toteuttaa itse myös millä tahansa sopivan kokoisella pallolla ja kertakäyttöisillä skumppalaseilla. 

Vinkkinä myös, että me pelaamme beer pongia yleensä niin, että kaikki pelissä mukana olevat mukit on täytetty vedellä ja niistä juomisen sijaan, jokainen ottaakin aina hörpyn omasta juomastaan. Tämä on näin korona-aikana hygienisempää, mutta myös huomattavasti vähemmän sotkuista - vaikka juomaa läikkyisikin pelin tuoksinassa yli, on vesi helppoa kuivata pois lattialta tai pöydältä, eikä se jätä jälkeensä tahmaisia jälkiä. 

Lisäksi vinkkaan tähän vielä kaksi vanhempaa postausta viime vuoden kaasoiluni ajalta! Myös nämä voivat olla hauskoja aktiviteetteja ja sisällön voi kustomoida juuri teidän polttarisankarille sopivaksi :)
Kaasohommissa: Polttarivala ja polttaribingo
Kaasohommissa: Polttariystäväkirja 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti