torstai 20. toukokuuta 2021

Diy: Paperiset palmunlehdet

Meidän eilisessä synttärilivessä lupailtiin, että laitetaan askarteluohjeet vielä vähän kattavammin jakoon, joten täältä pesee! Livessähän tosiaan taiteltiin paperista palmunlehtiä ja solmuiltiin makrameelasinalusia samalla kun höpöteltiin meidän häävalmisteluista. Jos et vielä nähnyt liveä, niin se on katsottavissa Häät.fi-instatilillä!

Ensimmäisenä jakoon paperisten palmunlehtien ohje, jonka bongasin (tai oikeastaan äitini bongasi :D) alunperin Kotilieden sivuston Käsityö-osiosta. Palmunlehtien askartelu on helppoa ja nopeaa ja mikä parasta, edullista! Nämä ovat siis loistava koristeidea pienemmänkin budjetin hääjuhlaan. Vinkkasimmekin livessä eilen, että näitä voi käyttää häiden pöytäkattauksessa esimerkiksi yhdessä kuivakukkien kanssa tai vaikkapa buffet-pöydän katseenvangitsijana. Lisäksi ne sopivat loistavasti kodin tai vaikkapa kesäisen boho-henkisen parvekkeen sisustukseen!


Tarvikkeet: 

  • Ruskeaa voimapaperia tai lahjapaperia (huom. jos haluat värikkäitä lehtiä, mikä vain hiukan paksumpi askartelupaperi tai vaikkapa vanhan tapetin jämät sopivat tähän tarkoitukseen)
  • Kynä
  • Pitkä viivoitin (ei välttämätön, mutta helpottaa!)
  • Puisia grillitikkuja
  • Juuttinarua
  • Sakset
  • Kaksipuoleista teippiä ja tavallista teippiä (tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi kuumaliimaa)

Alkuperäinen Kotilieden ohje on niin hyvä ja selkeä, etten edes yritä itse pistää paremmaksi, vaan laitan tähän suoraan linkin siihen! Lehden kokoa voit säätää pienentämällä tai suurentamalla suorakolmion kokoa. Lehdistä voi myös helposti muotoilla eri muotoisia leikkaamalla kärjestä terävämmän tai leikkaamalla taitteisiin koristeeksi pieniä koloja. 

Näiden askarteleminen oli superhauskaa ja lehdet pääsivät jo koristamaan meidän olohuonetta! Tosin voi olla, että nyt täytyy askarrella vielä pari lisää, jotta niitä riittää myös terassin sisustukseen :D

Tähän vielä muutama inspiraatiokuva, miltä palmunlehdet voisivat hääkattauksessa näyttää!

Kuva: // Pexels, Katrina Justovica
Kuva: // Pexels, Rachel Claire

Kivoja askarteluhetkiä! Ja iso kiitos vielä Häät.fi ja Calligraphen meidän synttäriliven mahdollistamisesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti