torstai 13. toukokuuta 2021

Kihlapäivän hemmottelua Långvikissa

Viime viikko oli ihanan rentouttava, sillä pidin viimevuotisia kesälomapäiviä pois ja lomailin keskiviikosta perjantaihin. Myös Tuomaksella oli vapaata töistä, joten oli ihana viettää useampi vapaapäivä putkeen yhdessä - ensin saaressa mökkeillen ja sitten minilomalla hotellissa rentoutuen.

Vappuviikonloppuna vietimme ensimmäistä kihlapäiväämme ja sen kunniaksi suuntasimme torstaina yhden yön staycationille Långvikin kylpylähotelliin. Saimme vanhemmiltani joululahjaksi Långvikin lahjakortin ja olimme odotelleet, että koronarajoitukset hiukan lieventyisivät ja pääsisimme minilomamme aikana nauttimaan myös kylpylästä ja ravintolan herkuista. Nyt se aika vihdoin koitti!


Långvikissa suuntasimme ensimmäisenä viemään tavarat huoneeseen ja asettumaan Aapon kanssa taloksi. Hotellihuoneissa on jo hiukan ajan patinaa nähtävissä, mutta ne olivat kuitenkin siistejä ja tilavia. Meillä oli lemmikkihuone, eli Standard Forest-huone, joka oli koiran kanssa superkätevä, sillä se sijaitsi aivan hotellin käytävän päässä, joten huone oli ihanan rauhallinen ja käytävästä oli oma uloskäynti, joten meidän ei tarvinnut Aapon kanssa astella joka kerta  hotellin aulan läpi. Aapo sai myös oman tervetuliaispussukan, joka sisälsi pallon, herkkuluun ja kakkapusseja!

Huoneeseen majoituttuamme suuntasimme melkein samantien kylpylään, sillä olimme varanneet sinne vierailun klo 15-16:45. Näin korona-aikana Långvikin kylpylä on vain majoittuvien asukkaiden käytössä ja kylpylävierailuun tulee varata tietty ajankohta etukäteen. Näin asiakkaan näkökulmasta korona-ajassa on siis joitain hyviäkin puolia - saimme molempina päivinä nautiskella lähes private-kylpylästä!

Långvikin kylpyläosastolta löytyy isompi kuntouima-allas, kaksi poreallasta, kahluuallas, kylmäallas, yhteiskäytössä oleva höyrysauna ja infrapunasauna, sekä suihkutilojen yhteydessä sijaitsevat tavalliset saunat. Oma suosikkini, kuten aina, olivat porealtaat, joissa voisin hyvin lillua vaikka pari tuntia putkeen :D Jos meillä olisi ollut enemmän aikaa, olisi ollut ihanaa varata myös aika johonkin kauneushoitoon tai hierontaan, sillä hoitolatilat näyttivät todella viihtyisiltä!

Kylpylässä rentoutumisen jälkeen suuntasimme illalliselle hotellin ravintolaan, josta olimme kuulleet lukuisia kehuja jo etukäteen, joten odotukset ruoan suhteen olivat korkealla. Olimme varanneet ravintolasta pöydän viideksi ja ohjelmassa oli viiden ruokalajin maistelumenulla herkuttelua. 

Ravintolasali oli myös sisustukseltaan upea ja ihanan valoisa! Pöytien välissä oli myös reilusti tilaa ja asiakkaita rajoitetusti, joten täällä uskalsi nauttia illallista turvallisin mielin.



Ihana yksityiskohta oli myös tämä ravintolasalin keskellä sijaitseva tulisija! Me molemmat nautimme elävän tulen katselusta ja tulisija loi illalliseen niin lisää tunnelmaa, kuin lämpöäkin. 



Ja kyllähän se ruoka oli täysin kaiken hehkutuksen arvoista! Olimme yhtä mieltä siitä, että suosikkiannosta oli mahdotonta valita, kun kaikki oli niin superhyvää. Skagenia, maa-artisokkaa, härkätartaria, poroa ja sitruuna-marenkipiirakkaa, muunmuassa näistä saimme nautiskella! Tämän menun voisin mielelläni syödä vaikka heti uudestaan. 


Illallisen jälkeen kävimme pienellä kierroksella hotellissa ja löysimme game centerin, josta löytyivät muunmuassa bilispöytä, pöytäfutis, pingistä, lautapelejä ja tämä alla olevassa kuvassa näkyvä pöytäcurling. Näitä pelaillessa olisi helposti vierähtänyt pidempikin tovi!


Illalla kävimme vielä koko perheen voimin iltakävelyllä nauttimassa Långvikin ihanista ulkoilumaastoista. Hotelli sijaitsee aivan merenrannassa ja sen lähistöllä kulkee myös noin kilometrin pituinen luontopolku. Alueelta löytyvät lisäksi myös tenniskentät, beach volley-kenttä, ulkokuntoilualue, venesatama, hiekkaranta, oma frisbeegolf-rata, kuin vuokrakäytössä oleva rantasaunakin. Hotellin vastaanotosta voi myös vuokrata fat bikeja tai tavalliset polkupyörät pyöräretkeä varten!


Hyvien yöunien jälkeen suuntasimme aamiaiselle, johon olimme niin ikään varanneet pöydän etukäteen. Långvikin aamiaista voisi ehkä enemminkin kuvailla brunssiksi, niin kattava valikoima erilaisia herkkuja siellä oli tarjolla. Meidän suosikkeja olivat lämminsavulohi ja skagen, juustot, karjalanpiirakat ja croissantit, tuorepuuro, sekä ihanat jälkiruokaherkut: suklaakakku ja pannacotta. Myös kahvi oli todella hyvää! Aamiaisesta saimme nautiskella ikkunapöydässä aivan omassa rauhassa. 


Olimme jälleen varanneet myös myöhäisen huoneenluovutuksen (tämä on nykyään meille ihan must, aina hotellissa majoittuessa!), joten aamiaisen jälkeen ehdimme vielä suunnata uudestaan kylpylän poreisiin rentoutumaan. Tämä on muuten myös hyvä vinkki kylpylässä yöpyessä: aina kun vain mahdollista, kannattaa ehdottomasti suunnata kylpylään myös lähtöpäivänä! Myös korona-ajan ulkopuolella on allasosastolla silloin usein rauhallisempaa kun suuri osa majoittuvista vieraista on jo suunnannut kotiin ja on ihanaa päättää hotellivierailu kylpylässä rentoutumalla. 


Meidän perhe viihtyi Långvikissa superhyvin ja olisimme mielellään viettäneet siellä useammankin yön! Tekemistä olisi todella riittänyt, sillä hotelli tarjoaa kylpylän lisäksi myös lukuisia muita aktiviteetteja ja harrastusmahdollisuuksia. Aloimme heti haaveilla kahden tai kolmen yön Långweekend-paketista, jolloin hotellin mukavuuksista ehtisi nauttia pidemmän kaavan mukaan. Tänne olisi myös ihana suunnata yhdessä ystävien kanssa! 

Ja paras juttu oli tietysti se, että hotellista hurautti takaisin kotiin vain vartissa ♥ 

Pst! Långvik on myös loistava vaihtoehto häiden tai polttareiden juhlintaan! Hotellissa on mahdollista järjestää niin sadan vieraan hääbileet, kuin pienet intiimitkin häät. Nettisivuilta löytyy lisää tietoa Långvikin hääpaketeista. Lisäksi täällä saisi järkättyä mahtavat polttarit erilaisten aktiviteettien, kylpylän ja kauneushoitojen, sekä illallisherkkujen ääressä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti