keskiviikko 2. kesäkuuta 2021

Polttari-ideoita Lahden seudulla

Polttariaiheiset postaukset ovat olleet blogissa viime aikoina supersuosittuja ja tulevan kesän polttarisuunnitelmat käyvät selvästi kuumana! Tampereen seudun polttariaktiviteetteja esitellyt postaus on ollut yksi blogin suosituimmista postauksista, joten olen ajatellut tehdä samanlaiset postaukset myös muutamien muiden paikkakuntien osana. 

Koska olen kotoisin Lahdesta, eli siis kotoisammin Lahesta, ajattelin seuraavaksi jakaa ideoita erilaisista polttariaktiviteeteista Päijät-Hämeen seudulla!

Hemmottelua ja rentoutumista 

Hellimö

Hellimö on Orimattilan Kehräämöllä sijaitseva terveyskylpylä, jonka tarjontaan kuuluu monipuolisia hemmotteluhoitoja. Hellimön valikoimasta löytyy kolme erilaista polttaripakettia, joihin voi yhdistää niin saunomista, kuin ihania hemmotteluhoitojakin. Hellimölle saa tuoda mukaan myös omat saunajuomat! 

Kumpeli Spa

Heinolassa sijaitsevan Kumpelin Span kylpyläosastolle voi saapua nauttimaan spa-tunnelmasta, vaikka ei hotellissa majoittuisikaan. Kylpyläosastolta löytyvät porealtaat, terapia-allas, kylmä-ja kuumavesikävelyaltaat, sekä infrapuna- ja aromisauna, perinteinen suomalainen sauna, sekä turkkilainen höyrysauna. Lisäksi kylpyläosastolla on lämpötuoleilla varustettu relax-tila, suolahuone ja tilava ulkoterassi, jonka laiturilta on myös mahdollisuus pulahtaa Kymijoen raikkaaseen luonnonveteen. 

Polttarisankarille on myös mahdollista varata kauneushoitoja tai vaikkapa rentouttava kuumakivihieronta ja spa-päivän jälkeen koko polttariporukka voi nauttia lounasta tai illallista hotellin ravintolassa. 

Lehmonkärjen Saunamaailma

Lehmonkärjen Saunamaailman muodostavat neljä ainutlaatuista saunaa: Lasisauna, aito, 100-vuotias savusauna, Iglu-sauna, sekä sähkölämmitteinen sauna ja viihtyisät ulkoporealtaat. Saunomisen välissä voi käydä vilvoittelemassa Päijänteen vedessä ja talvella Saunamaailmassa on myös avantouintimahdollisuus. Saunatiloissa on A-oikeudet ja polttariseurueelle on mahdollista järjestää seurueellesi oma allasbaari kuumavesialtaalle.

Saunaelämykseen on mahdollista yhdistää myös muita aktiviteetteja, kuten viini-tai oluttasting, rentouttava hieronta tai perinteisiä saunahoitoja.

Lahden Saunalautta

Lahden Saunalautta tarjoaa risteilyjä Lahden Vesijärvellä. Saunalautta on tilava ja varustettu  laadukkailla terassikalusteilla, isolla kaasugrillillä ja laadukkaalla äänentoistolla. Saunan lisäksi lautalta löytyy suihku, wc, oleskelutilaa sisätiloissa sekä upea 30 m2 kattoterassi. Lautalla on myös ympäristöystävällinen aurinkosähköjärjestelmä, joka takaa sähköt pistorasioista ja lämpimän veden hanasta. 

Saunalautalle mahtuu maksimissaan 10 henkilöä ja risteily räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaisesti. Saunalautalla yhdistyvät mökkeilyn ja veneilyn parhaat puolet - syömistä ja juomista, uimista, saunomista ja kesästä nautiskelua. Me vuokrasimme kerran ystävieni kanssa Tampereella saunalautan kolmeksi tunniksi ja aika meni aivan hujauksessa, siellä olisi viihtynyt hyvin vaikka koko päivän!

Kuva: // Pexels, Mark Neal

Herkuttelua ja juomien maistelua

Seurahuoneen brunssi

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen aamiaisbrunssi tarjoillaan viikonloppuisin klo 7:30-11:30. Olen käynyt täällä brunssilla lukuisia kertoja, mutta en koskaan kyllästy! Ehdoton suosikkini brunssilla on vohvelibaari, jossa saa paistaa itse vohveleita ja valita niihin mieleisensä lisukkeet. Tämä on täydellinen paikka polttaripäivän aloittamiseen ja halutessaan brunssiin voi yhdistää myös lasilliset kuohuviiniä tai samppanjaa. 

Teerenpelin tastingit ja tislaamokierros

Teerenpelin tastingit tarjoavat tilaisuuden tutustua Teerenpelin olut- ja tislaamotuotteisiin joko ohjatusti tai omatoimisesti. Ravintola Taivaanrannan kellarissa Lahdessa sijaitsee Teerenpelin tislaamo, jossa järjestetään esittelykierroksia. Noin tunnin mittaiseen tislaamokierrokseen sisältyy myös neljän juoman tasting.  

Ant Brewn panimokierros ja tasting

Lahtelainen pienpanimo Ant Brew sijaitsee Mallasjuoman historiallisessa kiinteistössä, eli Malskilla. Ant Brew järjestää ryhmille panimokierroksia, joihin sisältyy myös oluiden maistelua ja lisäksi rakennuksesta löytyy Ant Brewn Panimo Pub, jossa voi maistella lukuisia panimon juomia. Malskin alue on aivan ihana ja sieltä löytyy myös lukuisia muita ihania yrityksiä! Panimokierroksen jälkeen voi suunnata vaikkapa lounaalle Malski Bistroon tai kahville Kahiwa Wine & Coffee:seen. 

Kokemuskaupan tastingit

Kokemuskauppa järjestää Lahden seudulla ryhmille erilaisia tastingeja. Valikoimasta löytyy muunmuassa samppanja-tasting, viini- ja suklaatasting, kuohujuomatasting, jalojen juomien tasting, sekä cocktail-kurssi. Tastingit järjestetään asiakkaan valitsemissa tiloissa ja minimiosallistujamäärä on 2 henkilöä. Tastingeja on mahdollista järjestää myös muilla paikkakunnilla, jolloin hintaan lisätään kilometrikorvaukset. 

Ainoa Wineryn viinitilakierros ja tastingit

Kansainvälisesti palkittuja marjaviinejä tuottava Ainoa Winery sijaitsee Hollolan Miekkiössä. Tilalta löytyy oma viiniputiikki ja siellä järjestetään myös esittelykierroksia ja tastingeja. Tämä olisi loistava polttariakvititeetti viinejä rakastavalle polttarisankarille!

Bistro Popotin Viinibaari

Bistro Popot on yksi suosikkiravintoloistani Lahdessa! Herkullisen ruoan lisäksi Popotissa on myös oma Viinibaari, josta löytyy laaja valikoima loistavia viinejä. Polttariporukalla voisi suunnata Popotille joko lounaalle tai illalliselle ja samalla maistella erilaisia viinejä. Varsinaisesta viinitastingista en löytänyt Popotin sivuilta tietoja, mutta muistelen että erään vanhan tuttavani polttareissa olisi sellainen kyllä ollut, eli kannattaa varmasti kysyä siihenkin mahdollisuutta!

Kuva: // Pexels, Maria Orlova

Liikunnallisia aktiviteetteja 

Yogarocksin Polttarispecial: Suurmäen tornista laskeutuminen

Yogarocks järjestää polttariporukoille köysilaskeutumisia Suurmäen tornista. Tarjolla on myös Polttarispecial - Suuri huijaus, jossa polttarisankari saa ylleen mäkihyppyvarusteet ja pääsee ohjaajan johdolla harjoittelemaan ponnistusta, kaatumista ja muuta hyppäämisen kautta olennaista. Tehtävä sisältää mäkihyppääjien mentaaliharjoituksen, käynnin näköalatornissa ja lopuksi köysilaskeutumisen hyppyrimäen huipulta. Koko ryhmä pääsee siis ihailemaan maisemia suurmäen huipulta! Ohjelman kesto on noin tunti ja se on mahdollista toteuttaa kaikkina vuodenaikoina. 

Yogarocks järjestää polttariporukoille myös ohjattuja bouldering-kokeiluja ja yksityisiä hot yoga tai aerial-joogatunteja. 

Kuva: // Pexels, Allan Mas

Päijät-Hämeen Ilmailuyhdistyksen polttarilennätys

Päijät-Hämeen Ilmailuyhdistykseltä voi tiedustella mahdollisuutta polttarilennätykseen kevytlentokoneella Vesivehmaan lentokentällä. Erään ystäväni polttareissa Seinäjoella toteutimme polttarisankarille vastaavanlaisen lennätyksen ja hän oli siitä todella innoissaan! Kevytlentokoneen kyydissä pääsee ihailemaan maisemia ilmasta käsin ja nauttimaan vauhdin hurmasta. 

Ladeo

Ladeon kiipeilyhallissa pääsee kokeilemaan boulderointia, eli kiipeilyä ilman valjaita, noin 5 metrin korkuisilla seinillä. Ladeosta löytyy lukuisia eritasoisia eri kiipeilyreittejä ja polttariporukalle voi joko varata ohjatun kiipeilykokeilun tai suunnata kiipeilemään omatoimisesti. Olimme Ladeossa kiipeilemässä yhden ystäväni polttareissa ja se oli oikein hauska aktiviteetti, vaikka kaikilla ei aiempaa boulderointikokemusta ollutkaan!

Lahti Karting Center

Karting-autoilu on hauska polttariaktiviteetti vauhdikkaasta menosta nauttiville! Omalle porukalle voi varata esimerkiksi Grand Prix-kilpailun, johon sisältyy ajovarusteet, ajo- ja turvakoulutus, vapaat harjoitukset, aika-ajot, finaalit ja tlosteet kilpailun päätyttyä. Lisäksi polttarielämykseen on mahdollista yhdistää kaulanauhamitalit, ruokatarjoilu, sekä saunaosaston käyttö. 

Flowpark Vierumäki 

Vierumäen Urheiluopiston yhteydessä sijaitsevasta Flowparkista löytyy useita eritasoisia kiipeilyratoja ja omalle ryhmälle voi halutessaan varata Gruuppi-radan myös yksityiskäyttöön. Flowparkissa saa kiipeillä myös polttariasussa ja kiipeilyn jälkeen voi nauttia puistossa piknik-eväitä. 

Pajulahden Seikkailupuisto

Lahden seudulta löytyy myös toinen ulkoilmassa sijaitseva seikkailupuisto: Liikuntakeskus Pajulahden Seikkailupuisto. Pajulahden Seikkailupuisto on maastoon ja puustoon rakennettu ratakokonaisuus, joka sisältää erilaisia liukuja, kiipeilyosuuksia ja kanttia vaativia esteitä niin korkealla kuin hieman alempanakin. Hinta yli 10 hengen ryhmille on 20€/hlö ja puisto on mahdollista varata myös omalle ryhmälle yksityiskäyttöön. 

Barreto Jiu-Jitsu Lahti ry

Barreto Jiu-Jitsu Lahti ry tarjoaa kamppailulajeja kaiken ikäisille ja seuran lajitarjontaan kuuluvat brasilialainen jiu-jitsu, lukkopaini sekä vapaaottelu. Hääparatiisi järjestää yhteistyössä Barreto Jiu-Jitsu Lahti ry:n kanssa vauhdikkaita polttarielämyksiä kamppailulajin merkeissä. Palvelun kesto on n. 60 minuuttia ja harjoitus on räätälöitävissä tilaajan/tilaajien toiveiden mukaan.

Polttariaktiviteetin hintaan sisältyvät myös tulevalle sulhaselle/morsiammelle tarkoitetut hammassuojat, jotka olisi hyvä muovata ohjeiden mukaan ennen harjoitusta.

Lahden Tanssiopisto

Lahden Tanssiopistolta voi tilata tanssiopetusta omalle ryhmälle ja valittavissa ovat kaikki opiston lukujärjestyksen lajit, barresta disco- tai showtanssiin. Uuden tanssilajin kokeileminen on hauska polttariaktiviteetti, johon kaikki voivat osallistua vaikkei aiempaa tanssitaustaa olisikaan. 

Tanssistudio Bettina 

Tanssinopettaja Bettina Karppinen järjestää ohjattuja tanssitunteja myös polttariporukoille ja tunnin sisältö voidaan räätälöidä täysin polttarijengin toiveiden mukaisesti. 

Okeroisten Talli

Okeroisten Talli sijaitsee Hollolassa, noin 6 kilometrin päässä Lahden keskustasta. Polttariporukan tallikäynti voidaan räätälöidä toiveiden mukaisesti ja ohjelmassa voi olla esimerkiksi yksityisratsastustunti polttarisankarille tai vaikka koko polttariporukalle, maastoratsastusta tai tehtävärata joko ratsain tai hevosta taluttaen. Tämä olisi täydellinen polttariaktiviteetti eläinrakkaalle polttarisankarille!

Sun' Sup

Sun'Sup tarjoaa kaiken sup-lautailun harrastamiseen tarvittavan välineistön, opastuksen ja ohjatut tunnit kolmessa eri sijainnissa: Joutjärvellä, Messilässä ja Pajulahdessa. Polttariporukalle voi varata ohjatun suppailuretken tai vaikkapa sup-jooga tai sup-treeni tunnin. 

Kuva: // Pexels, Maksim Goncharenok

Water Sports Finland

Water Sports Finland on lahtelainen yritys, joka tarjoaa erilaisia veteen painottuvia elämystuotteita, kuten flyboard-lennätyksiä, veneen perässävedettävällä banaanilla ajelua, vesihiihtoa ja SUP-lautailua. Water Sports Finlandin kautta on mahdollista vuokrata oman ryhmän käyttöön myös mönkijä tai vesijetti. Yrityksen voi tilata toteuttamaan aktiviteetteja myös esimerkiksi omalle kesämökille tai muuhun sovittuun paikkaan. 

Lapakiston luonnonsuojelualue

Jos polttarisankari rakastaa luonnossa liikkumista ja retkeilyä, voi polttariporukan voimin suunnata Lapakiston luonnonsuojelualueelle. Alueelta löytyy erilaisia merkittyjä reittejä ja eväitä voi nautiskella laavuilla ja nuotiopaikoilla. 

Kuva: // Pexels, Nicolette Attree

Vierumäen Urheiluopisto 

Vierumäen Urheiluopistolla voi helposti viettää vaikkapa kokonaisen polttariviikonlopun, sillä alueelta löytyy myös runsaasti erilaisia majoitusvaihtoehtoja! Alueelta löytyy muunmuassa islanninhevostalli Toreson, Flowpark, Inside Escape-pakohuonepeli, uimahalli, frisbeegolf-rata, tennis- ja padel-kenttiä ja jäähalli. Vierumäellä on mahdollista päästä kokeilemaan myös Husky Trailia, joka perustuu Euroopassa syntyneeseen canicross, eli koirajuoksu-lajiin. Omalle ryhmälle on mahdollista varata myös erilaisia ohjattuja liikuntatunteja barresta ja joogasta curlingiin tai jousiammuntaan. 

Camping Messilä

Camping Messilästä löytyy polttariporukoille monenlaista tekemistä, esimerkiksi minigolfia, beachvolley-kentät ja vuokrattava soutuvene. Sieltä voi myös ostaa Messilä Golfiin green fee-lippuja. Messilän kanssa yhteistyötä tekevä ohjelmatoimisto Jump Up Oy myös tarjoaa polttariryhmille esimerkiksi ratsastus- ja mönkijäkokeiluja, turnajaisia ja polttaripelejä, sekä talviaikaan moottorikelkkasafareita, pilkkikilpailuita ja talviolympialaisia. 

Muita hauskoja polttariaktiviteetteja

Risteily Vesijärvellä

Lyhyt risteily Vesijärvellä hyvästä ruoasta ja juomasta nautiskellen on hauska aktiviteetti polttaripäivään. Päijänne Risteilyt Hilden Oy järjestää Lahdesta lounas- ja illallisristeilyjä Vääksyn kanavalle ja kesällä 2021 aukeaa myös uusi reitti Heinolasta Kimolan kanavalle. 

Kukkakauppa Villiviinin kukkakurssit

Villähteellä (aivan vanhempieni lähellä), Liikekeskus Korin tiloissa sijaitseva Kukkakauppa Villiviini järjestää ihania kukkakursseja myös yksityisryhmille. Kukkakurssin teema voidaan räätälöidä asiakkaan toiveiden mukaisesti ja kurssilla voidaan valmistaa esimerkiksi kukkakransseja, sitoa kukkakimppuja tai solmia kukkaseppeleet. Kukkakurssit ovat loistava tapa oppia uutta ja irtautua arjesta. Olen osallistunut Villiviinin kurssille myös itse ja siitä voit lukea lisää tästä postauksesta!

Kuva: // Pexels, Alleksana

Haraldin Viikinkikaste

Viikinkiravintola Harald tarjoaa polttarisankareille ainutlaatuista polttarikastetta, Pelkokerroin-henkisen maisteluelämyksen merkeissä. Kasteen suorittaneista tulevista sulhasista tulee miehiä ja miehistä viikinkejä, naisille kasteen suorittaminen taas on merkki määräysvallasta perheen sisällä. Kasteessa kokelas syö palan viikinkien perinneherkkua, hapanhaita, ja huuhtelee koettelemuksen alas vainojuomalla. Polttarikasteen suorittamisesta saa muistoksi diplomin ja kunniataulun ravintolan seinälle. Polttarikasteen jälkeen koko polttariporukka voi siirtyä nautiskelemaan Haraldin herkullisesta illallisesta. 

Hiihtomuseo 

Hiihtomuseo on oma suosikkimuseoni Lahdessa! Polttariporukalle voi varata yksityisen opastuskierroksen museossa tai järjestää omat talvikisat, joissa ryhmä pääsee kisailemaan mäkihyppysimulaattorissa ja ampumapisteellä. Osallistujat saavat myös todistukset suorituksistaan. Tällä hetkellä koronatilanteesta johtuen museossa ei järjestetä opastettuja kierroksia tai työpajoja, mutta viranomaisten suositusten lieventyessä ne varmasti palaavat jälleen valikoimaan. 

Biljardisali City Pool

City Pool on Lahden keskustassa sijaitseva viihtyisä biljardisali, josta löytyy 7 poolpöytää ja 2 snookerpöytää. Polttariporukalle on mahdollista järjestää myös yksityistilaisuus, jossa koko sali varataan oman ryhmän käyttöön. City Poolissa on myös A-oikeuksilla varustettu baari ja heidän kauttaan on mahdollista varata myös biljardiopetusta tai -valmennusta. 

Glitternisti

Glitternisti toteuttaa Unelmien glitterpolttarit-paketteja Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Lahdessa, Turussa, Tampereella, Oulussa tai kaikkien edellä mainittujen kaupunkien lähialueilla. Sopivia paikkoja polttariglittermeikkaukselle on esimerkiksi mikä tahansa juhlatila, hotellihuone tai muu etkopaikka, puisto tai ravintola. Unelmien polttaripaketti sisältää glittermeikit, kasvotimantit ja face florals -kasvokukat kaikille juhliin osallistuville! Lisäksi hintaan kuuluu 30€ lahjatuotepaketti päivänsankarille. 

Glittermeikki toimii hauskana yhdistävänä asusteena polttariporukalle ja polttarimeikit on mahdollista tehdä myös kokonaan luonnossahajoavilla kosmeettisilla ekoglittereillä. Glitteriä voi lisätä kasvojen lisäksi myös hiuksiin. Glitternistin kautta on mahdollista toteuttaa myös lettikampaukset, klassinen meikki tai kukkaseppele morsiammelle!

Glitternisti oli loihtimassa glittermeikkejä yhtenä vuonna työpaikkani pikkujouluissa ja meikit olivat supersuosittuja, joten tätä voin suositella lämmöllä!

Kuva: // Pexels, Sharon McCutcheon

Escape Rooms Lahti

Aivan Lahden keskustassa sijaitsevassa Escape Roomissa on neljä erilaista pakohuonetta. Samoissa tiloissa sijaitsee myös retrohenkinen pelisali Pincade, josta löytyy muunmuassa flippereitä, arcadeklassikkoja ja videoshoottereita. 

Apulandia

Apulanta-fanin must see-kohde Lahdessa! Apulandia sijaitsee Lahden Hennalassa, entisellä varuskunta-alueella. Apulandiasta löytyy Apulanta-aiheinen museo ja kahvila. Apulandiassa on mahdollista järjestää yksityistilaisuuksia ja ryhmävierailuja myös aukioloaikojen ulkopuolella. Toisinaan Apulandian pihasta voi bongata myös heinolalaisen Kusmikun ruokarekan!

Toivottavasti tästä postauksesta löytyi lisää ideoita ja inspiraatiota polttarisuunnitelmiin Lahden seudulla! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti