maanantai 12. heinäkuuta 2021

13 x Kesäiset treffikohteet pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseutu on pullollaan ihania kesäkohteita, eikä aurinkoiselle kesäsäälle näy loppua! Maanantain kunniaksi halusin listata teille muutamia kesäisiä treffikohteita ja -ideoita Helsingissä ja lähiseudulla. Näihin voi suunnata niin puolison, ystävän, kuin vaikka perheenkin kanssa!

Kuva: // CanvaPro

Saaristoristeilyt

Helsingin ja Espoon saaristoon pääsee tutustumaan helposti saaristoristeilyjen muodossa. Kirjoitinkin viime viikolla jo enemmän Espoolinesin Kieltolaki-teemaisesta illallisristeilystä, jossa me Tuomaksen kanssa kävimme, mutta myös Helsingin puolelta löytyy hauskoja risteilyvaihtoehtoja, kuten Suomen Saaristokuljetuksen Hakaniemestä Vuosaareen kulkeva Itäinen saaristoreitti, johon sisältyy myös Degerön kanavan läpiajo ja JT Linesin Hakaniemi Island Hopping-reitti, jonka kyydissä pääsee niin Vallisaareen, Vasikkasaareen, kuin Lonnaankin. Royal Line puolestaan järjestää erilaisia lounas- ja illallisristeilyjä Helsingin Kauppatorilta. 

Laguuni

Suomen suurinta vesiurheilu- ja ravintolalaituria Laguunia olen hehkuttanut blogissa jo pariinkin eri otteeseen polttaripostausten muodossa, mutta Laguuni sopii hyvin myös kesätreffien kohteeksi. Keilaniemen toimipisteen lisäksi on nyt avattu myös Hietaniemen Laguuni! Suunnatkaa suppailemaan tai melomaan kajakeilla, saunokaa Laguunin hauskassa Saunakontissa tai kokeilkaa Keilaniemen Laguunin kelluvaa vesipuistoa. Lisäksi Laguunista löytyy oma kesäterassi, jossa voi nauttia purtavaa ja viileitä juomia. 

Nolla Cabins

Onko haaveissa mieleenpainuva yhden yön kesäreissu pääkaupunkiseudulla? Ainutlaatuiset ja ekologiset Nolla-mökit ovat loistava tapa irtautua arjesta! Jokaisessa Nolla-mökissä on oma aurinkovoimala, joka sääolosuhteiden mukaan tuottaa energiaa noin kahden puhelimen lataukseen vuorokaudessa. Lisäksi Nolla on varusteltu liedellä ja lämmittimellä. Varustukseen kuuluu myös ruoanvalmistusvälineet ja astiasto. Mökeistä löytyy vuodepaikat täkkeineen ja tyynyineen kahdelle aikuiselle, joten retkelle tarvitset mukaan vain omat eväät, sopivan varustuksen sekä liinavaatteet tai makuupussin. 

Nollan missiona on edistää hiilineutraalia luontomatkailua ja tarjota vastuullinen tapa majoittua herkissä kohteissa, joissa aiemmin lähinnä telttailu on ollut mahdollista. Pääkaupunkiseudulla Nolla-mökkejä löytyy tällä hetkellä Helsingin Isosaaresta ja Laguunista ja kohteita tulee jatkuvasti lisää. Mä niin haluan yöpyä joskus Nollassa! 

Helsinkispotting

Cityspotting on älypuhelimen avulla toteutettava kaupunki-, luonto- ja liikuntaelämys, joita on saatavilla jo useissa eri kaupungeissa kotimaassa. Helsinkispotting ei esittele tavallisia turistinähtävyyksiä, vaan kaupungin erikoisia yksityiskohtia ja piilotettuja helmiä ja kohteita on peräti 85! Kaikki spotit sijaitsevat ulkona, ja liikkeelle voi lähteä silloin kun itselle parhaiten sopii. Kun avaat Cityspottingin älypuhelimella, näet kartalla spotteja. Spotit ja niiden sisältämä paikkasidonnainen sisältö avautuu heti, kun saavut paikan päälle. Cityspottingin voi ostaa myös lahjakorttina yllätykseksi puolisolle tai ystävälle! Helsingin lisäksi Cityspotting löytyy myös Espoosta, Kuopiosta, Turusta, Jyväskylästä ja Tampereelta. 

Keran hallit

Espoossa sijaitseva vanha logistiikkakeskus on muutettu uudeksi palvelukeskittymäksi, Keran Halleiksi, joka tarjoaa vierailijoille erilaisia elämyksiä ja kiinnostavia palveluita. Alueelta löytyy erilaisia liikunta-aktiviteetteja, kuten Padel House, Kera Snooker ja Tennismesta, sekä erilaisia ravintoloita, kahviloita ja panimoita. Keran Hallien kesäterassi on oluen ystävien unelmien kesäkohde! Lisäksi Keran Halleilla sijaitsee myös mehupuristamo Omamehu, joka tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden puristaa tuoremehua oman pihan omenoista tai päärynöistä. Halleilla järjestetään lisäksi myös erilaisia tapahtumia, kuten taidenäyttelyitä. 

Korjaamon kesäpiha

Korjaamon Kesäpihaa on kutsuttu myös aikuisten leikkikentäksi ja nimitys on hyvin osuva - tämä on yksi omista suosikkikohteistani kesäisessä Helsingissä. Kulttuuritehdas Korjaamon tiloista löytyy Korjaamon oma Baari & Keittiö, sekä Sushibar + Wine. Lisäksi Korjaamolla sijaitsevaa oma elokuvateatteri ja samassa pihapiirissä myös Ratikkamuseo. Korjaamon Kesäpihalla kuullaan viikoittain myös runsaasti erilaista livemusiikkia, tarkemmat tiedot löytyvät tapahtumakalenterista. Kuulostaa siis aika täydelliseltä reseptiltä kesätreffeihin: hyvää ruokaa, viileää juomaa, kaunis puutarha keskellä kaupunkia ja livemusaa!

Teurastamon kesäpiha 

Toinen ihana kesäpiha löytyy Teurastamolta, jossa koko pihapiiri muodostaa yhden jättimäisen terassin. Alueelta löytyy monenlaista tekemistä, kuten petanque-alue jonne voi tulla pelaamaan, tikanheittopisteet, koristeline, muita erilaisia pihapelejä, sekä Helsinki -peli, jossa voi noppaa heittämällä pelata tiensä läpi Helsingin alueen maahan maalattujen kohteiden kautta. Alueen ravintoloiden ja kahviloiden terassit palvelevat ja lisäksi kesäpihalta löytyy myös kaikille avoin grilli, jossa voi grillata omia eväitä. Kesäpihalla järjestetään myös paljon erilaista ohjelmaa: keskiviikkoisin kuullaan jazzia, torstaisin karaokea, perjantaisin vierailijoita viihdyttää DJ ja lauantaisin luvassa on vaihtelevaa ohjelmaa. Suositus etenkin Jädelinon ihanille jäätelöille ja Taqueria Lopez ý Lopezin herkuille!

Tentsile Experience-puumajoitus

Toinen uniikki majoitusvaihtoehto elämyksiä kaipaaville! Tentsile Finland järjestää ainutlaatuista puumajoitusta pääkaupunkiseudulla Nuuksiossa ja Vallisaaressa, autenttisesti ja pienellä hiilijalanjäljellä. Yöpyjät voivat kokea suomalaisen luonnon äänet, tähtitaivaan ja nauttia upeista luontomaisemista. Esimerkiksi Nuuksion kansallispuistossa Tentsile Experiencen Eco Campissa majoituspaketti sisältää Tentsile-majoitteen, Trillium Hammockin (kolmelle hengelle suunniteltu oleskelutila, riippumattokeidas ja ilmassa oleva kevyt tukikohta Stingrayn alapuolella), makuupussit, lakanat makuupusseihin ja pyyhkeet, aamiaisen Haltian ravintolassa, sisä-wc:n ja suihkun Solvallan rakennuksessa, parkkipaikan ja ison kodan ruoanlaittoa varten. Lisäpalveluna voi tilata esimerkiksi iltapalakorin tai vuokrata inkkarikanootin tai Fatbiket, joilla voi tutustua kansallispuiston maisemiin. 

Meilahden Arboretum

Ihana ilmainen kesäkohde! Runsaan kolmen hehtaarin kokoisessa Meilahden puistoarboretumissa on esillä yli 300 erilaista puu- ja pensaslajia, sekä reilu satakunta pensasruusua. Tunnistamisen helpottamiseksi puissa ja pensasryhmissä on nimikyltit. Arboretumin ruusutarha on täydellinen treffikohde romanttiselle kävelyretkelle ja mukaan voi ottaa myös omat piknik-eväät! Jos eväät unohtuivat kotiin, löytyy Seurasaareen johtavan kadun varrelta ihania pikkukahviloita ja lisäksi lähistöllä sijaitsee myös Tamminiemen museo. 

SpåraKoff

Ravintolaksi muutettu raitiovaunu SpåraKoff liikennöi kesällä kiertoajeluna ja yksi kierros kestää noin tunnin! Raitiovaunun reitti kiertää Helsingin kantakaupungin keskeisimmät nähtävyydet ja tarjolla on olutta, viiniä, siideriä ja alkoholittomia virvokkeita. Tämä olisi hauska mahdollisuus tutustua Helsinkiin hiukan eri tavalla ja sopisi loistavasti myös polttaripäivän aktiviteetiksi!

KinoEngelin KesäKino

Kesäiltojen klassikko! Syyskuun puoliväliin saakka KinoEngelin sisäpiha toimii ulkoilmaleffateatterina, jossa esitetään niin klassikkoleffoja, musiikkielokuvia, kuin kiinnotavia uutuuksiakin. Katsomosta löytyy purjekate ja lämmityslaitteet, joten elokuvaillasta nautiskelu onnistuu hiukan huonommallakin säällä. Lisäksi sisäpihalla on A-oikeudet, joten leffaelämyksen ohessa voi halutessaan nautiskella vaikkapa lasillisen viiniä. Koronatilanteen vuoksi katsomopaikkoja on rajoitettu ja kaikki istumapaikat ovat pöytien vieressä. 

Olen käynyt ystävieni kanssa KesäKinossa pariinkin otteeseen, mutta tuolloin elokuvien myöhäinen alkamisajankohta (klo 23:00) oli vielä itselleni aika haastava, kun en meinannut millään pysyä hereillä :D Ehkä nyt lääkityksen ollessa kunnossa voisin antaa tälle uuden mahdollisuuden, sillä tämä on aivan ihana ja tunnelmallinen paikka!

Museojunalla Porvooseen

Jos Helsingistä haluaa suunnata hiukan kauemmas, hauska päiväretki-idea on suunnata Lättähattu-museojunalla Porvooseen! Junat liikennöivät Helsingistä Porvooseen ja takaisin vielä kolmena kesälauantaina: 17.7., 7.8. ja 21.8.2021. Juna lähtee Helsingistä 9:50 ja saapuu Porvooseen 11:33 ja Porvoon vanhassa kaupungissa on aikaa kierrellä kolmen tunnin ajan, ennen kuin juna suuntaa takaisin Helsinkiin. Tuossa ajassa ehtii siis loistavasti piipahtaa Porvoon ihanissa pikkuputiikeissa, jätskillä tai kahvilla, ihailemassa taidegallerioita tai kunnon lounaalla jossain Porvoon loistavista ravintoloista, kuten Meat Districtissä tai Zum Beispielissä. 

Helsinki Biennaali

Helsingin ensimmäinen biennaali tuo nykytaiteen merelliseen ympäristöön, Vallisaareen ja esittelee kuvataiteen huippuja niin Suomesta, kuin maailmaltakin. Biennaali on esillä 12.6.–26.9.2021 ja yleisölle maksuton, eli kävijät maksavat vain Vallisaaren lauttalipun hinnan. Vallisaaren upeassa historiallisessa miljöössä taidetta voi löytää niin vanhan tykkitien varrelta kuin ruutikellareista ja tyhjilleen jääneistä asuinrakennuksistakin. Treffipäivään voi taiteen lisäksi yhdistää vaikkapa ensimmäisen kohdan saarihyppelyn tai ihanan kesäpiknikin Vallisaaren kallioilla.

Mihin näistä suuntaisit mieluiten treffeille?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti