maanantai 5. heinäkuuta 2021

Treffi-ideoita: Illallisristeily Espoon saaristossa

Muuttokiireiden keskellä yhteinen laatuaika on ollut aika vähissä, joten lauantaina oli ihana suunnata yhteisen vapaa-illan kunniaksi pitkästä aikaa kunnon treffeille. Bongasimme viikolla Nokkalan Majakassa jätskillä käydessämme satamassa Espoo Linesin aluksen ja mainoksen illallisristeilystä. Emme ole Espoon saaristoon aiemmin oikein tutustuneet, joten innostuimme tästä ja onnistuimme onneksi saamaan vielä pöytävarauksen lauantain risteilylle. 

Hurautimme Nokkalan satamaan kaupunkipyörillä hyvissä ajoin ennen iltakuutta ja meidät ohjattiin jo omaan pöytäämme istumaan. Laivassa oli superkuuma, mutta lämpötila onneksi viileni hiukan kun alus lähti liikkeelle ja ilmalämpöpumppu hurahti käyntiin. Risteilyn teemana oli kieltolaki, ja se näkyikin hauskasti pöydässä odottavassa Kieltolaki-lehtisessä, joka sisälsi hauskoja tietoja kieltolain ajasta ja Viinakortissa, josta löytyivät teemaan sopivat juomasuositukset risteilyn ajaksi. 

Illallisristeily sisälsi kolmen ruokalajin menun, jossa alkuruokana oli saaristoteemaan sopiva kalalautanen, pääruokana ylikypsää häränniskaa ja jälkkärinä suklaa-mustaherukkaleivos. Otimme myös kaiken irti siitä, että kummankaan ei tällä kertaa tarvinnut autoilla ja tilasimme ruokien kylkeen myös kuhunkin ruokalajiin sopivat viinit. Ruoka oli mielestämme hyvää ja hinta-laatusuhde oli hyvin kohdillaan - ei mitään fine dining-tasoa, mutta emme sitä risteilyolosuhteissa odottaneetkaan. 


Nautiskelimme myös kieltolaki-teemaiset cocktailit, jotka tarjoiltiin hauskoista peltimukeista. Nämä sai viedä kotiin mukanaan muistoksi! Pohdimme myös, että tuollainen kieltolaki-aiheinen viinakortti olisi hauska idea myös häihin, siihen voisi kirjoittaa ylös kaikki häiden juomatarjottavat, niin alkoholilliset, kuin holittomatkin ja ne voisivat olla pöydissä menulappujen vieressä. 



Ruokalajien välissä oli aikaa ihailla Espoon saaristomaisemia. Risteilyn reitti kulki Ison Vasikkasaaren ohi Suvisaaristoa pitkin Pentalaan asti ja sitten takaisin Lehtisaarten ohi, Miessaaren toiselta puolelta. Täältä löytyy vielä hauska karttakuva reitistä! Ilta oli superlämmin ja aurinkoinen ja merellä oli myös mukavan tyyntä. 



Ruokailun välissä sai myös halutessaan piipahtaa ulkokannella ihailemassa maisemia ja nauttimassa pienestä tuulenvireestä. Yllätyimme siitä, miten suosittu risteily oli, sillä illallispöydät olivat aivan täynnä ja ulkokannellakin riitti matkustajia. Jos ei halua nauttia illallisesta, voi risteilylle ostaa pelkän kansipaikan 12€/hlö hintaan. 



EspooLine järjestää illallisristeilyiden lisäksi myös brunssi- ja lounasristeilyitä Espoon saaristossa. Treffien lisäksi nämä sopisivat loistavasti myös polttaripäivän aktiviteetiksi - itseasiassa risteilyllä oli nytkin mukana yksi polttariseurue! Kaksi ja puoli tuntia kului hujauksessa ja melkein tuntui, että merimaisemista olisi voinut nautiskella vielä vähän pidempäänkin. Suuntasimme risteilyn jälkeen vielä lasilliselle Café Merenneitoon, josta sitten pyöräilimme jälleen kaupunkipyörillä kotiin. Minä en ole koskaan ollut kauhean taitava pyöräilijä, mutta selvisin kuin selvisinkin ehjin nahoin! :D

Oli ihanaa nautiskella tällaisista Espoo-jutuista nyt vielä ennen vauhdilla lähestyvää muuttoa ja viettää hetki yhdessä laatuaikaa ihan rauhassa, poissa kotoa ♥  Enää reilu viikko niin ollaankin sitten jo Nurmijärvellä! Tällä hetkellä muuttovalmistelut käyvät kuumana ja eilen mm. kiinnitimme ötökkäverkkoja uuden asunnon ikkunoihin ja yritimme elvyttää vasta kylvettyä nurmikkoamme. Tulevana perjantaina saamme muuttolaatikot ja pitäisi ryhtyä todenteolla pakkauspuuhiin. Eiköhän tästä jotenkin selvitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti