perjantai 2. heinäkuuta 2021

Diy-ideoita kakkukoristeisiin

Ostimme tällä viikolla kakkukoristeen omaan tulevaan hääkakkuumme, kun keksimme yhdessä hauskan idean ja bongasimme sopivan koristeen Huuto.netistä, eilen se jo saapuikin postissa! Meidän koriste jääköön vielä salaisuudeksi, mutta tämän inspiroimana intouduin listamaan hauskoja ideoita diy-henkisiin, persoonallisiin kakkukoristeisiin. 



Kylpyankat

Tämän idean olen tainnut vinkata myös jossain Hääteemoja-postauksessa, mutta vinkkaanpa vielä uudestaan, koska minusta tämä on niin hauska idea :D Näitä hääteemaisia ankkoja näytti netistä löytyä valmiinakin, mutta toki voi myös hankkia tavalliset kumiankat ja tuunata niistä itse hääteemaan sopivat. Esimerkiksi Partykingista löytyy superiso valikoima erilaisia ankkoja ja jos keltainen ei ole teidän juttu, löytyy ankkoja nykyään myös eri väreissä, esimerkiksi Emma's and Mama'sin vaaleanpunaiset ja beiget ankat ovat tyylikäs ja neutraalimpi vaihtoehto. 

Virkatut hahmot

Käsityöharrastajille loistava idea olisi valmistaa hääkakun koristeeksi hauskat virkatut hahmot. Malli näyttää suhteellisen yksinkertaiselta, joten jo parilla perussilmukalla pääsee alkuun ja hahmot voi halutessaan täyttää esimerkiksi vanulla, jolloin niistä tulee kolmiulotteisemmat. Virkatut hahmot voi kiinnittää esimerkiksi puisten grillivartaiden päähän, jolloin ne pysyvät hyvin pystyssä kakun päällä, eivätkä sotkeennu. Hahmojen väliin voi virkata myös vaikkapa sydämen! Ihmishahmojen sijasta virkkaamalla voi toki tehdä myös esimerkiksi eläinhahmot, kuten linnut. 

Golf-pallot

Täydellinen koriste golfia harrastavalle hääparille! Kakun päälle kaksi tiitä ja niihin häätyyliin stailatut golfpallot. Palloista jää myös hauska muisto hääpäivästä ja voisipa niitä käyttää esimerkiksi häämatkan pelikierroksellakin. 

Kävyt

Hauska idea etenkin syys- ja talvihäihin! Muista kuivattaa kävyt ensin huolellisesti. Käpyihin voi kiinnittää hääaiheiset koristeet, kuten pahvista tehdyn hatun tai pienestä tyllipalasta valmistetun hunnun tai rusetin. Tähän tyyliin sopisi loistavasti myös suuri puukiekko hääkakun alle tarjoiluastiaksi. 

Lelut/figuurit

Helppo ja hyvin kustomoitavissa idea on asettaa hääkakun koristeeksi lelut tai muoviset figuurit - tässä vain mielikuvitus on rajana. Legot, dinosaurukset, eläinfiguurit Star Wars- tai Pokemon-hahmot. Ihastuin myös kakkuun, jonka koristeena oli pieni muovikoira, joka oli olevinaan haukannut kakun kyljestä pienen palasen :D Olisi niin söpöä etsiä jostain pieni corgilelu ja toteuttaa tämä! 

Viirinauha

Pieni viirinauha on helppo askarrella itse esimerkiksi askartelupaperista ja juuttinarusta. Miettikää ensin minkä tekstin haluatte viireihin kirjoittaa (esimerkiksi ”Just married” tai Mr. & Mrs.”) ja leikatkaa kirjainten lukumäärän mukainen määrä salmiakin muotoisia kuvioita askartelupaperista. Tämän jälkeen kirjoittakaa viireihin kirjaimet ja liimatkaa ne sitten puoliksi taittaen paperiliiman avulla juuttinaruun. Viirinauhan voi kiinnittää esimerkiksi kahden puisen grillitikun väliin, jolloin sen saa helposti asetettua kakun päälle. 

Valokuvat

Teettäkää lempivalokuvanne paperille tai napatkaa polaroid-kameralla kuva teistä molemmista. Halutessanne voitte toki käyttää myös vaikkapa lapsuuskuvianne tai jotain vanhaa yhteiskuvaanne. Sitten vain korttipidike kakun päälle ja kuva siihen kiinni.

Keksit/donitsit

Tämä olisi herkuttelijoille sopiva koriste! Pyöreät keksirinkilät tai donitsit voi kuorruttaa ja koristella haluamallaan tavalla, vaikkapa toisen mustalla ja toisen valkoisella kuorrutteella ja asettaa sitten ”kyljelleen” pystyyn kakun päälle. 

Hahmot viinipullon korkeista

Kuohuviinipullon korkeista saa askarreltua erilaisia hauskoja hääkakun koristeita! Korkeista voi loihtia hääparin maalaamalla niille tai askartelemalla huopakankaasta niille asut ja piirtämällä tussilla silmät ja suun. Korkeille voi myös muotoilla rautalangasta kädet ja jalat ja tietysti koristella ne hääaiheisesti.

Palapelin palat

Rakastatteko palapelien kokoamista? Puiset palapelin palat sopivat loistavasti myös hääkun päälle! Paloihin voi kirjoittaa hääparin nimet ja häiden päivämäärän tai ne voi koristella hääaiheisesti. Mielestäni tässä on myös ihana symbolinen ajatus siitä, että hääpari täydentää toisiaan. 

Paperilennokki

Puutikkuun kiinnitetty, askartelupaperista taisteltu paperilennokki sopii erityisesti matkailua rakastavan hääparin kakkukoristeeksi. Lennokin kylkeen voi kirjoittaa jonkun kauniin viestin, kuten ”Adventure begins” tai ”For the next part of our journey”. 

Puukiekot

Rustiikkisten häiden teemaan sopivat loistavastu pienet puukiekot, joihin voi mustalla tussilla tai puunpolttokolvilla kirjoittaa esimerkiksi hääparin nimet, ”Just married” tai ”Mr. ja Mrs.”. Luonnonmateriaaleja voi hyödyntää kakun koristelussa myös muuten, esimerkiksi kukkien ja käpyjen muodossa. 

Lopuksi vielä linkki Pinterest-tauluuni, josta nämä ideat on kerätty ja josta löytyy kuvainspiraatiota kaikkiin näihin!♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti