keskiviikko 21. heinäkuuta 2021

Hääblogiviikonloppu Turussa, part 1: Ihania polttariaktiviteetteja

Viikonloppuna suuntasimme hääbloggaajaporukalla nautiskelemaan helteisestä polttariteemaisesta viikonlopusta Turussa! Kiireisen ja helteisen muuttoviikon päätteeksi oli ihanaa kääntää ajatukset hetkeksi aivan muihin asioihin, tämä pieni irtiotto tuli siis omalla kohdallani loistavaan aikaan. Ohjelmassa oli hauskoja polttariaktiviteetteja, hyvää ruokaa ja juomaa, sekä ihania yhteistyökumppaneita. Ajattelin jakaa viikonlopun tunnelmia kahteen erilliseen postaukseen, joten ensimmäisenä luvassa hauskoja polttarivinkkejä Turkuun!

Rakkausjoogaa ja kukkaseppeleitä - Polttariworkshop by Yoganni x Kukitellen 

Kaupallinen yhteistyö: // Yoganni, Kukitellen ja Häät.fi
*Workshop saatu

Turkuun saavuttuamme kävimme viemässä matkatavaramme majapaikkaamme Hotel Kakolaan (josta muuten tulossa paljon lisää infoa seuraavassa postauksessa!) ja haukkaamassa pientä purtavaa ennen päivän aktiviteetteja. Lauantaina yhteisen polttariviikonloppumme ohjelmassa oli ihanan Yogannin ja Kukitellen yhteinen polttariworkshop, joka järjestettiin Kukitellen työhuoneella, tunnelmallisessa Linnanfältissä vanhassa tehdasmiljöössä, Lainnon vanhalla kutomolla.Ensimmäisenä pääsimme rentoutumaan Anni Leskisen eli Yogannin ohjaaman rentouttavan ja täydellisesti polttariteemaan sopivan, rakkausjoogan parissa. Rakkausjoogassa keskityttiin rintarangan avaamiseen ja keskellä rintaa, sydämen korkeudella sijaitsevaan sydänchakraan, joka on kehossa rakkauden ja myötätunnon keskus. Anni oli myös valinnut joogan taustalle teemaan sopivan, rauhallisia rakkauslauluja sisältävän soittolistan. Jooga oli todella rauhoittava ja teki todella hyvää kaltaiselleni istumatyöläiselle, jonka selkä, hartiat ja rintaranka ovat jatkuvasti jumissa. Liikkeet olivat sopivan rauhallisia ja yksinkertaisia, jotta aivan ensikertalaisetkin pysyivät hyvin mukana. Alussa ja lopussa oli myös ihana loppurentoutus, jonka aikana pohdimme muunmuassa asioita, joista olimme juuri sillä hetkellä kiitollisia. Joogan lopuksi Anni lausui meille vielä kauniin rakkausrunon!

Yhteinen joogahetki on loistava aloitus polttaripäivälle, sillä se auttaa rauhoittumaan ja unohtamaan mahdollisen häästressin ja muut arjen kiireet, jonka jälkeen on helpompi keskittyä täysillä nauttimaan päivästä yhdessä rakkaiden ihmisten kanssa. Yoganni järjestää joogaopetusta yksityisryhmille ja polttarijooga voidaan toteuttaa myös esimerkiksi puistossa tai mökkilaiturilla. Lisäksi Anni ohjaa joogatunteja myös Turussa Fitness 24-liikuntakeskuksessa. Pakko myös hehkuttaa, että Kukitellen työhuoneella Kutomolla oli ihanan viileää ja pieni tuulenvire puhalsi sisäpihan ikkunoista! Olin etukäteen vähän pelännyt, että helteen keskellä joogasta tulisi hyvin hikistä puuhaa :DNamaste!

Joogan jälkeen vaihdoimme vaatteet ja sen jälkeen olikin aika uppoutua kukkien maailmaan ihanan Kukitellen Elinan opissa. Elina oli koonnut meille jokaiselle valmiiksi oman materiaalisetin, josta löytyi erilaisia, ihania vaalean ja roosan sävyisiä leikkokukkia, vihreitä (mm. ruskusta), rautalangasta ja kukkateipistä muotoiltu seppelepohja, ohutta vihreää rautalankaa ja pihdit. Alkuun Elina opasti meille sidontatekniikan ja sen jälkeen päästimme luovuutemme vauhtiin!

Vaaleanpunaista rakastavana on myös pakko todeta, että nämä kukkien sävyt olivat aivan täydelliset!


Seppeleiden sitomisen ohessa ehdimme samalla keskustella muunmuassa häiden kukituksesta. Elina kertoi meille, että hän suunnittelee ja toteuttaa mielellään myös erilaisia hää- ja juhlakukituksia ja hääpareille on tarjolla kolme erilaista hääpakettia, jotka ovat muokattavissa hääparin toiveiden mukaisesti. Kukitellen tunnusmerkkinä ovat modernit, maanläheiset ja suurella sydämellä toteutetut kukkatuotteet. Hääkukituksen kohdalla Elina järjestää hääparin kanssa tapaamisen, jossa käydään läpi hääparin budjettia ja toiveita ja tapaamisen pohjalta hän suunnittelee sähköpostilla lähetettävän moodboardin kukkasuunnitelmista. Hääkukkahinnasto löytyy Kukitellen nettisivuilta ja hääkukille on mahdollista ostaa myös kuljetus ja asettelu paikoilleen, 50 kilometrin säteellä Turusta. Elina toteuttaa myös erilaisia kukkakursseja yksityisryhmille, kuten polttariseurueille ja työporukoille. Kurssin aiheeksi ryhmä voi valita esimerkiksi kukkaseppeleen, kranssin tai kimpun. 

Oli hauska nähdä miten erilaisia seppeleitä täysin samoista raaka-aineista lopulta syntyi ja jokaisesta seppeleestä tuli aivan tekijänsä tyylinen. Käytimme seppeleitä koko loppupäivän ja vielä seuraavanakin päivänä ja ne kestivät todella kauniina ja freeseinä! Parasta Yoganni x Kukitellen polttariworkshopissa oli mielestäni se, että molemmat aktiviteetit toteutettiin samassa paikassa, joten polttaripäivänä ei tarvitse varata aikaa siirtymisiin ja miettiä millä kulkuvälineillä paikasta toiseen liikutaan. Tällainen rentouttavan liikunnan ja käsillä tekemisen yhdistelmä olisi ainakin minusta aivan täydellistä polttaritekemistä ja me kaikki tykkäsimme workshopista aivan valtavasti. Kaiken lisäksi Anni ja Elina olivat molemmat aivan ihania tyyppejä - iso suositus siis tälle!Nämä päässä kelpasi suunnata myös illalliselle!

Ympäristöystävällistä veneilyä, Aurajoen maisemia ja piknik-eväitä - Låna Café, Bar & Boat Rental

Kaupallinen yhteistyö: // Låna ja Häät.fi
*Veneen vuokraus saatu

Sunnuntaina vuorossa oli toinen odotettu aktiviteetti: Låna-veneajelu Aurajoessa! Låna Cafë, Bar & Boat on turkulainen kahvila ja venevuokraamo, joka sijaitsee Aurajoen rannalla. Låna-veneet ovat sähköllä kulkevia piknik-veneitä, joiden kyytiin mahtuu maksimissaan 8 henkilöä. Myös lemmikit ovat tervetulleita veneretkelle! Låna-veneen voi varata nettisivujen kautta tai paikan päältä ja vuokra-ajaksi valita 1-3 tuntia. Lånan terassilla voi nauttia pientä purtavaa ja virkistäviä juomia ja sieltä voi  myös ostaa piknik-eväät mukaan veneretkelle. 

Suuntasimme paikalle hyvissä ajoin ja istahdimme Lånan terassille nauttimaan hetkeksi aurinkovarjojen tuomasta tervetulleesta viilennyksestä ja raikkaista juomista. Raparperin makuinen Italian soda oli aivan superhyvää ja totesimme yhteen ääneen, että se sopisi loistavasti myös hääjuhlaan mocktailiksi.

Sitten oli aika pukea pelastusliivit ylle ja suunnata vesille! Saimme Lånan henkilökunnalta kattavan opastuksen veneen käytöstä ja Aurajoella liikkumisesta ja sen jälkeen kipparimme, veneilyä ja merta rakastava Mia (Kuparimorsian) asettui ruoriin ja lähdimme matkaan. Iloinen yllätys oli myös se, että veneestä löytyi bluetooth-kaiutin, johon sai kytkettyä omat musiikit soimaan. Oli myös ihanaa, että Lånassa oli katos, joka suuntasi paahteiselta auringolta ja myös isoimmilta tuulenpuuskilta.Vene oli helppokäyttöinen, sillä sieltä löytyi vain ruori, kaasu ja pakki, joten Lånalla ajelu onnistuu hyvin vaikka aikaisempaa veneilykokemusta ei olisi. 

Oli todella hauskaa päästä ihailemaan Turkua ja jokirannan maisemia aivan uudella tavalla, veneestä käsin. Paikallisoppaamme Mia kertoili meille jokirannan ravintoloista, laivoista ja rakennuksista ja mereltä puhaltava tuuli viilensi ihanasti. Piknik-eväinä meillä oli tuoreita marjoja, paimiolaisen Alanteen Tilan alkoholitonta mansikkaista kuohujuomaa (joka oli muuten aivan superhyvää!), sekä tietysti ihan parhaita sipsejä, eli Estrellan linssijuustonaksuja :D

Pakko myös vielä hehkuttaa, miten hyvänä seppeleet kestivät seuraavankin päivän riennoissa!

Tunnin ajelu Lånalla hujahti aivan vilauksessa ja ehdimme siinä ajassa huristella Suomen Joutsenen kohdalle ja takaisin. Useamman tunnin vuokra-ajalla ehtisi varmasti jo ajella Aurajoen suullekin asti. Veneajelu oli todella hauska ja olimme yhtä mieltä siitä, että tätä pitää tulla kokeilemaan toistekin. Låna-ajelu sopisi loistavasti niin polttariaktiviteetiksi, perheen kesälomaohjelmaksi, kuin kesäisten piknik-treffienkin järjestämiseen. Tämä oli mahtava lopetus huikealle Turku-reissullemme!

Mukana reissussa: 

Reissukaverit: Kuparimorsian, Matchista_morsian, Satumaista ja Morsianveitsenterällä
Häät.fi
Yoganni
Kukitellen
Låna - Café, Bar & Boat Rental

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti