keskiviikko 28. heinäkuuta 2021

Hääblogiviikonloppu Turussa, part 2: Hää- ja polttarihumua Kakolanmäellä

Jatketaan vielä toisen postauksen verran hääbloggaajien Turku-reissun tunnelmissa! Majapaikkanamme Turussa toimi upea Hotel Kakola ja tässä postauksessa ajattelin kirjoitella lisää hotellista ja sen monista mahdollisuuksista häihin liittyen, sekä Kakolanmäen muista ihanista palveluista, joita voisi hyödyntää niin hää- kuin polttarisuunnitelmienkin kohdalla. 

Kaupallinen yhteistyö: // Häät.fi & Hotel Kakola
*Majoitus saatu

Täyden palvelun häät Hotel Kakolassa

Pääsimme tyttöjen kanssa yöpymään upeassa Hotel Kakolassa, jossa olinkin halunnut päästä vierailemaan! Hotel Kakola on yksityinen ja kotimainen boutique-hotelli, joka sijaitsee Kakolan entisellä vankila-alueella ja painottaa toiminnassaan vastuullisia valintoja, sekä yhteistyötä kotimaisten yrittäjien kanssa. Hotellista löytyy peräti 148 uniikkia hotellihuonetta, sviiteistä ja perhehuoneista sellihuoneisiin lähtien. Lisäksi hotellista löytyy myös oma, lähellä tuotettua ruokaa tarjoileva Ravintola Ruben. 

Sunnuntaina aamupalan jälkeen suuntasimme hotellikierrokselle Hotel Kakolan palvelu- ja tapahtumapäällikkö Mikael Aaltosen opastamana ja pääsimme kuulemaan paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia Hotel Kakolasta ja sen historiasta. Lisäksi saimme tietysti kuulla, millaisia vaihtoehtoja hotelli ja Kakolanmäki ylipäätään tarjoavat hääseurueille. Tässä muutamia parhaita paloja jakoon myös teille! 
Tiesittekö, että Hotel Kakolasta löytyy myös oma kirkko? Tämän näkemistä me odotimme kaikista eniten! Jykevien pariovien takaa avautuu valoisa, suurilla ikkunoilla varustettu kirkkosali, jonka etuosassa sijaitsee alttari ja takaosassa urkuparvi. Upeita yksityiskohtia olivat myös näyttävät kattokruuunt ja kauniit käsinmaalatut ikkunakoristeet! Vieraita kirkkoon mahtuu maksimissaan 180 henkilöä. Kirkkoa voi vuokrata kirkollisiin toimituksiin, kuten vihkimiseen tai kasteeseen sekä erilaisiin juhliin ja kokouksiin. 
Me olimme tyttöjen kanssa yhtä mieltä siitä, että Kakolassa vankilateemaa tuodaan esille modernilla ja urbaanilla tavalla, eikä se tunnu liian silmiinpistävältä. Hotelli on täynnä rakennuksen historiasta muistuttavia yksityiskohtia, kuten keskuskäytävän portaat ja seiniä koristavat kalteriovet. Jokaisessa hotellin kerroksessa on myös oma väriteemansa. Ihastuin myös tiiliseiniin ja vastaanoton käytävän upeisiin kattovalaisimiin!

Yhtenä Kakolan erikoisuutena ovat vanhoihin selleihin rakennetut hotellihuoneet, joissa on edelleen aitoa sellitunnelmaa muunmuassa ikkunoita peittävien kaltereiden ja kerrossänkyjen muodossa. Sellihuoneessa yöpyminen voisi olla ikimuistoinen elämys vaikkapa polttarisankarille!
Kakolassa voi järjestää myös erilaisia kokouksia ja tapahtumia. Kokoustilojen aulassa on näyttävänä yksityiskohtana tussikirjoituksilla koristeltu seinä. Tekstit ovat vankien sellien seiniltä talteen kopioituja. Kakolasta löytyy useita kokoustiloja erilaisiin tarpeisiin ja eri kokoisille seurueille ja kokousten oheen on mahdollista järjestää myös herkulliset tarjoilut ja hauskaa oheisohjelmaa. 
Myös hääjuhlan viettäminen onnistuu Kakolan tiloissa! Itselleni tuli heti mieleen, että Hotel Kakolassa olisi mahdollista järjestää todelliset täyden palvelun häät: hääpari seurueineen voisi majoittua hotellissa jo häitä edeltävän yön ja laittautua yhdessä hotellihuoneissa, sekä nautiskella maistuvasta hotelliaamiaisesta, vihkiminen voitaisiin suorittaa Kakolan kirkossa ja sen jälkeen siirtyä viettämään hääjuhlia johonkin Kakolan upeista juhlatiloista, jossa tarjottaisiin Ravintola Rubenin loihtimia juhlaherkkuja. Hääjuhlan jälkeen vieraat voisivat majoittua kätevästi Hotel Kakolassa ja hääpari varata itselleen hotellista sviitin. Seuraavana aamuna voisi vielä nautiskella hääbrunssista yhdessä hotellin aamupalan merkeissä!

Hääjuhlan viettoon sopivia juhlatiloja Hotel Kakolassa ovat esimerkiksi hotellin sisäpihalla sijaitseva kaunis lasiseinäinen, vankilanjohtaja Totti Karpelan mukaan nimetty Totti, johon mahtuu noin 50 vierasta, tämän vuoden lopussa valmistuva, 80-100 hengelle soveltuva Kakolan Vintti, sekä isompaankin hääjuhlaan sopiva, 150 henkilön kapasiteetilla varustettu näyttävä Kakolan Sali. Vierailumme aikaan Kakolassa itseasiassa satuttiin juuri sopivasti juhlimaan Totissa eräitä häitä ja ihastelimme ikkunoiden takaa kaunista kattausta, ennen hääjuhlan alkua. 

Kierroksemme lopuksi pääsimme vielä kurkistamaan hotellin ylimpään kerrokseen, johon on rakenteilla lisää upeita majoitustiloja. Ajatuksena on, että koko ylimmän kerroksen majoitustilat on myös mahdollista varata yksityiskäyttöön (esimerkiksi hääseurueen majoitukseksi) ja näihin tiloihin pääsee omalla hissillä. Hissien yläpäässä odottaa iso, upea kattoikkuna, josta tulvii luonnonvaloa. 


Ylimmän kerroksen sviitit eivät ole vielä aivan valmiita, mutta pääsimme Mikaelin opastuksella kurkistamaan myös niihin. Sviitteihin on jätetty upeat, tiilirakenteet ja näyttävät kaari-ikkunat, joista avautuvat upeat maisemat. Uudet sviitit tarjoavat ainutlaatuisen majoituselämyksen vaikkapa hääyöksi tai häämatkalaisille. Näiden lisäksi Hotel Kakolan sisäpihalle on valmistumassa eräs toinenkin ainutlaatuinen majoitusvaihtoehto: vanhan purjeveneen sisälle rakentuvat majoitustilat, joissa mahtuu yöpymään max. 6 henkilöä, ja josta tulee löytymään myös oma saunatila. 


Me pääsimme majoittumaan hotellin Superior-huoneissa, joiden mukavuuksiin kuuluivat muunmuassa MySoda hiilihapotuslaite, kahvin- ja vedenkeittimet, kotimaiset kylpytuotteet, ilmastointi, kylpytakki ja -tossut, sekä laadukas, erikoispitkä Svane-sänky. Lisäksi meidän huoneesta löytyi myös oma parveke, sekä erilliset kylpy- ja wc-tilat, mikä oli todella iso plussa!

Huoneen sisustus ja värimaailma olivat mielestäni ihania ja kaari-ikkuna näyttävä yksityiskohta. Lisäksi Hotel Kakolan väki oli muistanut meitä pienellä tervetuliaisyllätyksellä: huoneessa odotti pullollinen kuohuvaa ja vaahtokarkkeja!

Nukuimme Sonjan kanssa hyvin ja ilmastoitu huone oli ihanaa vaihtelua, helteisten kotona nukuttujen öiden jälkeen! Hotellin aamiainen tarjoiltiin Ravintola Rubenissa ja aamiaista sai nautiskella myös hotellin sisäpihan tilavalla terassilla. Oli ihanaa syödä aamiaista ulkona, aurinkoisesta aamusta nauttien ja samalla tyttöjen kanssa höpötellen. Kaiken kaikkiaan viihdyimme Hotel Kakolassa loistavasti ja naureskelimmekin lähtiessämme, että olisi ollut ihanaa jäädä vielä toiseksikin yöksi. Aloin myös vakavasti harkita hääyön majoituksen ja/tai häitä edeltävän yön majoituksen varaamista Kakolasta! Tänne on päästävä takaisin myös yhdessä Tuomaksen kanssa <3

Polttaripäivä Kakolanmäellä

Ihanan majapaikkamme lisäksi ajattelin, että olisi hauska samalla vinkata myös muista Kakolanmäen yrityksistä! Kakolanmäeltä nimittäin löytyy paljon hauskaa tekemistä ja siellä voisi helposti viettää vaikkapa koko polttaripäivän. Tässä ideoita polttaripäivän ohjelmaksi!

Funikulaari-ajelu

Turun Funikulaari on Suomen ensimmäinen ulkona kulkeva kaupunkivinohissi ja se tarjoaa esteettömän kulun Kakolanmäelle, jonne ei tule muuta joukkoliikennettä. Kyytiin pääsee molemmilta asemilta ja matka-aika yhteen suuntaan on noin minuutti. Funikulaarilla matkustaminen on maksutonta ja se liikennöi arkisin 04.30–01.00 sekä viikonloppuisin 5.00–24.00. Polttaripäivä kannattaa siis aloittaa matkaamalla Kakolanmäelle funikulaarin kyydissä!

Polttaribrunssi tai -lounas Bageri Å:ssa

Polttareiden alkuun sopii loistavasti yhteinen brunssi- tai lounastuokio Kakolanmäellä sijaitsevassa leipomokahvila Bageri Å:ssa, josta löytyy niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja. Meidän porukan suosikeiksi nousivat kylmäsavulohileivokset, sekä mansikoilla ja vuohenjuustolla täytetyt croissantit! Bageri Å on tunnettu ihanista hapanjuurileivistään, joita voi myös ostaa mukaan kotiin viemisiksi. 

Polttarilahja tai matkamuistoja Kakolan Myymälästä

Kakolan Myymälässä on pääasiassa vankien ja lähituottajien valmistamia tuotteita. Kaikki liittyvät jollain lailla Kakolaan tai vankilamaailmaan. Myymälästä voi käydä shoppailemassa polttarisankarille lahjaksi Kakola-aiheisen pienen matkamuiston tai koko polttariporukalle jotain pientä hauskaa, esimerkiksi Kakola-tekstillä varustetut vankilahenkiset peltimukit. Itse löysin täältä ihanan vohvelikankaisen keittiöpyyhkeen, joka oli yksi vankituotteista eli vankien itse valmistama. 

Kakola Brewingin panimokierros ja oluiden maistelua

Jos polttarisankari on oluiden ystävä, kannattaa ehdottomasti suunnata naapuristopanimo Kakola Brewing Companyn Taproomille. Kakola Brewing Companyn takana on kolme paikallista elämää fiilistelevää ystävystä, jotka jakavat intohimon tehdä jokapäiväisestä elämisestä parempaa. Taproomin hanoista löytyy peräti 16 erilaista olutta ja niiden kanssa voi nautiskella New York-tyylisistä reilun kokoisiset pizzaslicet tai pientä suolaista purtavaa. Kakola Brewingissa järjestetään myös panimokierroksia yksityisryhmille ja kierroksen hinta on 30€/hlö, minimiveloitus 300€. Polttariseurueen suosikkioluita voi myös ostaa mukaan kotiin viemisiksi ja olisi hauska idea tarjota näitä paikallisia pienpanimo-oluita myös hääjuhlassa!

Me ehdimme Taproomille vasta sunnuntaina ja silloin se aukesi oman aikataulumme kannalta hiukan liian myöhään. Onneksi Kakola Brewing Companyn oluita löytyi kuitenkin myös K-Market Portsasta, joten saimme hankittua muutamat oluet mukaan kotona maisteltaviksi.

Kulttuuria ja kylmää valkoviiniä Kakolankruunussa

Kakolankruunun viehättävässä pihapiirissä sijaitsevat Kakolan museo ja vankilanjohtajan talossa toimiva Café Kakola. Bongasimme tyttöjen kanssa Café Kakolan terassin houkuttelevan valkoviini-tarjouksen, mutta valitettavasti emme tällä kertaa ehtineet sitä maistelemaan!

Jos polttarisankari on historian ja kulttuurin ystävä, voi polttariseurueen voimin suunnata opastetulle kierrokselle Kakolan museoon. Opastuksen aikana pääsee kuulemaan mielenkiinotoisia tarinoita Kakolanmäeltä eri aikakausilta ja museossa on myös anniskeluoikeudet, eli kierroksen ohessa voi halutessaan nautiskella vaikkapa Café Kakolan viinilasillisesta. 

Kävelykierros Kakolanmäellä

Museon lisäksi kulttuurista ja historiasta kiinnostuneen polttariseurueen aktiviteetiksi sopii loistavasti myös opastettu kävelykierros Kakolanmäellä. Kierroksella tutustutaan Suomen suurimman vankila-alueen menneisyyteen ja nähdään jännittävimmät pakopaikat kautta aikojen. Sen jälkeen siirrytään Kakolan entiseen kirkkoon eli Kakolan Saliin, jossa katsotaan kuvaesitys sellitiloista ja kuullaan tarinoita Kakolan kundien värikkäästä arjesta. Kaikille avoimien kierrosten lisäksi kierroksen voi varata myös pelkästään omalle ryhmälle ja tällöin kierroksen sisältö voidaan räätälöidä ryhmän toiveiden mukaisesti. Näin korona-aikana järjestetään lisäksi myös virtuaalisia kierroksia, jotka voidaan toteuttaa Zoomin tai Teamsin välityksellä. 

Ikimuistoiset polttaripidot Kakolan Ruusussa

Onnistuneen polttaripäivän kruunaa tietysti hyvä ruoka! Illalliselle kannattaa ehdottomasti suunnata ravintola Kakolan Ruusuun, josta löytyy upeasti sisustettujen sisätilojen lisäksi myös viihtyisä terassi. Me olimme jo etukäteen haaveilleet Kakolan Ruusun Pidoista, johon sisältyy useita, jaettavia ruokalajeja. Tämän lisäksi saatavilla on myös Isot Pidot, joissa ruokalajeja on vielä useampia ja ne tarjoillaan monissa tarjoiluaalloissa.

Alkuun tilasimme tyttöjen kanssa aperitiviit cocktail-listalta ja kilistelimme onnistuneelle Turku-päivällemme. Olin haaveillut Aperol Spritzistä koko helteisen päivän, ah miten hyvältä se taas maistuikaan! Toiseksi suosikkijuomaksemme nousi raikas Raparperi-Rosé-cocktail.

Kaikki menun annokset olivat jaettavia, eli tuotiin pöytään tarjoiluastioissa, joista sitten jokainen nostelimme niitä maisteltavaksi omille lautasillemme. Kaikki annokset olivat superherkullisia, mutta jos pitäisi valita, ykkössija menisi ehdottomasti pääruokana tarjoillulle, kurkumalla ja inkiväärillä maustetuille grillatuille naudanlihavartaille, jotka olivat ihan mielettömän hyviä. Menun kylkeen tilasimme kaikki myös viinipaketin ja viinivalinnat osuivat erinomaisesti yhteen ruokalajien kanssa. Viinipaketin kaadot olivat myös meidän poppoolle oikein sopivia, eli maltillisen kokoisia! Halutessaan viinipaketin voi kuitenkin tilata myös puolikkaana.

Toinen yllättäjä oli tämä toinen alkuruoista, eli maalaispatee, fenkolia, rakuunaa, sinappia ja grillattua leipää. En yleensä ole mikään pateen ystävä, mutta tämä oli suussasulavaa!

Illallisen jälkeen suuntasimme vielä terassin puolella sijaitsevaan ihanaan huvimajaan jälkiruokadrinksuille. Palvelu Kakolan Ruusussa oli myös oikein priimaa ja ehdottomasti aion suunnata tänne toistekin illalliselle! Kakolan Ruususta löytyy muuten myös oma kabinetti, johon mahtuu maksimissaan 80 henkilöä ja joka soveltuu niin kokousten, kuin juhlienkin järjestämiseen. Tämä olisi ihana paikka esimerkiksi pienempien ravintolahäiden järjestämiseen tai juhlaillalliseen vihkimisen jälkeen. Myös koko ravintolasali on mahdollista varata yksityiskäyttöön.

Polttaripäivän päätteeksi kannattaa ehdottomasti vielä suunnata ihailemaan auringonlaskua Kakolanmäen kallioille ja fiilistelemään kulunutta päivää yhdessä ystävien kanssa <3

Loppuun vielä yksi, tulossa oleva palvelu, joka sopii loistavasti polttaripäivän aktiviteetiksi -  Kakolanmäelle on nimittäin parhaillaan rakenteilla myös oma spa! Ennen vanhaan Kakolanmäellä sijaitsi vankien virkistäytymispaikkana toiminut keidas, Kakolan Riviera. Uusi Kakola Spa haluaa tarjota vierailijoilleen samanlaisen virkistäytymispaikan, arjen kiireiden keskellä. Spa tulee tarjoamaan laajan valikoiman erilaisia hyvinvointipalveluja, kuten esimerkiksi saunamaailman, elämyssuihkuja ja -altaita, hierontoja ja hoitoja. Pian polttaripäivään Kakolanmäellä voi siis yhdistää myös hemmottelevan spa-hetken! Spa-uutinen itseasiassa sai minut harkitsemaan entistä vakaammin häitä edeltävän yön viettämistä Hotel Kakolassa, yhdessä kaasojen kanssa. Minun kuvitelmissanihan me nimittäin olemme valmiit juhlapaikan koristelun suhteen jo hyvissä ajoin alkuillasta ja ehtisimme vielä illalla rentoutua yhdessä span puolella.... :D Yeah right...

Sitten alkaisi olla reissujututkin jaettu! Ehdottomasti parasta meidän polttariteemaisessa Turku-viikonlopussa oli tietysti nämä ihanat tyypit. Satun ja Iidan tapasin nyt ensimmäistä kertaa, mutta hauskalla tavalla tuntui, että oltaisiin tunnettu jo pidempäänkin, koska ollaan seurattu toistemme blogeja ja oltu paljon yhteyksissä instan ja Häät-blogiyhteisön yhteisen WhatsApin kautta. Toivottavasti päästään toistekin yhdessä reissuun!

Muuten hääjärjestelyiden kohdalla ei ole mullistavaa edistystä tapahtunut, sillä päällimmäisenä mielessä ovat viime viikkoina olleet muutto ja uusi kotimme. Save the Date-kortit toki saapuivat ja kunhan ne on saatu toimitettua meidän vieraille, ajattelin esitellä ne myös täällä blogin puolella. Lisäksi suuntaan reilun viikon päästä ensimmäistä kertaa sovittelemaan hääpukuja, vitsi miten jännää! Myös sovituksesta aion ehdottomasti jakaa kokemuksia myös tänne blogin puolelle. Niin ja viikonloppuna juhlitaan meidän ihanien ystävien häitä, sitäkin odotan jo superinnoissani!

--------

Mukana reissussa: 

Reissukaverit: KuparimorsianMatchista_morsianSatumaista ja Morsianveitsenterällä
Häät.fi
Hotel Kakola

Edit 28.8.2021 klo 17:45 // Postausta muokattu, sillä pari kuvaa oli mennyt sekaisin ja kuvatekstit eivät täsmänneet, pahoittelut tästä!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti