keskiviikko 8. syyskuuta 2021

Polttari-ideoita: Helsinki Distilling Companyn tislaamokierros ja tasting

Jälleen jakoon yksi hauska polttari-/treffi-idea pääkaupunkiseudulle! Parempi puoliskoni on viime vuosina innostunut viskeistä ja viime syksynä ostin hänelle synttärilahjaksi lahjakortin Helsinki Distilling Companyn tislaamokierrokselle ja tastingiin. Lahjakortti meinasi koronatilanteen keskellä aivan unohtua, mutta viime lauantaina se tuli vihdoin käyttöön, kun suuntasimme Tuomaksen synttäreiden kunniaksi yhdessä Helsinki Distilling Companyyn. 

Helsinki Distilling Company sijaitsee aivan Teurastamon kupeessa ja kaikille avoimia opastettuja kierroksia ja tastingeja järjestetään aina perjantaisin ja lauantaisin klo 18 alkaen. Varauksen voi tehdä helposti nettisivujen kautta ja maksu hoidetaan paikan päällä. Kierroksen ja/tai tastingin voi varata myös omalle ryhmälle! 

Ensin vuorossa oli tislaamokierros, jonka aikana pääsimme kuulemaan lisää Helsinki Distilling Companyn tarinasta ja tuotteista, sekä tislausprosessin eri vaiheista. Viskin lisäksi tuotevalikoimaan kuuluu myös erilaisa ginejä, ginipohjainen puolukkalikööri, calvados-tyyppinen Apple Jack, tyrnipontikka, akvaviitti, sekä kaksi erilaista miedompaa, Helsinki Long Drinkiä. Ihastelimme myös näitä tuotantotiloista löytyviä upeita kuparipannuja!Kierroksen jälkeen siirryimme ravintolan yläkertaan tastingin pariin. Itse olin etukäteen ajatellut, että osallistuisin vain kierrokselle ja olisin tastingissa vain kuunteluoppilaana, mutta kierroksen aikana innostuin tuotteista ja päätin, että haluan itsekin päästä niistä maistelemaan. Tastingissa mukana oli kolme vahvempaa juomaa, Helsinki Lingonberry Gin-puolukkalikööri, Helsinki Dry Gin ja Helsinki Whiskey ja lopuksi vielä miedompi Helsinki Long Drink. Lisäksi pääsimme myös haistelemaan lasipurkeista erilaisia ginin valmistuksessa käytettäviä mausteita ja arvuuttelemaan mitä ne olivat. 


Yhteensä kierros ja tasting kestivät reilun tunnin ja niiden jälkeen olisi ollut vielä mahdollista jäädä ravintolaan viettämään iltaa. Me emme itseasiassa tienneet, että Helsinki Distillery Barissa on tarjolla myös arkipäivisin lounasta ja viikonloppuisin baarimenu. Polttariporukalla voisi siis hyvin jäädä ravintolaan nauttimaan myös lounasta tai illallista tastingin jälkeen! 

Koko setti kesti reilun tunnin ja maksoi 45€/hlö. Me molemmat tykkäsimme sekä kierroksesta, että tastingista kovasti, joten suositus tälle! Olimme myös yhtä mieltä siitä, että nyt tekee mieli suunnata Alkoon ja hamstrata Helsinki Distillingin tuotteita myös kotiin. Omaksi suosikikseni nousi ehdottomasti puolukkalikööri, joka sopisi loistavasti cocktaileihin, glögin sekaan tai ihan sellaisenaan nautittavaksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti