perjantai 10. syyskuuta 2021

Save the Date-kortit lähetetty

Reilu viikko sitten kävimme viemässä postiin Save the date-korttimme ja nyt kun niiden pitäisi olla saapunut perille kaikille vastaanottajille, on aika esitellä ne myös täällä blogin puolella! ♥

Halusimme ehdottomasti hyödyntää korteissa Sonja Siikasen meistä ottamia upeita kihlakuvia ja lisäksi halusimme korttien viestivän tulevien häidemme tunnelmaa ja värimaailmaa. Lisäksi olennaista oli tietysti se, että niistä välittyisi selkeästi ja tiiviissä muodossa olennainen info: häidemme ajankohta ja paikkakunta. Minähän suunnittelin korteista varmaan kymmenen erilaista versiota ja myös Save the date-videon, jonka sulhanen kuitenkin totesi olevan "hiukan liian ällösöpö kaikille julkaistavaksi" :D Lopullisen valinnan ja viimeiset pienet muutokset teimme sitten yhdessä ja olimme molemmat tyytyväisiä lopputulokseen!

Tässä asiassa päätimme vähän pihistää, joten suunnittelin kortit itse Canvalla ja tilasimme myös painetut versiot suoraan Canvan kautta. Yksi syy tähän oli myös se, että halusimme testata Canvan painotuotteiden laatua ja toimitusta, sillä yhtenä vaihtoehtona on tilata myös varsinaiset hääkutsut Canvalta. Valitsimme laaduksi kalleimman vaihtoehdon, eli deluxe-laatuisen paperin ja mattapainatuksen ja olimme todella tyytyväisiä valintaan. Hintaero eri paperilaatujen välillä oli hyvin pieni, joten suosittelen ehdottomasti valitisemaan premium tai deluxe-paperin, jotka ovat hiukan paksumpia ja laadukkaamman tuntuisia, kuin edullisin vaihtoehto. Jos haluat suunnitella häiden paperituotteita itse, niin lämmin suositus Canvalle! Rakastan Canvaa ja käytän sitä paljon niin työ-, kuin vapaa-ajan projekteissakin. Jos Canva ei ole sinulle entuudestaan tuttu, löytyy tästä aiemmasta postauksesta vinkkejä ja ohjeita sivuston käyttöön!

Korttien etupuolella on siis meidän kuva, Save the Date-teksti (tosin eräät ystävämme luulivat esin, että tässä luki Sare & Pate ja olivat pohtineet pitkän tovin miten meidän nimistämme saa tällaiset lempinimet :DD), sekä hääpäivämme, nimemme ja paikkakunta, jolla häitä juhlitaan eli Turku. Kääntöpuolelta löytyy häälogomme, sekä teksti: "Me mennään naimisiin! Vuoden päästä on aika juhlia! Merkitsethän päivän kalenteriin, varsinainen kutsu saapuu myöhemmin. Voit seurata häävalmistelujamme Hannan hääblogissa ja blogin osoite." 


Koska halusimme korteista neliön muotoiset, tiesin että sopivien kirjekuorien löytäminen voisi olla haastavaa ja päätimme tilata myös ne samalla Canvan kautta, lisäkulua kuorista tuli noin 7 euroa. Tosin koin pienoisen pettymyksen, kun olin suunnitellut askartelevani kuorten sisälle kuoripaperit mutta niissä olikin neliskulmainen läppä, joten tästä ideasta oli luovuttava (tässä vaiheessa rakas kaasoni, jonka olin jo ehtinyt viinin avulla lahjoa avukseni urakkaan, varmaan huokaisi helpotuksesta :D). Halusin kuoriin kuitenkin jotain pientä ekstraa, joten päädyimme tilaamaan Vistaprintiltä kirjeensulkijatarrat omalla häälogollamme varustettuna. Ja niistä tulikin aivan superkivat! Alekoodin kanssa 50 kpl kirjeensulkijoita jäi hintaa noin 10 euroa. 

Samalla päätin myös, että varsinaisista kutsuista todennäköisesti tulee suorakulmion muotoiset, jolloin on helpompi löytää tietyn väriset kirjekuoret, kolmion mallisella lipalla. Sitten saan myös ne haaveilemani kuoripaperit! :D

Luettuani Facebookin hääryhmästä erään kanssamorsiamen kokemuksen siitä, että jotkut vieraat olivat sekoittaneet korttien vuosiluvun, päätimme pelata varman päälle ja postittaa Save the datet vasta elokuun 20. päivän jälkeen. En toki usko, että kukaan läheisistämme olisi ilmestynyt kirkkoon nyt vääränä vuonna odottamaan, mutta mistäs sitä ikinä tietää :D


Mietimme hetken aikaa myös postimerkkien tilaamista omalla kuvallamme varustettuna, mutta koska niiden hinta oli yllättävän korkea, päätimme kuitenkin valita merkit ihan perusvalikoimasta. Vinkkinä muillekin, että Postin verkkokaupasta löytyvät kaikki postimerkkimallit ja jos tilaa yli 50 eurolla, on toimitus ilmainen. Ihastuimme heti näihin Muumi-aiheisiin postimerkkeihin, jotka kaiken lisäksi on toteutettu yhteistyössä Itämeri-kampanjan kanssa. Meri on meille molemmille rakas elementti ja häissämme tullaan ehkä näkemään muitakin pieniä Muumi-aiheisia juttuja, joten nämä olivat täydellinen valinta meille. Lopputulokseen olimme itse todella tyytyväisiä ja myös vierailtamme saadut kommentit ovat ilahduttaneet! Jännitimme myös hiukan sitä, onko ennakkokutsujen käsite vielä vieraillemme kovin vieras ja saako se osakseen ihmettelyä, mutta tiedämme myös, että monet läheisemme ovat aika kiireisiä ja kesäviikonloput varattuja, joten halusimme päivän olevan tiedossa kaikilla mahdollisimman hyvissä ajoin. Nyt tuntuu siltä, että häät ovat taas yhden ison askeleen lähempänä :)

Millaisia Save the Date-ilmoituksia te olette lähettäneet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti