torstai 14. lokakuuta 2021

Hääpukua metsästämässä: Vieno


Muutama viikko sitten suuntasimme yhdessä äitini ja kahden kaasoistani kanssa hääpukujen sovitukseen peräti kahteen eri liikkeeseen. Ja niinhän siinä kävi, että ilokseni voin nyt todeta, että... unelmieni hääpuku löytyi Vienosta ja se on nyt pistetty tilaukseen!

Olin varannut Vienoon sovitusajan lauantaina aamupäivällä, jotta myös äitini pääsi junalla tulemaan Lahdesta mukaan makutuomariksi. Lisäksi mukana olivat kaasoistani pikkusiskoni, sekä hyvä ystäväni. Olin kuullut Vienosta runsaasti kehuja jo etukäteen ja myös yksi rakkaista ystävistäni löysi oman hääpukunsa juuri Vienosta, joten suuntasin sovitukseen odottavaisissa ja innokkaissa tunnelmissa. Tosin myös hiukan huonovointisissa, sillä olin nukkunut edellisenä yönä huonosti ja jännityksen takia maha oli kipeä ja ratikkamatkalla maski päässä tuli kauhean huono olo :D Vienossa meidät toivotti heti tervetulleeksi ihana Aino, joka johdatti meidät omaan sovitustilaamme, liikkeen perälle ja niin huono olo, kuin jännityskin onneksi haihtuivat nopeasti!

Vienon ihanaa näyteikkunaa on tullut ihailtua muutamaankin otteeseen sen ohi kävellessä!


Täytyy vielä ihan erikseen kehua Vienon sovitustilaa, joka oli meidän kaikkien neljän mielestä aivan super kiva! Vienossa on kaksi erillistä sovitustilaa, joista kumpikin on varattu aina yhdelle seurueelle kerrallaan. Tilasta löytyi makutuomareita varten mukava sohva ja sovittajalle tilava, verhoilla rajattu sovitusnurkkaus. Sovitustila oli myös ihanan tilava ja valoisa ja saimme ihastella siellä pukuja aivan omassa rauhassa.


Koska olin käynyt syyskuussa jo yhdessä sovituksessa Ateljé Katariinassa (siitä voit lukea lisää täältä!), osasin kertoa Ainolle jo hiukan, millainen puku minulla olisi toiveissa: pitsiä, bohoa ja murrettuja sävyjä. Totesin kuitenkin olevani valmis kokeilemaan ennakkoluulottomasti myös vähän jotain erilaista. 

Ensimmäisenä sain ylleni Modeca Curves-malliston kauniin A-linjaisen pitsipuvun, pukujen nimiä en valitettavasti muistanut ottaa ylös. Puku oli itselleni hiukan reilu, sillä Aino totesi minun olevan Curves-mallistossa kahden koon välissä. Tässä puvussa pidin yläosan kauniista pitsistä joka "valui" myös vyötäröltä, eli ylä- ja alaosan raja ei ollut niin selkeä. Lisäksi puku laskeutui kauniisti ja tuntui yllä mukavalta. Koska olen itse murrettujen sävyjen ystävä, tuntui tämä puku ehkä omaan makuuni hiukan liian valkoiselta.



Olen itse yleensä a-linjaisten mekkojen  ystävä, mutta innostuin kokeilemaan myös yhtä kapeampaa, merenneitomaista mallia. Tässä puvussa ihastuin upeaan, koko pukua koristavaan pitsiin, kauniiseen samppanjan sävyyn ja upeaan laahukseen. Olin jälleen kahden koon välissä ja tästä puvusta valitsimme pienemmän sovituskoon, joten puku oli siis itselleni hiukan liian pieni, mikä saattoi myös osaltaan vaikuttaa siihen, että en tuntenut oloani se päällä yhtä mukavaksi kuin ensimmäisessä puvussa. 



Näiden lisäksi sovitin vielä kahta muuta pukua, joista ei valitettavasti ole kuvaa, sillä neljätenä vuorossa olikin sitten se puku, johon ihastuin heti kun sain sen ylleni - tuleva hääpukuni! En puhjennut kyyneliin tai kokenut v-ohjelmista tuttuja suuria tunnekuohuja, mutta puku tuntui heti päällä mukavalta ja tunsin itseni kauniiksi se ylläni. Puvussa oli yksi asia, joka häiritsi minua, mutta pienen pohdinnan jälkeen Aino sai loistavan idean ja tuunaili pukua vähän, jonka jälkeen siitä tuli täydellinen. Kun puku on saapunut, suuntaan siis sen kanssa ompelijalle tekemään muutamat muutokset, jotka sovituksen yhteydessä ideoimme. Puvusta tulee ihana ja muutosten ansiosta myös uniikki, ihan minun näköiseni!

Tuon puvun jälkeen meistä kukaan ei oikein enää saanut katsettaan irti siitä. Koska olin varannut samalle päivälle vielä toisenkin sovituksen, päätimme käydä vielä siellä, koska en kehdannut enää lyhyellä varoitusajalla alkaa sitä perumaankaan. Ajattelin myös, että sen jälkeen ainakin tiedän varmaksi, että juuri tämä puku on se oikea. Aino otti minusta jo valmiiksi mitat ja tallensi ne heille muistiin, jotta halutessani voisin tilata puvun kätevästi sähköpostin välityksellä. Ja niinhän siinä kävi, että vielä samana iltapäivänä laitoin Vienoon viestiä, että ehdottomasti haluan tilata juuri tuon puvun!

Puku on nyt tilattu ja toimituksessa kestää 6-9 kk, arvioitu toimitusaika on siis viimeistään toukokuun lopussa. Vienosta ohjeistettiin varamaan nyt jo samantien aika myös muutosompeluille, sillä loppukevät ja kesä ovat kiireisintä sesonkiaikaa myös ompelimoissa. Varasin itse ajan Vienon yhteistyöompelimoon, The Dress Helsinkiin. 

Lopuksi pakko vielä hiukan hehkuttaa Vienoa! Upeiden hääpukujen lisäksi sieltä löytyy myös ihania asusteita, kuten hiuskoruja, sukkanauhoja ja huntuja. Voitte arvata mihin alla olevan kuvan hunnuista ihastuin heti... Jos Vieno ei ole sinulle entuudestaan tuttu, niin kyseessä on siis Helsingin Töölössä sijaitseva, vuonna 2016 perustettu hääpukuliike, joka sai alkunsa Vienon perustajien, Ainon ja Jeminan, rakkaudesta häämuotiin ja palosta tarjota alan parasta palvelua. Mielestäni Vienossa parasta oli loistava palvelu, kaunis ja rauhallinen miljöö, sekä upeat, trendikkäät ja yhtenäistä linjaa edustavat hääpuvut. Mielestäni Vienolla on selkeä oma tyyli ja liikkeeseen valitut puvut ovat laadukkaita ja edustavat tätä. 



Iso plussa tietysti myös siitä, että Vieno myy myös pluskokoisille sopivaa Modeca Curves-mallistoa, joten sovituskokoja löytyy laajasti ja kaiken kokoiset morsiamet voivat tuntea itsensä kauniiksi, ja juuri sopivan kokoiseksi. Myös perusmallistojen puvuissa on kattavasti eri kokoja ja oma pukuni itseasiassa löytyi Modecan perusmalliston puolelta. Olen tosi iloinen, että oma unelmien pukuni löytyi juuri Vienosta ja saan samalla tukea kahden rohkean naisyrittäjän toimintaa ♥ Nyt ollaan jälleen yksi iso askel lähempänä hääpäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti