tiistai 3. toukokuuta 2022

Hemmottelua ja aktiviteetteja Järvisydämessä

Tämä postaus tulee nyt vähän jälkijunassa, mutta koska kesän lähestyessä moni bongailee jälleen kivoja kotimaan (hää)matkakohteita, haluan jakaa tunnelmia meidän maaliskuiselta talvilomaviikolta Järvisydämestä! Oltiin haaveiltu Järvisydämessä lomailusta jo pidemmän aikaa ja kun bongattiin viime vuonna Black Friday tarjous 4 yön lomasta 2 yön hinnalla, päätettiin tarttua siihen. Kuten moni varmasti tietääkin, niin Järvisydämen hinnathan ovat normaalisti Suomen mittakaavassa korkeahkot, joten vinkkinä siis muillekin, että ainakin Black Friday-tarjouksia kannattaa pitää silmällä. 

Meidän majoituksena toimi tämän vuoden alussa valmistunut Panoraamasviitti, joka oli (Metsäsviittien lisäksi) meidän mielestä ylivoimaisesti Järvisydämen kivoin majoitusvaihtoehto, koska sviitistä löytyi myös oma sauna ja sen terassilta tilava, aina lämmin ulkoporeallas. Lisäksi huoneesta löytyy pienellä jääkaapilla, mikrolla, tiskialtaalla ja kapselikahvinkeittimellä varustettu keittiönurkkaus, joka oli kiva lisä tällaiseen useamman vuorokauden lomailuun. Sviitit sijaitsivat rinteessä, pienen kävelymatkan päässä päärakennuksesta. Myös nämä oli rakennettu harmillisen lähekkäin toisiaan, mutta terassi onneksi oli aidattu, mikä toi hiukan lisää yksityisyyttä. Meidän sviittimme sijaitsi aivan tien laidassa, rivistön alimmaisena, joten siellä maisemakin oli ainakin tällä hetkellä vielä ihan jees, jos puita ei olisi edessä niin tuolta olisi näkynyt hyvin järvellekin. Olin lukenut palautteita aiheesta jo etukäteen, mutta silti meillekin tuli hiukan yllätyksenä, että lasikattoiset maisemaiglut todellisuudessa sijaitsevat aivan vieritysten, parkkipaikan reunassa. Olimme siis enemmän kuin tyytyväisiä, että päädyimme valitsemaan tämän majoituksen niiden sijaan!

Itse tykkäsin tosi paljon huoneen sisustuksesta ja runsaasta puumateriaalien käytöstä, mikä toi kivasti mieleen Lappi-tunnelmaa. Oli myös hauska törmätä sviitissä suomalaisen Kupilkan astioihin, jotka olivat meille jo ennestään tuttuja ja joita olemme suunnitelleet hankkivamme retkeilykäyttöön. Täytyy myös erikseen kehua sviitin sänkyä, peittoja ja tyynyjä - olen huomannut, että vuosi vuodelta niihin kiinnittää enemmän huomiota ja vertaa omaan kotiin, mutta täällä me molemmat nukuimme tosi hyvin!

Meidän lomaan sisältyi joka päivä myös joku aktiviteetti! Saapumispäivänä meitä laiskotti niin kovasti, että päätimme jättää siltä päivältä aktiviteetin käyttämättä, mutta muina päivinä ehdittiin niin kruisailla e-fatbikeilla jääradalla upeassa aurinkoisessa säässä, käydä pilkillä ja nauttia herkullista kalalounasta Höyrylaivaravintola M/S Puijossa kuin herkutella juustoilla ja Valamon luostarin viineillä ohjatussa viinitastingissa. Tekemistä olisi riittänyt vielä useammallekin päivälle, sähköpyörien lisäksi Safaritalosta olisi voinut vuokrata niin suksia, retkiluistimia, potkukelkkoja kuin moottorikelkkojakin ja toki Linnansaaren kansallispuiston upeissa maisemissa olisi hyvin voinut retkeillä ihan jalan patikoidenkin. Jääreitin varrelta saarista löytyy myös kaksi nuotiopaikkaa, josta toiseen pysähdyimme pyöräretkellämme paistamaan makkarat. 

Ruoka Järvisydämessä oli meidän mielestä todella hyvää ja etenkin kala-annoksista olimme kuulleet jo etukäteen kehuja. Toisen lomapäivän päätteeksi suuntasimme Kotaravintolaan nauttimaan tunnelmallisesta kolmen ruokalajin illallisesta, joka oli mieleenpainuva uniikin miljöön ja super herkullisen, nuotiolla valmistetun loimulohen ansiosta. Tunnelma illallisella oli lämmin ja mukavan rento - pääruoan sai jokainen annostella lautaselleen itse, suoraan nuotiolta. 
Loman aikana ehdimme testata myös Ravintola Piikatytön Tulikievari-menun, joka sekin oli oikein maistuva ja annokset reilun kokoisia, jaksoin juuri ja juuri syödä puolet jälkiruoasta ja Tuomaskin oli molempien illallisten jälkeen aivan täynnä. Kolmen ruokalajin illallisille kannattaa siis suunnata suht nälkäisinä! Saimme nauttia Tulikievari-menusta "vakkaripaikallamme", eli ravintolasalin nurkassa, takkatulen ääressä. Tänne huomasimme suuntaavamme myös joka aamu aamiaisella :D


Meidän majoitukseen kuului myös päivittäin buffet-aamiainen, joka iloksemme oli tarjolla päivittäin klo 11 saakka - lomalla oli siis mahdollista nukkua aamuisin pitkään! Aamiainen oli mielestämme hyvä, ei mitään moitittavaa muttei myöskään mitään erityisen mieleenpainuvaa tai erottuvaa. Olin iloinen, kun tarjolla oli omaa aamiaisherkkuani eli karjalanpiirakoita ja munavoita ja lisäksi itse paistettavat vohvelit ja vaniljajätski olivat oikein kiva lisä. 


Yhtenä päivänä suunnattiin myös rentoutumaan Järvikylpylään, joka ei sisältynyt lomapakettiimme, mutta sisäänpääsyn sai ostaa erikseen kylpylän vastaanotosta. Kylpylään kannattaa ottaa huoneesta myös omat kylpytakit mukaan! Kylpylä on pienehkö ja selkeästi enemmän aikuisille suunnattu ja pari tuntia kului meillä siellä oikein hyvin. Järvikylpylästä löytyy useampikin erilainen sauna ja suihku (oma suosikkini oli erilaisilla valoilla ja äänillä varustettu elämyssuihku, Tuomaksen puolestaan "kylmä kylpy" jossa sai kaataa saavillisen kylmää vettä niskaansa :D) ja myös luonnonveteen pääsee halutessaan pulahtamaan ulkoaltaissa. Uskaltauduin itse käymään kahdesti kastautumassa avannossa! Varsinaisia altaita on  yksi hiukan isompi (josta löytyy muutamia hierovia suihkuja) ja poreallas, sekä erilliseen tilaan rajattu lastenallas. Kylpylä oli meidän mielestä kiva, mutta ei vetänyt vertoja esimerkiksi Koli Spa:lle, jossa vierailimme viime kesänä. Sanoisin, että jos suuntaa Järvisydämeen lomailemaan, niin ehdottomasti kannattaa poiketa myös kylpylässä yhtenä päivänä, itse en tiedä, olisimmeko jaksaneet siellä joka päivä käydä. Toki tähän saattaa nyt vaikuttaa se, että meidän majoitukseen kuului myös oma poreallas, jossa pulikoitiin senkin edestä :D

Kylpylän kohdalla kannattaa myös huomioida se, että vesi on ehkä hiukan viileämpää, kuin moni on kylpylöissä yleensä tottunut. Me olimme lukeneet tästä jo etukäteen, joten se ei tullut yllätyksenä ja vaikka itse palelen tosi helposti, niin vesi ei kuitenkaan tuntunut mitenkään liian viileältä. Veden lämpötila on kylpylässä tietoinen valinta ja tärkeä osa ekologisuutta, sillä lämmitys tapahtuu pääsääntöisesti aurinkoenergian avulla. Kannattaa myös harkita kylpylässä vierailua vasta ilta-aikaan, sillä klo 18 eteenpäin kylpylä on varattu vain aikuisille ja koko kylpyläalue on anniskelualuetta!Mikä sitten oli parasta lomassa... no ehdottomasti se oma ulkoporeallas! Siellä viihdyimme varmasti ainakin 12 tuntia loman aikana :D Usein kävimme poreissa jo iltapäivällä ja sitten vielä uudestaan illemmalla. Tämä myös vahvisti entisestään sitä, että haluamme ehdottomasti porealtaan myös omaan kotiimme, sitten joskus kun meillä on se omakotitalo! Viimeisenä aamuna itseasiassa päätettiin jättää aamupalakin väliin, ihan vaan sen takia että ehdittiin vielä kerran poreisiin ennen lähtöä.
Ja olihan oikeasti parasta tietysti päästä useammaksi päiväksi pois kotoa ja viettää laatuaikaa parhaista parhaimman tyypin kanssa! Tehtiin lomalla myös tietoinen valinta pysyä poissa somesta ja viettää vain hyvin vähän aikaa puhelimilla. 


Yhteenveto Järvisydämestä: 

+ Kauniit maisemat ja hyvät ulkoilumahdollisuudet
+ Kiva valikoima erilaisia aktiviteetteja
+ Herkullinen ruoka, isot annokset ja hyvä juomavalikoima
+ Hyvä ja ystävällinen palvelu ravintolassa ja aktiviteeteissa
+ Oma tyyli ja tunnelma, joka on yhtenäinen niin majoitusten, ravintolan kuin kylpylänkin osalta
+ Panoraamasviitin hyvät peitot ja tyynyt
+ Panoraamasviitin oma sauna ja ulkoporeallas 
+ Ihana puoti, jossa myytiin etenkin kotimaisten pienyritysten tuotteita ja teemaan sopivia brändejä

- Huono tilankäyttö ja majoitustilojen rakentaminen vieri viereen, tästä aiheutuva yksityisyyden puute
- Vastaanoton huono palvelu
- Korkeahko hintataso
- Pieniä korjaustarpeita, vaikka Panoraamasviitit vasta valmistuneet (suihkun pidike rikki, ikkunaverho irronnut kiskoista, ulko-oven ikkunasta puuttuu verho/näkösuoja)

Menisimmekö Järvisydämeen uudestaan? Tämän yhden kokemuksen perusteella kyllä, sillä tämä oli kyllä yksi meidän parhaista kotimaan lomareissuista! Olisi kiva päästä kokemaan paikka myös kesäaikana ja nauttimaan kesäisistä aktiviteeteista (norpparisteily, tarkoitan sinua :D), etenkin jos bongaisimme taas hyvän tarjouksen tuonne. Meiltä ajomatkaa Rantasalmelle tulee kuitenkin lähes 4 tuntia, joten ihan yhden yön vuoksi sinne ei kannata suunnata. 

Onko täällä muita Järvisydämessä käyneitä? Mitä te olette tykänneet paikasta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti