sunnuntai 8. toukokuuta 2022

Polttari-ideoita: Nurmijärvi edition

Viime vuoden kesäkuussa ostimme ensimmäisen oman kotimme ja muutimme Espoosta Nurmijärvelle, sympaattiseen Röykän kylään. Olemme nyt asuneet Nurmijärvellä vajaan vuoden ajan ja kotiutuneet tänne todella hyvin. Sen kunniaksi kirjoittelin pitkästä aikaa uutta polttari-ideoita-postausta ja tällä kertaa vuorossa on Nurmijärvi edition, jossa jaan teille nykyisen kotikuntamme helmiä. Jos ensimmäinen ajatuksesi on, että mitä polttaritekemistä Nurmijärveltä muka voisi löytyä, niin vastaus kuuluu: vaikka mitä!


Joogavintti ja Tarinakoru

Metsien ja peltojen keskeltä, vanhan navetan ylisiltä löytyvä Joogavintti tarjoaa ryhmille erilaisia hyvinvointipaketteja. Polttariporukalle tarjolla on esimerkiksi parin tunnin mittainen hyvinvointihetki, johon sisältyvät nokkos-kombucha tervetuliaismaljat, 1,5h mittainen rentoutusharjoitus, teetauko Joogavintin olohuoneessa ja tutustumista samassa rakennuksessa sijaitsevaan Tarinakorun kultasepän käsityöpajaan ja putiikkiin. Lisäksi on mahdollista tilata tarjoiluja, kuten kahvia ja herkullisia Taidonmaan vohveleita suolaisella tai makealla täytteellä. Paketti voidaan räätälöidä ryhmän toiveiden mukaisesti ja Joogavintin valikoimasta löytyy esimerkiksi suosittua ilmajoogaa, pilatesta, kuin erilaisia joogaharjoituksia. 

Saman katon alta löytyvät myös Tarinakorun kultasepän paja ja putiikki. Tarinakoru valmistaa sormuksia myös tilaustyönä, eli jos haaveissasi on uniikki kihla- tai vihkisormus, kannattaa ehdottomasti ottaa tämä yritys seurantaan! Tarinakorun pajalla tärkeät tarinat muuttuvat todeksi, olivat ne sitten suuria tai pieniä.

Grönbackan Panimo

Pienpanimo-oluet ovat muodostuneet meidän yhteiseksi harrastukseksi ja siksi olimmekin iloisesti yllättyneitä bongatessamme Nurmijärveltä myös oman pienpanimon! Grönbackan Panimon taproomille voi suunnata polttariporukan kanssa maistelemaan panimon tuotteita ja panimokaupasta ostaa mukaan myös viemisiä kotiin. Jos oluen valmistusprosessiin tutustuminen kiinnostaa, niin kannattaa ehdottomasti kysyä myös mahdollisuutta pieneen panimokierrokseen! 

Jakke's Brewery Panimomyymälä

Klaukkalasta löytyy pienpanimo-oluiden ystävien iloksi myös Jakke's Breweryn Panimomyymälä, josta voi käydä hankkimassa valikoiman erilaisia oluita vaikkapa polttariporukalle mökillä järjestettävään omatoimiseen oluttastingiin. Kesäaikaan panimomyymälältä löytyy myös kesäterassi, jossa kelpaa nautiskella auringosta ja oluista. Jakke's Brewery valmistaa omaa Nollasarja-olutta ja Aukee-viinejä, joiden lisäksi myymälässä on myynnissä useiden muiden lähiseudun pienpanimoiden tuotteita. 

Café Kirjava

Nurmijärven suloisin kahvila, Café Kirjava, sijaitsee aivan Klaukkalan keskustassa. Lauantaisin kahvilassa on tarjolla myös brunssi, jossa on vaihtuvia teemoja ja isommalle porukalle kannattaa tiedustella mahdollisuutta myös yksityisbrunssiin. Kahvihetki suolaisten ja makeiden herkkujen kera tarjoaa ihanan hengähdyshetken polttaripäivään ja kahvilan yhteydessä sijaitsevassa putiikissa on myös myynnissä paikallisten käsityöläisten tuotteita. 
Mattilan Tila

Yhdeksi omaksi suosikiksemme Nurmijärvellä on noussut Mattilan Tila ja sen maistuvat aidossa italialaisessa kiviuunissa valmistetut pizzat! Valitettavasti pizzerian ja kesäkahvilan toiminta ovat nyt ainakin toistaiseksi päättyneet, mutta ryhmille tila tarjoaa edelleen mahdollisuuden yksityistilaisuuksiin. Polttariporukan on siis mahdollista vuokrata pizzaravintola omaan käyttöön ja paketti sisältää taikinat, muut raaka-aineet, sekä tietysti oman pizzakokin herkkuja valmistamaan. Toivon niin kovasti, että Mattila Pizza vielä aukeaisi uudelleen, sillä tämä oli meidän vakiopaikka mihin vietiin kaikki kyläilijät aina syömään :D

Kino Juha

Nurmijärven Kirkonkylältä löytyy kylän ikioma leffateatteri, Kino Juha, jonka tiloja on mahdollista vuokrata myös yksityiskäyttöön. Bongasin juuri Kino Juhan Instagram-tililtä, että rakenteilla on myös uusi VIP-leffasali! Yksityinen leffanäytös kunnon leffaherkkujen kera olisi täydellinen polttariyllätys elokuvafanille. 

Vauhtifarmi

Kattavin valikoima erilaisia polttariaktiviteetteja löytyy vain parin kilometrin päässä meidän kodista - nimittäin Vauhtifarmilta! Polttareihin ja virkistyspäiviin erikoistunut ohjelmapalveluyritys Vauhtifarmi tarjoilee ryhmille aktiviteetteja jokaiseen makuun: vaijeriliukuja, jousiammuntaa, varjoliitoa, airsoftia, paintballia, kuplafutista - ja paljon muuta! Vauhtifarmi on myös äänestetty jo useamman kerran Suomen parhaaksi polttaripaikaksi. Aktiviteettien lisäksi Vauhtifarmilta löytyy myös vuokrasaunoja, sekä kesäsesonkina iso uima-allas allasbaareineen ja terasseineen. Allasbaarissa on kevät- ja kesälauantaisin myös usein DJ tai livebändi soittamassa! Vauhtifarmin baarin puolelta puolestaan löytyy biljardipöytä, pöytälätkiä ja shakkia. Vauhtifarmilla on polttariporukoille myös erilaisia majoitusvaihtoehtoja mökkimajoituksesta telttamajoitukseen. Jos etsinnässä on kohde, jossa yhdessä paikassa voi helposti viettää koko polttaripäivän tai viikonlopun, niin iso suositus Vauhtifarmille! 

Kukkahuone Linnean kukkakurssit

Kukkahuone Linnean kukkakurssit järjestetään kauniissa maalaismiljöössä, vanhaan navettaan entisöidyssä kurssitilassa. Polttariseurueelle voi varata yksityisen kurssin, jonka teema voidaan räätälöidä ryhmän toiveiden mukaisesti ja kurssilla voidaan sitoa esimerkiksi kukkaseppeleitä, kukkakimppuja tai vaikkapa kransseja. Lisäpalveluna kurssiin voi halutessaan yhdistää myös kevyen lounaan tai päivällisen tai vaikkapa herkullisen kahvihetken Kahvila Vanamon kotileivonnaisista nautiskellen. Itse osallistuin talvella Kukkahuone Linnean havukranssikurssille (alla kuva luomuksestani) ja nyt kesällä aion suunnata ainakin juhannusviikon kukkaseppelekurssille! 

Bowling Corner 

Nurmijärven kirkonkylällä, aivan Kino Juhan naapurissa sijaitsevasta Bowling Cornerista löytyy niin keilaratoja, biljardipöytiä, kuin darts-taulujakin! Olemme käyneet täällä ystäviemme kanssa keilaamassa ja modernit ja hienot tilat olivat tosi positiivinen yllätys. Plussaa myös siitä, että oman keilaradan luota löytyvältä tabletilta voi lähettää juoma- ja snacks-tilaukset suoraan baariin ja ne tuodaan hetken päästä pöytään. Kesäaikana Bowling Cornerista löytyy myös aurinkoinen ulkoterassi ja tulevaisuuden suunnitelmissa on oman saunakabinetin ja tapahtuma-alueen rakentaminen.


Ali-Ollin Alpakkatila

Paikallisesta ylpeydestämme, Ali-Ollin Alpakkatilasta olen itseasiassa maininnut blogissa jo aiemminkin! Polttariporukalle voi varata tilalta oman alpakkahetken, metsäretkeilyä alpakoiden kanssa tai vaikkapa alpakka-agilitya. Olivian puodissa on myynnissä suloisia alpakanvillatuotteita ja tilalta löytyy myös muita suloisia eläimiä, kuten aaseja, kissoja ja marsuja. 


Ketolan Strutsitila

Eläinrakkaille polttariporukoille toinen vierailemisen arvoinen kohde Nurmijärvellä on tietysti Ketolan Strutsitila! Omalle ryhmälle voi varata armeijan maastokuljetusvaunulla kuljettavan strutsisafarin tai opastatetun tilavierailun. Paketit voidaan räätälöidä ryhmän toiveiden mukaisesti ja polttarisankari voi esimerkiksi päästä tekemään lähempää tuttavuutta strutsien kanssa samassa aitauksessa tai kokeilemaan strutsinmunan halkaisua. Kesäkaudella tilalla palvelee myös Kesäkahvila, jossa voi maistella esimerkiksi strutsivoileipiä, strutsinmunajäätelöä ja strutsinmunaleivonnaisia. Tilalta löytyy vuokrattavana myös erilaisia saunatiloja ja palju, sekä majoitustilat. Omalle porukalle on mahdollista varata myös ruokailu tilausravintolassa ja suunnitella menu omien toiveiden mukaisesti. Mä niin haluan tänne vierailulle tänä kesänä! :D

SUP Sääksi

Nurmijärveltä löytyy myös Suomen suurin lähde, pitkällä hiekkarannalla varustettu kirkasvetinen Sääksjärvi! Kesäkaudella Sääksin uimarannasta löytyy SUP Sääksi, jonka kautta voi vuokrata SUP-lautoja, varata omalle ryhmälle opastettuja suppailuretkiä tai vaikkapa SUP-joogaa. Hintaan sisältyy laudan ja melan lisäksi aina myös kelluntaliivit ja vedenpitävä puhelinpussi. Täydellinen kesäinen polttariaktiviteetti vedessä viihtyvälle polttarisankarille! 

Lomakoti Kotoranta 

Sääksjärven rannalla sijaitsevassa Lomakoti Kotorannassa voi helposti viettää kokonaisen polttaripäivän! Polttariaktiviteettina voi olla esimerkiksi metsä- tai skumppajoogaa, SUP-lautailua, melontaretki tai erätaitojen opettelua. Läheisyydestä löytyvät myös frisbeegolf- ja Mobo-suunnistusradat. Talviajan aktiviteeteista löytyy esimerkiksi avantouintia, lumikenkäilyä, potkukelkkailua ja pulkkamäki. Hauska lisä polttaripäivään voisi olla myös lounas tai kahvihetki tunnelmallisessa kodassa tai muurinpohjaletuilla herkuttelu grillikatoksessa. Kotorannasta löytyy myös kaksi vuokrattavaa rantasaunaa ja palju, jotka tarjoavat täydellistä hemmottelua polttariaktiviteettien jälkeen. Saunapakettiin voi yhdistää myös kasvonaamiot tai erilaisia hemmotteluhoitoja ja illan kruunata kuohuviinillä ja tapas-herkuilla. 

Lisäksi Kotorannassa on mahdollista majoittua joko kahden hengen huoneissa tai erillisessä hirsimökissä, Honkapirtissä, johon mahtuu majoittumaan 8 henkilöä. Honkapirtistä löytyy hyvin varusteltu keittiö ja oma katettu terassi, josta on näkymä Sääksjärvelle. 

Padel Tehdas 

Nurmijärven Ilvesvuoressa sijaitsevalta Padel Tehtaalta voi varata polttariporukan käyttöön useammankin kentän ja jos laji on porukalle uusi, niin tietysti myös valmennusta. Padel-tehtaalta löytyy A-oikeuksilla varustettu kahvila ja tilavat pukuhuoneet, sekä suihku- ja saunatilat. Omia välineitä ei tarvitse olla, sillä mailojen vuokraaminen onnistuu paikan päällä ja käytettyjä palloja saa käyttää peleissä veloituksetta. 

Nurmijärvi Golf

Aivan naapurissamme sijaitsevaan Nurmijärvi Golfiin pääsimme juuri tutustumaan itsekin kansalaisopiston järjestämän Tutustu golfiin-kurssin merkeissä ja innostuimme lajista niin, että seuraavaksi olisi suunnitelmissa suunnata yhdessä alkeiskurssille jatkamaan harjoituksia ja suorittamaan Green Cardia. Nurmijärvi Golfista on mahdollista varata golf-opetusta ja ohjausta myös yksityisryhmille, esimerkiksi polttariporukalle tai yritysryhmille. Lajiksi voi oman porukan kiinnostuksen mukaan valita joko perinteisen golfin, frisbeegolfin tai itselleni uuden tuttavuuden - futisgolfin! Myös oman pelitapahtuman tai kisan järjestäminen on mahdollista pienemmällekin seurueelle. Klubitalolta löytyy myös viihtyisä Klubiravintola Oliva kesäterasseineen, sekä pukuhuoneet ja saunatilat. 


Krannin Tila

Krannin Tilalla on tuotettu laadukasta lähi- ja luomuruokaa Nurmijärvellä jo vuodesta 1558 lähtien! Tilalta löytyy suloinen maatilapuoti, josta voi ostaa kotimaisten pientoimijoiden herkkuja ja nyt kesäkuussa on nykyisen puodin yläkertaan avautumassa uudistettu tilapuoti ja kesäkahvila, jossa voi nautiskella kesäherkuista hiukan huonommallakin säällä. Omille ryhmille on mahdollista varata tilalta myös tilavierailu, jonka sisältö räätälöidään ryhmän toiveiden mukaisesti. Lisäksi Krannin Tilalla järjestetään säännöllisesti myös kaikille avoimia myllykierroksia. Tilan 00-pizzajauho valittiin muuten viime vuonna myös Vuoden luomutuotteeksi! Mekin olemme leiponeet tästä kotona jo useammankin kerran herkullisia pizzoja. 

Vuonotalli Solsikke

Vuonotalli Solsikke tarjoaa maaseudun rauhaa ja hevoselämyksiä suloisten vuonohevosten parissa eri kokoisille ryhmille. Omalla porukalla on mahdollista päästä tutustumaan talliympäristöön, opetella hevosten hoitamista ja kokeilla talutusratsastusta tai erikseen sovittuna myös kärryajelua. 

Nurmijärveltä löytyy laaja valikoima talleja ja ratsastuskouluja, joten Solsikken lisäksi hevosaktiviteeteista haaveilevat polttariseurueet voivat tutustua esimerkiksi Talli Onnenpotkun tai Mintzun Issikkatallin tarjontaan. 

Rajamäen Pieni Hoitohuone

Haluatteko tarjota polttarisankarille päivän alkuun oman hemmottelutuokion? Rajamäen Pieni Hoitohuone sopii tähän tarkoitukseen täydellisesti! Hoitohuoneen tarjonnasta löytyy laaja valikoima niin kasvo-, kuin jalka- ja käsihoitojakin, kuin sokerointia ja ripsien ja kulmien värjäystäkin. Myyntihyllystä löytyy myös kotiin ostettavaksi muunmuassa kotimaisen Ekopharman ihania ihonhoitotuotteita. 

Taaborinvuoren kulttuuritarjonta

Kulttuurin ystäville löytyy kesä-aikana Taaborinvuoren tapahtuma-alueelta laajasti erilaista ohjelmaa ja aktiviteettia! Kesällä 2022 Taaborinvuoren Metsäklubi -konserteissa esiintyvät ABREU ja Neon 2. Teatteritarjonnassa puolestaan nähdään niin Nummisuutarit, Hölmöläiset, kuin Keisarin uudet vaatteetkin. Museona toimiva Aleksis Kiven syntymäkoti sijaitsee aivan Taaborinvuoren vieressä, joten myös siihen on halutessaan helppo tutustua samalla vierailulla. 


Tehdas- ja alkoholimuseo Rajamäen Ryyppi

Rajamäeltä löytyy museoiden ystäville myös hauska vierailukohde - suomalaisen työn, teollisuuden ja väkevän alkoholihistorian erikoismuseo, Rajamäen Ryyppi. Museo on kesäaikana (1.6.–14.8.) auki yleisölle ke–su klo 12–18 ja sopimuksesta ryhmille myös 1.4.-27.5. ja 16.8.-23.9. ma-la klo 9-17. Museoon on vapaa sisäänpääsy perjantaisin klo 16-18 ja muina aikoina opastus sisältyy aina pääsylipun hintaan. 

Joko innostuit polttariviikonlopusta tai muuten vain kesäisestä päiväretkestä Nurmijärvelle? Itse ainakin odotan alkavaa kesää ja kotikaupunkimme tarjoamia aktiviteetteja innolla ♥ 

Jos et ole jo lukenut aiempia Polttari-ideoita postauksia, niin lukaise ihmeessä ainakin nämä:

Polttari-ideoita: Mökkipolttarit Villa Loisteessa Himoksella
Polttari-irdeoita: Helsinki Distilling Companyn tislaamokierros ja tasting 
Hää- ja polttarihumua Kakolanmäellä Turussa
Ihania polttariaktiviteetteja Turussa
Polttari-ideoita: Kukkaklubi etänä tai paikan päällä 
Polttari-ideoita: Päijät-Häme
Polttari-ideoita: Hauskoja lajeja mökkiolympialaisiin 
Polttari-ideoita: Herkkureseptejä polttaribrunssiin

... ja jos kaipaat vielä lisää inspiraatiota, niin kaikki loputkin polttariaiheiset postaukset löytyvät kootusti #polttarit tägin alta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti