tiistai 11. lokakuuta 2022

Vuoden Kaunein Sormus 2022 - äänestä suosikkiasi

Vuoden Kaunein Sormus-kilpailu on jälleen käynnissä ja kilpailu järjestetään jo 15. kertaa! Tänä vuonna kilpailun teema, Uusi alku, kannusti korumuotoilijoita inspiroitumaan erilaisista yksilöiden elämän tai historian taitekohdista, joissa siirrytään vanhasta uuteen tai edellisestä vaiheesta seuraavaan. Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun järjestävät yhteistyössä I love me -tapahtuma (Messukeskus) ja Häät-lehti & Häät.fi ja sen tavoitteena on tuoda esille kotimaisen korumuotoilun korkeatasoista osaamista ja rohkaista suomalaisia käyttämään koruja erilaisissa tilanteissa. Kilpailun finalistit on nyt valittu ja poimin tähän niiden joukosta kolme omaa suosikkiani: 


Sormukseni nimi "kymi" tarkoittaa jokea tai virtaa (en itseasiassa tiennyt tätä, vaikka juurihan vietimme viikonloppua Kymijoen rannalla!). Niin joessa kuin elämässäkin on välillä suvantoja, jolloin vauhti hetkellisesti hidastuu. Sitten taas matka jatkuu, välillä iloisesti kivien välissä solisten ja välillä hurjina koskina kuohuen. 

Sormuksen on suunnitelut Tero Hannonen ja sen materiaalina ovat 750 ‰ valkokulta ja vaaleansiniset timantit yhteensä 1,295 ct.

Itse ihastuin tässä sormuksessa siihen, että mielestäni taustalla oleva ajatus ja tarina kuvastuvat siinä todella hyvin. Vaaleansiniset timantit toivat itselleni heti mieleen veden, ennen kuin edes ehdin lukea sormuksen kuvauksen. Muotoilu on mielestäni tosi hauska ja persoonallinen, mutta silti kokonaisuus on tyylikäs ja tämä sormus sopisi hyvin vihkisormukseksi, koska se olisi helppo yhdistää myös muihin koruihin. 


Eva - Guldviva

Sormus on saanut nimensä Eva Ekebladilta, joka keksi, miten perunoista voi tehdä viinaa, ja säästi siten lukemattomien talonpoikien hengen, sillä sen myötä viljaa tarvittiin vähemmän viinan valmistukseen ja sitä jäi enemmän perheen ravinnoksi. Sormukseen muotoilluilla perunoilla ja perunanvarsilla kunnioitetaan Eva Ekebladin keksintöä.

Sormuksen on suunnitellut Maria Karlström ja sen materiaaleina on 750 ‰ valkokulta ja 0,53 ct timantti. 

Tässä sormuksessa rakastan aivan kaikkea: kiiltävän ja matan yhdistelmää, perunanvartta kuvaavaa lehtikuviota ja timantin viereen täydellisesti sopivia pieniä perunoita. En olisi ikinä ajatellut, että voisin olla näin innoissani PERUNASTA :D Tarina on valloittava, enkä ollut siitä aiemmin ikinä kuullut!
Suunta-sormuksen pisarahiontainen timantti on nuoli, joka osoittaa uuden suunnan. Se kulkee määrätietoisesti, kunnes saavuttaa määränpäänsä. Amorin työkaluna nuoli osuu juuri oikeaan ja tarkasti valittuun kohteeseen. Uuden alun koittaessa nuolen määrittämä tie on kirkas ja selkeä. Sen tieltä on raivattu esteet ja se on oppimistaan viisas.

Sormuksen on suunnitellut Pekka Kulmala ja sen materiaaleina ovat 750 ‰ keltakulta, pisarahiontainen timantti 1,00 ct G/Vs1 (GIA) ja 5 timanttia ruskean eri natural-sävyissä yhteensä 0,75 ct.

Olen tainnut täällä blogissakin mainita, etten yleensä itse ole niin keltakullan ystävä, mutta tässä sormuksessa keltakulta, nuolimainen timantti ja ruskeat timantit muodostavat todella kauniin kokonaisuuden. Pidän myös sormuksen kiertyvästä muodosta ja samat kierteet toistuvat hauskasti myös pisarahiointaisen timantin juuressa. Myös tarina on ihana ja tämä sormus sopisikin loistavasti niin kihla-, kuin vihkisormukseksikin, ollaanhan molempien kohdalla aloittamassa uutta vaihetta elämässä ja toisaalta sormus on näyttänyt hääparille suunnan toistensa luo. 


Vuoden Kaunein Sormus-kilpailijat kyllä yllättävät vuosi toisensa jälkeen, on ilo huomata miten hienoa korumuotoilua ja -osaamista meiltä Suomesta löytyy. Äänestys on käynnissä 31.10.2022 saakka Häät.fi sivustolla ja äänestäneiden kesken arvotaan myös huikea Frantsilan luomuyrttituotteista koostuva kasvojenhoitopaketti. Omalle suosikkisormukselle kannattaa siis suunnata antamaan ääni täällä!

Mitä te tykkäätte tämän vuoden kilpailuteemasta ja finalisteista?

**Kaikki postauksen kuvat ovat lahjakkaan Teemu Töyrylä // Studio Töyrylä käsialaa ja saatu käyttöön Häät-blogiyhteisön kautta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti