tiistai 18. lokakuuta 2022

Hääkutsujen suunnittelua

Viime viikkojen aikana ollaan ryhdytty suunnittelemaan meidän hääkutsuja ja Pinterestin hääkutsut-aiheinen taulu onkin täyttynyt lukuisista inspiraatiokuvista. Meidän painetut kutsut tulee toteuttamaan rakkaan ystäväni Sonjan ihana Pastelligrafia-yritys! 

Kuva: // Unsplash, Katsia Jazwinska


Kutsujen kokoamisesta vastaan minä (ja todennäköisesti myös äiti ja kaasot joutuvat pääsevät osallistumaan talkoisiin :D). Vahasinetit aiomme askarrella Tuomaksen kanssa yhdessä, katsotaan mitä siitä tulee... Sain onneksi Sonjalta jo erittäin hyvän vinkin, että sinettejä ei missään nimessä kannata alkaa askartelemaan sulattamalla vahaa kynttilän lämmössä, vaan käyttää kuumaliimapistooliin syötettäviä vahaliimatikkuja. Toinen hyvä vinkki oli, että sinettejä ei kannata tehdä suoraan kutsuihin / kirjekuoriin, vaan ensin esimerkiksi leivinpaperin päälle ja sitten jäähtyneinä kiinnittää kaksipuoleisella teipillä tai kuumaliiman avulla paikoilleen. 

Kutsujen tyylin osalta inspiraatiokuvissa ihastutti kaksi erilaista tyylisuuntaa: romanttiset, pastellisävyiset kukkaiskutsut ja värikkäät modernit graafisemmat kutsut. Kumpaan päädyimme - se jääköön vielä salaisuudeksi! Tulen toki jakamaan meidän kutsuista vielä kaikki yksityiskohdat, kunhan ne on saatu valmiiksi ja toimitettua häävieraille. Jossain vaiheessa suunnittelimme postittavamme hääkutsut tämän vuotisten joulukorttien kanssa samassa kuoressa (säästöä postimerkkikuluissa :D), mutta joulukuu lähestyy hurjaa vauhtia, joten hyvin todennäköisesti lähetämme kutsut vasta tammikuun lopulla, jolloin häihin on kolmisen kuukautta aikaa. Hääpäivä on kuitenkin kaikilla vierailla jo tiedossa, sillä lähetimme aikanaan Save the Date-kortit (niiden suunnittelusta ja tilaamisesta Canvalta löytyy postaus täältä) ja tammikuussa häiden siirtämisen myötä vielä WhatsApp-viestit kaikille. 

Yllättävän haastavaksi on myös ollut muotoilla kutsuihin tuleva teksti! Sinänsä haluamme pitää kutsujen sisällön aika lyhyenä ja ytimekkäänä, koska meille on tulossa myös hääsivu, johon kokoamme kaiken tarvittavan infon. Etenkin kutsun "etupuolen" muotoilu kuitenkin tuntuu haastavalta. Haluammeko toivottaa vieraat tervetulleeksi todistamaan tärkeää päiväämme vai onko meillä ja ilo ja kunnia kutsua heidät todistamaan kun sanomme tahdon? Vai, kun sanomme toisillemme tahdon, onko se oikeammin sanottu? Ääh miten hankalaa! :D

Hetken googlailtuani löysin kuitenkin paljon hyviä vinkkejä kutsujen tekstin muotoiluun. Jos joku muukin tuskailee saman ongelman kanssa, niin tässä muutama hyödyllinen linkki: 

Häät.fi: Kuusi tekstiesimerkkiä hääkutsuun

Kalligrafiastudio: Näin kirjoitat tekstin hääkutsuun

Makea Hääblogi: Hääkutsun tekstit

Häähumu.fi: Teksti-ideoita kutsuun

Tässä alla myös linkki hääkutsuinspiraatiota sisältävään Pinterest-tauluuni! Löytyykö joukosta ehkä samoja kuvia kuin omista tauluistanne?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti