perjantai 20. tammikuuta 2023

Sulhasen mittatilauspuvun tilaaminen

Tällä viikolla ollaan vietetty meidän talvilomaa ja saatu edistettyä häävalmisteluita oikein urakalla! Yksi tärkeä ja odotettu osio oli sulhasen mittatilauspuku, jonka suunnittelua varten olimme varanneet ajan aivan Turun keskustassa, Aurajoen rannassa sijaitsevaan Herrainpukimoon. Herrainpukimon liiketila sijaitsee sympaattisen puurakennuksen yläkerrassa ja liikkeen sisustus toi itselleni heti mieleen vanhojen elokuvien räätälinliikkeiden tunnelman. Tummaa puuta ja nahkaa, katossa pyörivä puinen tuuletin, kangasmalleja kansioissa ja ihanan kiireetön tunnelma. Kuvia en valitettavasti muistanut napsia kuin nämä kaksi nopeaa räpsäisyä, mutta ne saavat nyt toimia postauksen kuvituksena :D


Tuomas on heti hääsuunnitelmien alusta asti haaveillut mittatilauspuvun teettämisestä, sillä täydellisesti istuvaa pukua on ollut valmismallistoista mahdotonta löytää. Senttiä vajaan kahden metrin pituudella vähintäänkin hihat ja lahkeet jäävät usein hiukan vajaiksi. Olimme yhtä mieltä siitä, että häät ovat loistava tilaisuus teettää nyt täydellisesti istuva laadukas puku, joka kestää juhlakäytössä useiden vuosien ajan. Lisäksi itse pidin ajatuksesta, että mittatilauspuvun tilaaminen ja suunnittelu tarjoaa myös sulhaselle ainutlaatuisen kokemuksen - usein kun häiden kohdalla aina hehkutetaan nimenomaan morsiamen pukua ja sen sovitusta. 

Ja olihan se puvun suunnitteleminen hauskaa ja vähän jännittävääkin! Suunnittelu starttasi puvun värin ja kankaan valinnalla - tämän osalta Tuomaksella jo ennestään aika selkeänä mielessä, että hän haluaa tummansinisen puvun. Se on hiukan persoonallisempi kuin musta puku, mutta kuitenkin monikäyttöinen eri juhlatilaisuuksissa. Lisäksi toiveissa oli kolmiosainen puku, eli takin ja housun lisäksi myös liivi kuuluu kokonaisuuteen. Liivi tuo asuun lisää juhlavuutta, mutta toisaalta myös lisää vaihtoehtoja - jos juhlien edetessä haluaa puvun takin jo riisua, säilyy look kuitenkin liivin ansiosta juhlavana. Ja toisaalta tulevissa juhlissa voi pukua käyttää halutessaan hyvin myös ilman liiviä. 

Lisäksi suunnittelun edetessä pääsi itse vaikuttamaan kaikkiin pieniinkin yksityiskohtiin ja luomaan puvusta niiden avulla juuri oman näköisen kokonaisuuden, ommelten tiheydestä nappeihin ja taskujen muotoihin. Osa valinnoista oli sulhaselle helppoja ja osaa pohdittiin sitten yhdessä myyjän avustuksella. Päätöksissä auttoi myös se, että eri yksityiskohtia pääsi vertailemaan liikkeen mallikappaleista ja myös myyjän omasta asusta, on aina eri asia nähdä joku asia luonnossa kuin pelkistä kuvista. Personoitavista yksityiskohdista itselleni mieleen jäivät etenkin puvun takin sisäpuolelle ja kauluspaidan hihaan kirjailtavat omat nimikirjaimet (tähän olisi halutessaan voinut valita myös esimerkiksi oman hääpäivän), sekä puvuntakin niskaan, kauluksen alle valittava huopakangas. Nämä pienet yksityiskohdat eivät niinkään näy muille, mutta tekevät puvusta uniikin. 

Kun pukua koskevat valinnat oli saatu tehtyä, oli vuorossa vielä mittojen ottaminen ja sen jälkeen tilaus olikin valmis. Kun puku on valmistunut, on luvassa sitten seuraavaksi vielä sen sovitus ja sen jälkeen tehdään tarvittavat viimeiset muokkaukset. Jaan kuvia lopputuloksesta ja yksityiskohdista varmasti tänne bloginkin puolelle sitten häiden jälkeen. 


Meidän tilaukseen kuului nyt kolmiosainen puku (eli puvuntakki, housut ja liivi), sekä valkoinen pitkähihainen kauluspaita - kaikki mittatilaustuotteita. Tälle kokonaisuudelle tuli hintaa 1100 euroa ja tästä maksettiin nyt tilausvaiheessa 50%, loput sitten kun tuotteet ovat valmistuneet. Jos asukokonaisuuteen haluaisi vielä lisää täydennystä, on Herrainpukimolla parhaillaan käynnissä hyvä tarjous, jossa pakettiin kuuluu mittatilauspuvun lisäksi myös mittatilaustrenssi. Lisäksi liikkeessä on myynnissä myös laadukkaita asusteita, muunmuassa kenkiä, hattuja, sukkia ja solmioita. Tuomaskin iski silmänsä eräisiin juhlakenkiin ja voi hyvinkin olla, että ne tulevat sitten vielä täydentämään juhlapäivän lookkia. Sen jälkeen ei sitten puutukaan enää kuin rusetti tai solmio, sulhanen ei nyt vielä ollut varma kumman haluaisi mielummin. Toisaalta se valinta onkin ehkä helpompi tehdä sitten, kun näkee muun asukokonaisuuden valmiina. 

Päädyimme valitsemaan Herrainpukimon ennen kaikkea Tuomaksen ystävän suosituksen perusteella ja ainakin tämän ensimmäisen vierailun perusteella, olimme palveluun hyvin tyytyväisiä. Palvelu oli asiantuntevaa, ystävällistä ja yksilöllistä - myyjä jaksoi vastailla kaikkiin kysymyksiimme, esitteli eri vaihtoehtoja ja missään vaiheessa ei ollut kiireen tuntua. Oli ihanaa unohtaa sateinen tammikuun sää ja uppoutua reilun parin tunnin ajaksi vaatteiden maailmaan. Nyt jäädään sitten vaan innolla odottelemaan puvun valmistumista, niin jännittävää päästä näkemään lopputulos kaikkine yksityiskohtineen valmiina ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti