tiistai 14. helmikuuta 2023

Bussikuljetus häävieraille

Tänään aiheena juhlapäivän logistiikka! Meinasin ensin vinkata tästä vain lyhyesti blogin instastooreissa, mutta päätin sitten kuitenkin kirjoittaa aiheesta ihan oman postauksensa. 



Meidän hääsuunnittelussa on alusta asti mietitty myös vihkikirkon ja juhlapaikan sijaintia ja häävieraiden siirtymistä paikasta toiseen. Vihkikirkkomme sijaitsee aivan Turun keskustassa ja juhlapaikkamme Hintsan Vintti puolestaan Raisiossa, 7,5 kilometrin päässä kirkolta. Juhlapaikalta löytyy runsaasti pysäköintitilaa ja vierailla on halutessaan mahdollisuus jättää auto yöksi juhlapaikalle, josta sen voi noutaa rauhassa sunnuntain aikana. Pohdimme kuitenkin myös yhteiskuljetuksen järjestämistä vieraille ja sitä, miten iso lisäkulu tämä olisi hääbudjettiin. 

Tässä vaiheessa muistin Tilausajot.net-palvelun, jota olen tainnut täällä blogin puolella hehkuttaa jo aikaisemminkin. Sivuston kautta saa helposti kilpailutettua omiin kuljetustarpeisiin sopivat tarjouspyynnöt, oli kyse sitten hääpäivän kuljetuksista tai vaikkapa polttariporukan yhteiskyydistä. 

Tarjouspyyntöön täytetään perustiedot, kuten: 

  • Päivämäärät ja alustavat kellonajat
  • Lähtöpaikan ja määränpään osoitteet
  • Henkilömäärä
  • Mahdolliset muut lisätoiveet 
  • Ajankohta, johon asti tarjouksia voi jättää

Ja sitten vaan odotellaan eri kuljetusyhtiöiltä tarjouksia! Uudesta tarjouksesta saa aina ilmoituksen sähköpostilla ja tarjous sisältää myös kuljetusyhtiön yhteystiedot, joiden kautta voi halutessaan kysyä lisätietoja. Tarjousajan umpeuduttua voi sitten päättää, haluaako hyväksyä jonkun vastaanotetuista tarjouksista.  

Itse olen molemmilla kerroilla Tilausajot.net-palvelua käyttäessäni ollut sitten vielä suoraan yhteydessä valitsemaani palveluntarjoajaan ja sopinut sähköpostin välityksellä tarkemmista tiedoista (kuten laskutuksesta ja tarkasta noutopaikasta) ja lisäksi kuskin suoran puhelinnumeron saa yleensä tietoon päivää tai paria ennen kuljetusajankohtaa. 

Saimme Tilausajot.netin kautta tosi hyvän tarjouksen bussikuljetuksesta kirkolta juhlapaikalle ja tartuimme tähän. Hääsivustomme ilmoittautumisosioon liitimme lisäkysymyksen siitä, osallistuvatko vieraat yhteiskuljetukseen vai kulkevatko omalla autolla. Pienen pohdinnan jälkeen päädyimme siihen, että tarjoamme yhteiskuljetuksen kirkolta juhlapaikalle, mutta emme yöllä toiseen suuntaan. Paluukuljetuksen ajankohta olisi ollut hankalaa valita, koska osa vieraista varmasti suuntaa kotiin jo aiemmin ja osa taas viihtyy yömyöhään. Etäisyys Hintsan Vintiltä Turun keskustaan on myös sen verran lyhyt, että tulimme siihen tulokseen, että se on helppo kulkea myös kimppatakseilla. Juhlapaikalla vieraillessamme varmistimme myös vielä tilan omistajalta, että onko paikalle yleensä saanut suht helposti taksin ja hän vahvisti, että kyllä on ja Hintsan Vintti on myös useille taksikuskeille tuttu osoite - juhlitaanhan siellä häitä ja muita juhlia vuoden ympäri. 

Meidän kuljetukselle hintaa tuli 50 hengelle 140 euroa, joka oli meidän budjetissa hyvin maltillinen lisäkulu ja helpottaa monien vieraiden siirtymistä juhlapaikalle. Hintaan kuitenkin varmasti vaikuttavat niin ajankohta, paikkakunta kuin matkustajamääräkin. Jos yhteiskuljetus ei mahdu hääbudjettiinne, mutta uskotte sen helpottavan vieraita, voi kuljetuksesta toki myös pyytää vierailta pienen erillisen maksun, kunhan tästä vain ilmoittaa etukäteen. Ainakin itse olen mielelläni muutamissa häissä maksanut kuljetuksesta muutaman euron, kun vaihtoehtona on ollut kulkea molempiin suuntiin taksilla tai omalla autolla. Yksien ystäviemme häissä oli myös kivasti järjestetty kaksi paluukuljetusvaihtoehtoa, toinen hiukan aiemmin ja toinen vasta myöhemmin yöllä, ja vieraat saivat valita kumpaan ilmoittautuivat. 

Kuinka moni teistä on järjestänyt häävieraille yhteiskuljetuksen? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti