lauantai 25. helmikuuta 2023

Polttaripostia

Häihin on enää parisen kuukautta aikaa ja sitä ennen on luvassa vielä muutakin jännittävää ohjelmaa - nimittäin polttarit! Viime viikkojen aikana meitä molempia on kaasojen ja bestmanien toimesta ilahdutettu polttaripostilla ja jännityksen sekainen innostus alkaa jo tuntua vatsanpohjassa. Olen saanut vuosien varrella kunnian osallistua monien ystävien polttareihin ja olla myös mukana niitä ideoimassa, mutta tällä kertaa olenkin itse polttarisankarin roolissa. Niin jännittävää!

Oman polttariyllätykseni sain rakkailta kaasoiltani hääkutsutalkoidemme päätteeksi ja paketista paljastui super kaunis, siskoni käsin askartelema kortti ja toisen kaasoni solmuilema ihana makrameehuntu, jollaista olin polttaripäivän asusteeksi haaveillutkin. Kortista löytyi polttareiden ajankohta ja ohjeistusta polttarikassin pakkaamista varten. Tyypillisesti polttarit halutaan aloittaa yllättämällä polttarisankari, mutta itse toivoin, että saisin tietää polttareiden ajankohdan etukäteen. En ole ikinä ollut kovin spontaani tai rakastanut yllätyksiä, mutta tähän on myös käytännön syitä. Koska Tuomas tekee vuorotyötä, meillä on aika vähän yhteisiä vapaita viikonloppuja ja olisi ikävää, ettei mihinkään niistä uskaltaisi sopia mitään, koska polttarit voisivat alkaa milloin tahansa. Lisäksi työtilanteeni on tällä hetkellä tosi kiireinen ja ajoittain melko stressaavakin, joten nyt kun polttaripäivä on tiedossa etukäteen, voin yrittää maksimoida levon sitä edeltävällä viikolla ja pitää työtunnit kohtuullisina. Niin ja esimerkiksi suunnitella milloin pesen hiukset, jotta olo on polttareissa kiva ja freesi! Olette varmaan nähneet sen meemin, jossa tutkaillaan monimutkaista kaavaa ja viitataan siihen, miten vaikeaa on ajoittaa hiustenpesupäivät täydellisesti - se olen NIIN minä. Kaikki muu polttareiden osalta saakin sitten olla yllätys!



Tuomaksen polttariyllätys puolestaan saapui postissa viime viikolla ja sieltä paljastui peräti kolme pientä pakettia, sekä sulhaselle osoitettu kirje. Kirjeestä paljastui kortti, jonka sisälle bestmanit olivat itse laatineet ihan huikean polttariristikon. Lisäksi paketeista paljastui polttariasusteeksi lippis (Tuomas pitää yleensä lippistä melkein aina, joten tämä oli oikein hyvä valinta), vichypullo, sekä Jurmo-nimistä saaristolaisnäkkileipää. Sulhanen on yrittänyt nyt jo monta päivää arvuutella, mitä vihjeitä nämä antavat tulevasta polttaripäivästä. Minä toki tiedän mitä kaikkea Tuomaksen pään menoksi on kehitelty, mutta se pysyköön salaisuutena polttareihin saakka!



Laadimme Tuomaksen kanssa alkuvuodesta omat toiveemme polttarivieraista ja jaoimme nämä jo etukäteen kaasoille ja bestmaneille. Listattuna oli nimien lisäksi myös kaikkien polttarivieraiden puhelinnumerot - kaikki kun eivät ole häätiimille ennestään tuttuja. Meillä kummallakaan ei ollut kovin tarkkoja toiveita polttareiden suhteen, vaan annoimme kaasoille ja bestmaneille melko vapaat kädet suunnittelun osalta. Omien polttareideni kohdalla tärkein toiveeni oli, että en joudu pukeutumaan mihinkään noloon asuun ja suorittamaan mitään kiusallisia tehtäviä (kuten kortsujen kaupittelua tuntemattomille) julkisella paikalla. Tämän he kyllä varmasti tiesivät jo etukäteen, mutta kertaus on opintojen äiti! :D Lisäksi toivoin, että polttarit kestäisivät yön yli ja niihin sisältyisi saunomista.

Suosittelen myös muita polttarisankareita lausumaan omat toiveensa rohkeasti ääneen, samoin laatimaan listan vieraista, jotka itse toivoisi polttareihin kutsuttavan. Tämä edesauttaa polttaripäivän onnistumista ja auttaa kaasoja ja bestmaneita polttarijärjestelyissä. Vinkkinä myös, että meidän Häät-blogiyhteisön Nora (@kuumathaat) jakoi vähän aikaa sitten bloginsa instastooreissa hauskan sähköisen polttarikyselyn, jonka hän oli saanut omilta kaasoiltaan täytettäväksi. Linkki tuohon kyselyyn löytyy Kuumat häät-instatililtä, "Polttarivinkit" kohokohdasta tallennettuna. Tämä oli meidän muidenkin mielestä tosi hauska idea polttarisankarin toiveiden kartuttamiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti