sunnuntai 5. helmikuuta 2023

Vierailu juhlapaikalla

Talvilomaviikkomme Turun reissun aikana ehdimme myös vierailemaan juhlapaikallamme Hintsan Vintillä Raisiossa. Varasimme juhlapaikan aivan ensimmäisten asioiden joukossa ja edellisestä vierailusta olikin ehtinyt vierähtää jo yli kaksi vuotta. Nyt kun häihin on enää alle 3 kuukautta, oli hauska päästä käymään paikan päällä uudestaan ja suunnittelemaan vähän tarkemmin muunmuassa juhlapaikan somistusta ja pöytäjärjestystä. 


Mietimme yhdessä Hintsan Vintin omistajan Erkin kanssa erilaisia vaihtoehtoja pöytäjärjestykselle ja eri pisteiden sijoittelua juhlatilaan. Buffet-pöytä Hintsan Vintillä on useimmiten sijoitettu tilaa jakavan vaneriseinän viereen ja se kuulosti myös meidän mielestä hyvältä suunnitelmalta. Buffet-pöydästä saa tehtyä riittävän leveän ja sille on tuossa kohdassa riittävästi tilaa kahden linjaston toteuttamiseen, mikä nopeuttaa ruokien hakemista isommalla vierasmäärällä. Sisäänkäynnin viereen, buffetin toiselle puolelle tulee baari, joka on tällöin myös kylmäkaapin ja keittiöstä löytyvien jääkaappien läheisyydessä. Kylmäsäilytystilaa löytyy lisäksi runsaasti ulkorakennuksen erillisestä kylmiöstä, johon ajattelimmekin tuoda kaikki juomat valmiiksi viilenemään jo perjantaina. 




Hintsan Vintin pöydät ovat leveydeltään 120cm ja kun pöydät laittaa vastakkain, muodostavat ne 120cm x 120cm kokoisen neliön, johon mahtuu molemmille puolille kaksi istumapaikkaa. Nyt pitäisi sitten vaan osata päättää, miten monta tällaista neljän pöytää kuhunkin pöytäryhmään tulee. Erkki vinkkasi meille kolme erilaista vaihtoehtoa, jotka sopisivat hyvin meidän vierasmäärälle (90 henkeä): 
  • Max 16 hengen pöytäryhmiä molemmille sivuille ja keskelle leveämpi käytävä
  • Kolme pitkää pöytää, joiden väliin kulkukäytävät
  • Kalanruoto - eli keskelle yksi pitkä pöytä ja molemmille sivuille max 14 hengen pöytäryhmiä 
Sovimme myös, että kun olemme saaneet pöytäkartan hahmoteltua, lähetämme sen vielä Erkille, joka voi sitten vielä tarkistaa, että suunnitelma vaikuttaa realistiselta ja on mahdollista toteuttaa tilaan. Iso plussa Hintsan Vintillä on myös se, että pöydät laitetaan talon puolesta valmiiksi, pöytäkartan mukaiseen muotoon. Tämä säästää tosi paljon aikaa häitä edeltävältä koristelupäivältä! 


Koko päätyseinän kokoisen ikkunan eteen vinosti toiseen reunaan tulee todennäköisesti meille oma hääparin pöytä, joka nostetaan sitten sivuun seinän viereen kun bändi aloittaa. Bändi esiintyy myös ikkunaseinän luona, jonka edustalle jää myös hyvin tilaa tanssilattialle. Tanssilattian molemmille sivuille seinän viereen olemme haaveilleet värillisistä valoista, jotka sitten heijastuisivat viiston katon myötäisesti. 


Pohdimme myös photoboothin paikkaa, sillä olemme haaveilleet siihen jonkinlaista kukkaverhoa kuvaustaustaksi ja lisäksi kuvausnurkan yhteyteen tulisi sitten myös vieraskirja. Photoboothin voisi sijoittaa joko eteistilan nurkkaan (tällöin pitäisi vuokrata joku erillinen teline/kaari taustalle) tai buffet-pisteen viereen, vaneriseinän reunaan, jossa myös valaistus olisi ehkä hiukan parempi. Ja photoboothin viereen aiomme jokatapauksessa sijoittaa jalallisen baaripöydän, johon saa sitten vieraskirjan, sekä polaroid-kameran käyttöohjeet kätevästi esille. 


Hauska yksityiskohta Hintsan Vintillä ovat myös seinän vierustoja kiertävät tasot! Näille ajattelimme sijoittaa ainakin herkkubuffan ja korttilaatikon. Toisen puolen seinustalle voisi olla hauska ripustaa meidän yhteiskuvia roikkumaan. 



Näihin sisääntuloaulan mustiin pylväisiin olisi hauska keksiä jotain somistusta! Ei olla osattu vielä päättää, että voisiko se olla pylväitä kiertävä valoköynnös, jotain kukkasomistusta vai ehkä ilmapalloja?! En itseasiassa ole hääsomistuksen osalta ollut mikään ilmapallofani, mutta kun näin viime kesänä Sonjan ja Tonyn häissä Helsinki Balloon Projectin toteuttamat ilmapallokoristeet, niin mieleni muuttui! Ja sopisihan ne vapputunnelmaan aika hauskasti!



Näiden lisäksi perehdyttiin vielä vierailun aikana juhlapaikan äänentoistoon (hyvät isot kaiuttimet löytyy valmiina, eli todennäköisesti ei tarvita lisäkaiuttimia!), pistorasioiden sijaintiin, roskisten määrään yms juhlan kulun kannalta tärkeisiin yksityiskohtiin. Vierailun jälkeen kotiin ajellessamme oli super hyvä fiilis: tila näytti edelleen juuri niin hyvältä kuin oltiin muisteltukin ja palvelu oli jälleen erinomaista! Alle kolme kuukautta ja astellaan jo tuosta sisälle tuoreena avioparina - toivottavasti hiukan vähemmän lumisissa tunnelmissa :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti