maanantai 29. toukokuuta 2023

Hääjuomat - valikoima ja määrät

Tänään blogissa aiheena hääjuomat! Mitä kaikkea meidän häissä juotiin, paljonko juomia ostettiin ja mikä oli niiden menekki?

Meidän juhlatilaan Hintsan Vinttiin sai tosiaan tuoda omat alkoholijuomat, joka oli myös yksi meidän kriteereistä sopivaa juhlatilaa etsiessämme. Suurimman osan hääjuomista tilasimme ennakkoon Tallinkin pre-orderin kautta ja Tuomas kävi noutamassa ne toisen bestmaninsa kanssa 5h ostosristeilyltä. Tästä olen itseasiassa kertonut tarkemmin jo aiemmin, eli jos tuo prosessi kiinnostaa enemmän, niin kannattaa kurkata myös tämä postaus!

Meidän häissä tarjottiin alkumaljana kuohuviiniä ja alkoholittomana vaihtoehtona oli alkoholiton kuohuva, jonka hankimme Alkosta. Ruokailun aikana puna- ja valkoviiniä oli tarjolla pulloissa pöydissä ja vieraat saivat kaadella niitä itse, oman maun mukaan. Lisäksi hanaviinit löytyivät juomapöydästä koko illan ajan, nämä olivat tarjolla Hurmaavasta Hattarasta vuokraamissamme valkoisissa puulaatikoissa. Koko juhlien ajan oli tarjolla myös valikoima tölkkijuomia (olutta, siideriä ja lonkeroa) ja nämä olivat tarjolla, niin ikään Hurmaavasta Hattarasta vuokratuissa, 20 litran kokoisissa sinkkivadeissa. Sinkkivatien pohjalla ja tölkkien välissä oli juomia viilentämässä Karhujään jääpaloja, noin 4kg per vati. Karhujään sivuilta löytyy muuten myös super hyvät ohjeet siihen, kuinka paljon jäitä kannattaa varata, niin juomapakkausten kylmänä pitämiseen kuin itse juomien sekaankin. 

Alkoholittomat juomat laitoimme tarjolle juomapöydän vieressä sijaitsevaan kylmäkaappiin, tämä oli itseasiassa tosi hyvä idea! Vieraillekin oli selkeää, että kaikki holittomat löytyivät kootusti sieltä. Tämän lisäksi hanallisissa lasisäiliöissä oli ruokailun aikana tarjolla makuvettä, sekä vappusimaa ja lisäksi pöydistä löytyi vesikarahvit. 


Pöytäkattauksesta löytyivät myös Pastelligrafian suunnittelemat ihanat juomamenut, jotka olivat hauska lisä kattaukseen ja saivat kiitosta vierailta <3

Hääkakun ja kahvin kanssa tarjosimme avecit ja niissä vaihtoehtoina oli konjakki tai Baileys. Kakkukahvien jälkeen tuli juomapöytään lisäksi tarjolle myös drinkkibaari, josta löytyi tarvikkeet ja reseptit kolmeen erilaisiin drinkkiin, joita vieraat saivat halutessaan itselleen valmistaa. Näiden lisäksi pihalta löytyi vielä piilopullossa Jallua. 

Tölkkioluiden lisäksi meillä oli hanasta tarjolla oman kylämme ylpeyden, eli Grönbackan panimon kahta olutta. Hanaoluista ajattelin kirjoitella vielä omassa postauksessaan vähän lisää - mielestäni tätä ideaa olisi kiva nähdä myös suomalaisissa häissä ja muissa yksityisjuhlissa useamminkin!




Meille oli tärkeää, että hääjuomien valikoima olisi monipuolinen ja juomia olisi riittävästi. Olimme yhtä mieltä siitä, että ei haittaa jos joku yksittäinen juoma loppuu kesken illan, kunhan kaikille kuitenkin löytyy koko juhlien ajan jotain mieleistä juotavaa. 

Tässä vielä listattuna kaikki meidän hääjuomat, sekä ostetut määrät. Laskettiin nämä 85 vieraan mukaan, lopullinen vierasmäärämme oli 78. Lähes kaikki vieraat olivat aikuisia ja ainoat ala-ikäisetkin jo aivan täysi-ikäisyyden kynnyksellä.

Kuohuviinit

Mionetto Prestige Prosecco Treviso DOC - 18 x 0,75l
Barrels and Drums Chardonnay Non-alcoholic Sparkling - 3 x 0,75l

Valkoviinit

Cono Sur Bicicleta Riesling - 18 x 0,75l
Cono Sur Bicicleta Riesling - 2 x 3l
Crudo Catarratto Zibibbo - 4 x 3l

Punaviinit

Espiritu de Chile - Semi Sweet Cabernet Sauvignon - 18 x 0,75l
Miguel Torres Sangre de Toro - 3 x 3l

Hanaoluet

Grönbacka - Simarillo IPA - 30l
Grönbacka - Otter Pale Ale - 30l

Tölkkioluet

Karhu - 72 x 0,33l
Karl Friedrich - 96 x 0,33l

Siiderit

Somersby Pear - 48 x 0,33l
Somersby Blackberry - 24 x 0,33l
Fizz Original Dry Apple - 96 x 0,33l
Happy Joe Cloudy Apple - 72 x 0,33l

Lonkerot

Hartwall Original Long Drink - 144 x 0,33l
Hartwall Original Long Drink Orange - 48 x 0,33l

Väkevät alkoholit

Jaloviina - 2 x 0,50l
Larsen VSOP -  3 x 1l
Baileys Original Irish Cream - 3 x 1l

Alkoholittomat

Fanta Orange - 48 x 0,33l
Sprite - 48 x 0,33l
Coca Cola - 48 x 0,33l
Vichy, maustamaton - 96 x 0,33l
Vichy, sitruuna - 96 x 0,33l
Nokian Panimon mocktailit - 15 x 0,33l
Alkoholittomia oluita - 15 x 0,33l

Drinkkibaari

Gordon's Premium Pink Gin - 2 x 1l
Smirnoff Red - 4 x 1l
Roti G (alkoholiton gin) - 0,5l
Pirkka Russian - 5 x 1,5l
Pirkka Ginger Ale 5 x 1,5l
Pirkka Tonic - 4 x 1,5l
Limemehu - 2l
Sitruunaviipaleet - 100 kpl
Mr. Iceman Ice Balls - 6 pussia (24 kpl/pss)

Juomapöytä valmiiksi laiteltuna häitä edeltävänä päivänä!

Mikä meni kokonaan? 

Alkoholittomien juomien suosio yllätti jälleen! Nokian Panimon mocktailit, alkoholittomat oluet ja alkoholiton gin tekivät kauppansa tosi vauhdilla, niitä olisi ehdottomasti voinut olla ainakin kaksin- tai jopa kolminkertainen määrä. Lisäksi olisi ehkä voinut olla myös alkoholittomia siidereitä ja lonkeroita. 

Myös ruoan kanssa hanallisessa isossa lasisäiliössä tarjolla ollut vappusima meni kokonaan, mikä oli vain hyvä juttu! Piilopullo-pisteelle varattu Jallu teki myös kauppansa yllättävänkin hyvin, mutta sen loputtua kuskasimme tilalle loput kahvilta yli jääneet konjakki- ja Baileys-pullot. 

Jos sää olisi ollut yhtään kuumempi, luulen, että vichy olisi hyvinkin voinut loppua jossain välissä iltaa - nyt meillä taisi jäädä vichyja yli puolikkaan lavan verran (eli noin 12 kpl). 

Mitä jäi yli?

Kaikkia muita, kuin yllä mainittuja juomia, jäi jonkun verran yli - mitään ei kuitenkaan ihan älytöntä määrää. Ylivoimaisesti eniten jäi yli limsoja (tosin nekin kaikki on kyllä nyt jo juotu :D) ja näin jälkikäteen mietittynä ostaisinkin limsoja ehkä yhden lavan kutakin makua ja sen sijaan vichya ja mocktaileja lisää, etenkin jos häävieraina on lähinnä aikuisia, kuten meillä oli. Toinen mitä olisimme selkeästi voineet ostaa vähemmän, olivat viinitonkat, joita taisi jäädä yli 5 tai 6 pakkausta. Koska viinejä oli tarjolla myös pulloissa, oli hanapakkausten kulutus aika vähäistä. 

Varasimme juomia tarkoituksella vähän reilusti, sillä tiesimme, että kesä ja mökkiviikonloput ovat vasta tuloillaan, joten mahdollisille yli jääville juomille löytyisi kyllä varmasti käyttöä juhlien jälkeenkin. Annoimme kaasojen ja bestmanien myös valita yli jääneistä juomista itselleen ihan mitä vaan kukin halusi - siskoni ystävineen taisikin ottaa hääjuomat käyttöön heti häiden jälkeisen illan vappubileissä!

Tarvikkeet: 

Karhujään jääpalat 2 kg pussi - 8 kpl (Citymarket)
Muoviset oluttuopit - 150 kpl (Citymarket)
Muovimukit 0,25l - 200 kpl (Citymarket)
Hanalaite - Grönbackan panimo
Viinilasit, vesilasit ja karahvit - Pitopastantti

Somistevuokraamo Hurmaava Hattara


Kaikki postauksen kuvat (viimeistä lukuunottamatta): // Sanni Hirvonen Photography

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti