lauantai 20. toukokuuta 2023

Vihkiminen Mikaelinkirkossa

Tänään vuorossa tunnelmia meidän vihkitilaisuudesta kauniissa Mikaelinkirkossa ♥

Tää kuva on ehdottomasti yksi omista suosikeistani! 

Meidän vihkiminen alkoi kahdelta ja rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että tässä välissä aikataulumme vähän venyi suunnitellusta ja saavuimme itse kirkolle suunnittelemalle 13:30 sijaan vasta 13:45. Matkalla kirkolle vitsailtiinkin, että bestmanit ja vanhempamme varmasti odottelivat siellä jo kauhuissaan ja pohtivat, että näinköhän myöhästytään omasta vihkimisestämme - ollaan nimittäin valitettavan tunnettuja siitä, että ollaan aina myöhässä kaikkialta. Toisaalta tuo vartti kirkolla riitti oikein hyvin ja hyvä puoli oli se, että jännittämiselle ei oikein jäänyt edes aikaa! :D Söimme sakastissa pikaisesti vähän välipalaa, tarkistin meikkini ja Sara kävi kiinnittämässä hunnun kunnolla pinneillä kiinni kampaukseeni. Sitten olikin jo Tuomaksen, bestmanien ja kaasojen aika siirtyä alttarille odottamaan ja me iskän kanssa kierrettiin kirkon etuoven kautta eteistilaan odottelemaan. 





Kun meidän häämarssi kajahti soimaan, yllätyin itsekin siitä, että siinä hetkessä ei kauheasti jännittänyt - olo oli vaan super onnellinen ja iloinen. Kun astelimme iskän kanssa kohti alttaria, katselin innoissani ympärilleni ja moikkailin vieraita, oli ihanaa nähdä kaikki rakkaat tyypit paikalla. Iskää varmasti meistä kahdesta jännitti enemmän ja yritettiin molemmat keskittyä myös noudattamaan papin kirkkoharjoituksissa antamaa ohjetta astella alttarille hyyyyyyvin hitaasti. Mikaelinkirkon akustiikka oli mahtava ja häämarssiksi valitsemamme, Erkki Melartin Juhlamarssi Prinsessa Ruususesta, kuulosti upealta! Tuomaksen kanssa alttarille noustessamme en onneksi kompastellut, tätä olin ennakkoon vähän jännittänyt, koska oon luonnostani aika kömpelö ja tapaturma-altis :D 







Meillä oli vihkimiseen valittuna lyhyt vihkikaava ja vihkitilaisuus hujahti ohi nopeasti - tunnelma oli ihanan rento ja lämmin. Tuomas kertoi jälkikäteen, että häntä oli jännittänyt alttarilla seisoessamme tosi paljon ja jalatkin tuntuivat olevan ihan hyytelöä, mutta ei se kyllä ulospäin näkynyt yhtään. Toinen kaasoista luki Korinttilaiskirjeen ja pappi oli mielestämme onnistunut poimimaan puheeseensa torstaisesta vihkikeskustelustamme juuri oikeita asioita. Koska kaikki isovanhempanne eivät päässeet juhlapäivään mukaan, muistettiin puheen lopussa myös heitä ja tietysti meidän rakasta karvaista perheenjäsentä Aapoa. 







Kun molemmat olivat sanoneet tahdon ja sormukset, sekä eka suudelma aviopuolisoina vaihdettu, oli vuorossa hääbändimme Soitellaan upean solistin Roosa-Marian lauluesitys. Roosa-Maria lauloi Juha Tapion Minä sinua rakastan-kappaleen, flyygelillä säestettynä ja biisi kuulosti aivan ihanalta! Tuossa hetkessä purkautui myös kaikki jännitys ja meille tärkeä kappale (joka aina muutenkin herkistää mua) sai kyynelhanat auki. Olin myös olevinaan varannut itselleni nenäliinan rintsikoihin, mutta eihän sitä sitten löytynyt - onneksi Tuomaksen taskusta löytyi tuoreelle vaimollekin nenäliina.




Kun vihkitilaisuus päättyi, me poistuimme alttarilta ensin, Muumeista tutun Hosulin ja Sosulin häämarssin säestämänä, ja pujahdimme kirkon eteisessä sijaitsevaan morsiushuoneeseen odottelemaan, että vieraat ehtivät rauhassa poistua kirkosta. Kaasot jakoivat kirkon ovella vieraille huiskutuskepit ja toinen bestmaneista siirtyi valmiiksi kirkon edustalla odottavan hääautomme luo. Vieraat muodostivat kujan kirkon uloskäynnin luo ja suntio tuli huikkaamaan meille, kun ulkona oli kaikki valmista. 

Yksi päivän parhaista hetkistä oli astua kirkosta ulos kaikkien läheistemme hurratessa ja huiskuttaessa - onneksi päätettiin lisätä jokaiseen huiskukeppiin myös kulkuset mukaan, sillä huiskut myös kuulostivat tosi hyvältä! Sitten astuimmekin kyytiin hääautoon ja lähdimme toisen bestmanin kyyditsemänä pienelle ajelulle. Vieraat puolestaan lähtivät suuntaamaan kohti juhlapaikkaa ja kaasot opastivat bussikuljetukseen ilmoittautuneet siirtymään kirkon vieressä kadunvarressa odotelleeseen tilausbussiin.











Kaikki postauksen kuvat: // Sanni Hirvonen Photography


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti