perjantai 2. kesäkuuta 2023

Häiden drinkkibaari - reseptit ja tarvikkeet

Jatketaan vielä viimeisellä juoma-aiheisella postauksella -  tänään aiheena häiden drinkkibaari!


Halusimme häiden juomatarjontaan mukaan myös muutamia cocktaileja ja jossain vaiheessa hääsuunnittelua harkitsimme baarimikon palkkaamista paikalle. Innostuin myös törmätessäni Ginbar.fi-konseptiin, jonka kautta voi vuokrata juhliin baarin kaikkine tarvikkeineen (paitsi alkoholijuomat tulee hankkia lisäksi itse). Päätimme sitten kuitenkin tässä asiassa vähän pihistellä ja päädyimme toteuttamaan drinkkibaarin DIY-versiona. Tämän takia halusimme myös valita sellaiset drinkit, joihin ei tulisi kovin montaa eri ainesosaa ja joiden valmistus sujuisi vierailta helposti ja nopeasti. Päädyttiin valitsemaan kolme drinkkiä: sulhasen ja morsiamen nimikkodrinkit ja sitten vielä meidän yhteinen suosikki: 

His

4 cl giniä
1,2 dl tonic-vettä
Jäitä
Sitruunaviipale

Hers

4 cl Smirnoff-vodkaa
1,5 dl Russiania
Jäitä
Sitruunaviipale

His & Hers

4 cl Smirnoff-vodkaa
2 cl limemehua
1,5 dl Ginger Ale
Jäitä

Drinkkibaaria varten tilasin Pastelligrafialta juomien reseptit käsin kirjoitettuina ja vuokrasimme Hurmaavalta Hattaralta pidikkeet drinkkikortteja varten. Alkoholijuomat hankimme Tallinkin ostosristeilyltä ja alkoholittomat kävimme hakemassa Cittarista (jossa muuten on usein nuo Pirkan 1,5 litran juomat usein tarjouksessa). Limemehun ja sitruunaviipaleet saimme tilattua pitopalvelumme kautta. Jääpalojen sijaan hankimme drinkkibaaria varten Citymarketista Mr. Icemanin jääpalloja, jotka osoittautuivat huippuostokseksi! Yksi jääpallo per juoma riitti hyvin viilentämään juoman ja se myös suli tavallisia jääpaloja hitaammin. 

Lisäksi hankimme drinkkibaaria varten muutamia baaritarvikkeita: kumisen maton suojaamaan pöytää (ja pöytäliinaa) roiskeilta, muutaman teräksisen viinamitan (joissa toinen pää on 2cl, toinen 4cl), sekä kaatonokat viinapulloihin. Näiden lisäksi harkitsimme vielä pitkävartisia sekoituslusikoita, mutta sitten bongasin Normalista pastellinsävyiset kestopillit (joiden metsästäminen osoittautui itseasiassa yllättävän vaikeaksi tehtäväksi, lopulta rakas ystäväni löysi pillejä lisää Seinäjoen Normalista :D), joilla sai kätevästi hoidettua myös sekoittamisen. Jääpallot laitoimme tarjolle Ikeasta ostettuun teräskulhoon ja sitruunaviipaleet kotoa valmiiksi löytyneeseen Kastehelmi-sarjan lasipurkkiin. Lisäksi vuokrasimme Hurmaavasta Hattarasta jääpaloja varten metallikauhan ja sitruunaviipaleisiin metalliset pihdit. 

Drinkkitarpeita varasimme niin, että jokaista drinkkiä pystyi valmistamaan noin 100 kpl. Drinkkibaari nostettiin tarjolla hääkakun ja kahvien jälkeen ja vieraat tuntuivat tykkäävän siitä kovasti. Ostimme testiin myös yhden pullon alkoholitonta Roti G-tislettä (joka siis muistuttaa maultaan giniä) ja se olikin tosi suosittua, olisi hyvin voinut olla useampikin pullo tarjolla. Vinkkinä muuten että alkoholittoman ginin lisäksi löytyy nykyään myös alkoholiton rommi, sekin sopisi hyvin monenlaisiin drinkkeihin!

Juomat ja raaka-aineet:

Gordon's Premium Pink Gin - 2 x 1l
Smirnoff Red - 4 x 1l
Roti G (alkoholiton gin) - 0,5l

Pirkka Russian - 5 x 1,5l
Pirkka Ginger Ale 5 x 1,5l
Pirkka Tonic - 4 x 1,5l

Limemehu - 2l
Sitruunaviipaleet - 100 kpl
Mr. Iceman Ice Balls - 6 pussia (24 kpl/pss)

Muut tarvikkeet:

Kumimatto - Partyking
Kaatonokat 3 kpl - Partyking
Viinamitta 3 kpl - Citymarket
Kestopillit - Normal
Metallikulho jääpalloille - Ikea
Lasipurkki sitruunaviipaleille - löytyi valmiina kotoa
Metallinen kauha ja pihdit - Hurmaava Hattara
Lasipullo limemehulle - PitoPastantti
Pidikkeet drinkkikorteille - Hurmaava Hattara
Drinkkireseptikortit - Pastelligrafia
Muovimukit 0,25 l - Citymarket

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti