Kuten tässä vanhassa postauksessa blogin alkuaikoina kirjoittelinkin, tuntui hääruoan suunnitteleminen meistä alkuun tosi haastavalta, koska erilaisia vaihtoehtoja oli niin paljon. Pitopalvelun valittuamme tilanne kuitenkin selkeytyi nopeasti, sillä saimme PitoPastantin Elinalta apua alustavan menun suunnitteluun. Suunnittelupalaverissa, jonka pidimme noin kuukautta ennen häitä, löimme sitten yhdessä lukkoon lopullisen menun. Häämenuta miettiessämme meille oli tärkeää, että myös erityisruokavaliot olisi huomioitu oikeasti hyvin ja kaikille löytyisi paljon erilaista syötävää. Halusimme valita sellaisia ruokalajeja, jotka sopisivat sellaisenaan mahdollisimman isolle osalle häävieraista. Häämenumme oli aika perinteinen, eli mukana oli muutamaa erilaista salaattia, kalaa, kanaa ja yksi lämmin pääruoka. Mietimme ensin, että pitäisikö häämenussa olla joku yhdistävä teema, mutta päädyimme sitten vaan valitsemaan mukaan kaikkea sellaista mistä itse pidämme.
Häämenu:
Sitruunasilliä
Pastramilohta sitruunan, tillin, ja fenkolin kera & parmesaanikreemiä
Kananpaistia ja yrttiöljyä
Porkkalaa
Hedelmäinen vihersalaattia melonilla & feta
Savujuustoperunasalaattia
Kvinoasalaattia & kaurajogurttikastiketta
Maalaislohkoperunoita
Ylikypsää possunniskaa BBQ-kastikkeessa
Hernepihvit (*kasvissyöjille & vegaaneille)
Paahdettuja juureksia
Saaristolaisleipää ja focacciaa
Voita
Jälkkäri:
Voita
Jälkkäri:
Hääkakku ja vappumunkit
Kahvi, tee + avec
Yöpala:
Tex mex-piirakka (liha- ja kasvisversiot)
Karjalanpiirakat & munavoi
Tex mex-piirakka (liha- ja kasvisversiot)
Karjalanpiirakat & munavoi
Meillä hääruokailu toteutettiin buffet-muodossa ja pöydän molemmin puolin oli linjastot, joka nopeutti ruokailua. Meidän vierasmäärällä (78 henkilöä) ruokailuun ja astioiden pois keräämiseen meni kokonaisuudessan noin 1,5 tuntia.
Iltapalaksi mietimme ensin niin hodareita kuin pizzapalojakin, mutta päädyimme sitten pitopalvelun ehdotuksesta tex mex-piirakkaan ja omaan suosikkiini - karjalanpiirakoihin ja munavoihin! Vanhempani ovat molemmat kotoisin Pohjois-Karjalasta ja meillä on aina rakastettu karjalanpiirakoita, etenkin mummin itse tekemiä. PitoPastantin piirakat olivat tosi hyviä ja maistuivat aidoilta karjalanpiirakoilta, herkuteltiin näillä Tuomaksen kanssa vielä häiden jälkeisenäkin päivänä.
Ruoka oli superhyvää ja sai myös vierailta paljon kiitosta! Esteetikkona arvostin myös kaunista esillepanoa ja värikkyyttä - oli ihanaa, että mukana oli niin tuoreita yrttejä kuin mansikoitakin. Omia suosikkejamme olivat erityisesti pastramilohi, savujuustoperunasalaatti ja ylikypsä possunniska. Kaikki sujui pitopalvelun kanssa tosi hyvin ja olimme todella tyytyväisiä valintaamme, iso kiitos vielä PitoPastantti, kun olitte mukana toteuttamassa päiväämme ♥ Hääkakustamme kerron vielä lisää ihan omassa postauksessaan!
Kaikki postauksen kuvat: // Sanni Hirvonen Photography
Kaikki postauksen kuvat: // Sanni Hirvonen Photography
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti