maanantai 19. kesäkuuta 2023

Häiden paperituotteet

Kaupallinen yhteistyö: // Pastelligrafia

Meidän häiden kaikki upeat paperituotteet suunnitteli rakkaan ystäväni ja hääbloggaajakollegani Sonjan yritys, Pastelligrafia, jonka käsialaa myös meidän ihanat hääkutsut olivat. Paperituotteiden suunnittelu Sonjan kanssa oli hauskaa ja vaivatonta - Sonja sai heti kiinni siitä, minkä tyylisiä tuotteita meillä oli haaveissa ja auttoi niin ideoimisessa, kuin päätösten tekemisessäkin. Ja suostui mukisematta kaikkii mun lisäpyyntöihinkin, jättimäinen kiitos vielä siitä! Meidän tilaus laajeni nimittäin lopulta aika isoksi.... :D

Paikkakortit

Paikkakorttiemme alkuperäinen idea tuli Sonjalta, sillä hän ehdotti kuultopaperien hyödyntämistä myös paikkakorteissa. Innostuin ideasta ja Pinterestiä selailtuani halusin paikkakortteihin koristeeksi vielä jonkinlaista nauhaa lisäilmettä tuomaan. Värien valitseminen tuntui hääsuunnittelun loppusuoralla jo tosi vaikealta, joten annoin Sonjalle vapaat kädet paikkakorttien värin suhteen. Lopputulos oli täydellinen ja sopi loistavasti yhteen meidän muiden somisteiden kanssa: pinkkiä kartonkia, kuultopaperia ja mustalla musteella käsin kalligrafialla taiteillut nimet ja viimeistely vaaleanpunaisella organza-nauhalla! <3

Tää nauha-asia meinasikin sitten ajaa mut epätoivon partaalle! Olin saanut päähäni, että haluan paikkakortteihin silkkinauhaa, jossa on revityt reunat, mutta olin myös tapani mukaan vähän viime tipassa tämän suhteen. Etsyn kautta ulkomaisilta toimittajilta ei siis enää ehtinyt alkaa tilaamaan (siellä valikoimaa olisi ollut runsaasti ja hinnatkin huokeammat, löytyy hakusanalla ”silk ribbon”, jos jotain muutakin kiinnostaa!). Kävi ilmi, ettei Suomesta saa näitä oikein mistään. Löysin vain yhden luotettavan oloisen suomalaisen verkkokaupan, jossa hinnat oli huomattavasti Etsya korkeammat. Päädyin sitten Kärkkäiseltä löytyneeseen vaaleanpunaiseen organza-nauhaan, joka onneksi näytti lopulta tosi hyvältä! 

Jättimäinen kiitos vielä myös äiti ja sisko, jotka solmivat nauhat paikkakortteihin torstai-iltana hotellilla ja vielä polttivat nauhojen päätkin, jotta ne eivät lähtisi purkautumaan kesken juhlien. Ootte parhaita! 


Menu- ja ohjelmakortit

Paikkakorttien lisäksi halusimme jokaiselle vieraalle omat menu- ja ohjelmakortit, jotka toteutettiin kaksipuoleisena. Sonja teki korteista meille muutaman erilaisen luonnoksen, mutta ihastuimme Tuomaksen kanssa molemmat välittömästi näihin kirkkaisiin väreihin. Pöytäkattauksessa asettelimme Sonjan vinkistä menu- ja ohjelmakortit niin, että joka toisella paikalla kortti oli pinkki, ja joka toisella paikalla oranssi puoli ylöspäin - tämä toi ihanasti lisää väriä kattaukseen!

Menu- ja ohjelmakortit painatimme jälleen painotalo Picasetillä, jossa painatimme myös hääkutsumme. Palvelu oli jälleen loistavaa ja painatus hoitui nopeasti! Painatuskuluja saimme edullisemmaksi jättämällä tällä kertaa kutsuissamme käytetyn soft touch-laminoinnin pois. Menu- ja ohjelmakortit olivat kooltaan 10 cm x 20 cm. 




Juomamenut

Jossain vaiheessa paperituotteiden suunnittelua sain päähäni idean myös erillisistä juomamenuista - ja ihana Sonja lähti myös tätä heti innokkaasti toteuttamaan. Lopputulos on täydellinen ja sopii hyvin yhteen muiden paperituotteiden värien ja muotojen kanssa. Juomamenuita painatimme sellaisen määrän, että niitä oli pöydissä aina 1 kpl 6 henkeä kohden ja lisäksi laitoimme yhden esille juomapöytään.

Myös juomamenut painatimme Picasetilla ja ne olivat kooltaan 15 cm x 20 cm.




Pöytäkartta

Pöytäkarttamme toteutuksessa halusimme hyödyntää Tuomaksen vanhempien mökiltä saaresta pelastamaamme vanhaa saunan ikkunaa. Pöytäjärjestyksen kohdalla päädyimme kolmeen pitkään pöytään ja tämä sopi itseasiassa täydellisesti yhteen ikkunan muodon kanssa: Sonja kirjoitti vieraiden nimet pöydittäin kortteihin, jotka sitten kiinnitimme ikkunaan kaksipuoleisella teipillä allekkain niin, että kukin "korttijono" vastasi yhtä pitkää pöytää. Korttien kauniin neutraalit sävyt sopivat täydellisesti yhteen rosoisten ikkunankehysten ja taustalla olevan puuseinän kanssa. Pohdin alkuun, että olisiko tätä pitänyt vielä koristella lisää esimerkiksi jonkinlaisella kukka-asetelmalla, mutta loppujen lopuksi tykkäsin tästä yksinkertaisesta toteutuksesta tosi paljon! 


Pöytänumerot

Pöytäjärjestystä suunnitellessamme keksimme jo aika hyvissä ajoin, että haluaisimme numeroimisen sijaan nimetä pöydät. Mietimme ensin esimerkiksi kotipaikkakuntiamm tai treffipaikkojamme, mutta valitsimme nimiksi sitten kuitenkin yhteisiä matkakohteitamme. Lisäksi korttien takaa löytyi kutakin kohdetta koskien lyhyt tarina siitä, milloin olimme sinne matkustaneet ja mitä reissun aikana tehneet. Tämän idean bongasin Sonjan ja Tonyn häistä viime kesänä!




Pöytiemme nimet olivat siis Oslo, Gardajärvi ja Sardinia, tässä alla vielä kustakin pöydästä löytynyt matkakertomus: 

Oslo 

Ensimmäisellä yhteisellä ulkomaan matkallamme kohteena oli Oslo,
jonne suuntasimme uudenvuoden 
viettoon vuoden 2018 lopussa. 
Vietimme Oslossa pitkän viikonlopun museoista, Holmenkollenista ja
hyvästä ruoasta nautiskellen. Kävimme myös Magic Ice Bar:issa nauttimassa drinkit jäästä tehdyistä
laseista. Vuoden vaihtumista juhlimme Radisson Blu-hotellin kattobaarissa, josta käsin ihailimme kaupungin upeita ilotulituksia.

Gardajärvi

Gardajärvi oli yksi Pohjois-Italian roadtrippimme kohteista ja tällä matkalla rakastuimme molemmat
Italiaan. Majoituimme Gardalla sympaattisessa, perheomisteisessa hotellissa ja joka ilta istuimme
hotellihuoneemme terassilla juomassa viiniä ja ihailemassa vuoristomaisemia. Gardajärvellä olisi viihtynyt pidempäänkin ja tämä reissu on edelleen tähänastisista matkoista yhteinen suosikkimme.

Sardinia

Viimeisin yhteinen ulkomaan reissumme suuntautui paahteiseen Sardiniaan viime vuoden elokuussa. Viikon aikana ajoimme saaren ympäri ja yövyimme useissa ihanissa kohteissa. 
Näimme monia upeita hiekkarantoja, kävimme snorklaamassa ja bongasimme veneretkellä delfiinejä. Yövyimme yhden yön myös agriturismossa maaseudulla – tästä Hannalle päällimmäisenä jäi mieleen huoneistomme ovensuusta bongattu kämmenen kokoinen hämähäkki. Yksi reissun kohokohdista oli korkealla vuoristossa sijaitseva pieni Baunein kylä, jossa majoituimme muutaman yön heti reissun alussa.


Buffet-pöydän laput ja munkkiseinän kyltti

Munkkiseinänä toiminut vaneriseinä on itseasiassa palvellut jo useammissakin bloggaajahäissä ja siinä on roikkunut tarjolla niin donitseja, kuin korvapuustejakin. Ostin seinän Sonjalta heidän häidensä jälkeen, katsotaan mihin se kulkeutuu seuraavaksi! Seinään on joka juhlia varten loihdittu uusi kyltti, sopivalla värillä ja tekstillä varustettuna. Häiden ajankohdan vuoksi halusimme meidän jälkkäripöytää varten seinälle tarjolle nimenomaan perinteisiä vappumunkkeja ja kyltin kiinnitimme seinään kaksipuoleisella teipeillä. 

Lisäksi tilasin vielä viime hetkellä buffapöytään jokaista ruokalajia varten oman pienen kyltin (nämä olivat samaa pinkkiä kartonkia kuin munkkiseinän kylttikin), joka sisälsi myös allergeenimerkinnät. Päädyimme merkitsemään nämä seuraavasti: 
K = kasvis
G = gluteeniton
V = vegaaninen
S = sipuliton





Drinkkikortit

Drinkkibaaria varten tilasimme Pastelligrafialta käsin kirjoitetut drinkkikortit, joista löytyivät juomien reseptit. Näihin, kuten muihinkin paperituotteisiimme, toivoin pirteitä värejä ja hauskoja muotoja. Drinkkikortit löytyivät juomapöydän yhteydestä ja olivat esillä Hurmaavasta Hattarasta vuokraamissamme korkki-pidikkeissä.



Hääaamun kortit

Kuten jo jossain aiemmassa postauksessa mainitsinkin, tilasimme Pastelligrafialta hääaamua varten  kauniit kortit, sinetillä varustettujen kirjekuorten kera. Kirjoitimme Tuomaksen kanssa toisillemme näihin lyhyet viestit hääpäivän aamuna luettaviksi ja kortin lukeminen oli kyllä ihana tapa aloittaa hääaamu ja auttoi myös rentoutumaan! Näistä jäi myös kiva muisto, johon on kiva yhdessä palata vaikka aina tulevina hääpäivinä.



Paperituotteiden osalta toiveenamme oli vapputeemaan sopivasti: pirteää, leikkisää ja värikästä - ja sitä todellakin saatiin! Iso kiitos vielä Pastelligrafia näiden kaikkien upeiden tuotteiden toteuttamisesta! <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti