tiistai 20. kesäkuuta 2023

Hääkimppu ja muut häiden kukkatuotteet

Tänään aiheena hääkimppu ja muut häiden kukkatuotteet! Meidän hääkukituksemme toteutti ihana turkulainen Kukitellen, jonka työhuone sijaitsee Turun Linnanfältissä vanhassa tehdasmiljöössä, Lainnon vanhalla kutomolla. Kirjoittelin jo aiemmin meidän kukkasuunnitelmista tässä postauksessa ja alkuvuodesta pidimme Elinan kanssa suunnittelupalaverin hänen työhuoneellaan. Tarkemmat yksityiskohdat hiottiin sitten kuntoon vielä lähempänä hääpäivää sähköpostien välityksellä. 

Suosittelen lämpimästi kukkapalaverin järjestämistä valitsemanne kukkakaupan / floristin kanssa, sillä siinä oikeasti hahmottuu, mitä milläkin budjetilla on mahdollista toteuttaa ja ammattilaiselta saa uusia ideoita ja hyviä vinkkejä esimerkiksi siitä, mitä kukkia milloinkin on saatavilla ja mitkä kukat soveltuvat mihinkin käyttötarkoitukseen. 

Hääkimppu

Hääkimppu oli itselleni ehdottomasti hääkukkien osalta se kaikista tärkein asia ja täytyy sanoa, että rakastin omaa kimppuani - se oli juuri sellainen kuin olin unelmoinutkin! Värikäs, rönsyilevä, vähän boho ja luonnonkukkamaista tunnelmaa. Kimppu oli näyttävä, mutta kuitenkin yllättävän mukava ja kevyt pidellä - se olikin minulla mukana myös kaikissa potrettikuvissamme. Kimppu myös kesti kauniina koko pitkän päivän ja koristi omaa hääparin pöytäämme juhlien ajan. Oli ihanaa, että myös maljakko kimppuani varten järjestyi Elinalta vuokraamalla - en ollut itse tätä nimittäin muistanut miettiä lainkaan!

Hääkimpun osalta ajattelin jo etukäteen, että haluan jollain tavalla säilöä sen itselleni muistoksi. Yhtenä vaihtoehtona oli toki perinteinen kuivatus tai prässäys, mutta itse ihastuin Pinterestissä bongaamiini, epoksiin säilöttyihin kukkiin. Onneksi toiveisiini vastattiin, kun löysin helsinkiläisen Preserved by Love-yrityksen, joka valmistaa monenlaisia upeita kukkatuotteita! Varasin jo alkuvuodesta ajan heidän kalenteristaan ja kaasosiskoni toimitti kimppuni Preserved by Loven Kerensalle maanantai-iltana häiden jälkeen. Kerron tästä vielä lisää omassa postauksessaan, kun tuotteet ovat valmistuneet!



Hiuskukat

Pohdin pitkään haluaisinko hääkampaukseeni aitoja vai silkkikukkia, sillä molemmissa on omat hyvät puolensa. Päädyin sitten kuitenkin valitsemaan aidot ja olin kyllä siitä tosi iloinen, hiuskukat sopivat täydellisesti yhteen hääkimppuni kanssa ja toivat kampaukseen väriä! Kukitellen valmisti kampaustani varten upeat hiuskukat, jotka sai kätevästi kiinnitettyä pinnien avulla kampaukseeni. 

Lisäksi tilasimme hiuskukat molempien äideille, heidän toiveidensa mukaisissa väreissä: Tuomaksen äidille vaaleanpunaista ja omalle äidilleni oranssin sävyjä. Näistä emme valitettavasti muistaneet ottaa kunnon kuvia enää kampauksissa, mutta alla näkyvät äitini ihanat kukkapinnit! Näissä, kuten omissakin hiuskukissani oli rautalankavarsi, joka oli peitetty kukkateipillä ja helpotti kukkien kiinnittämistä kampaukseen. 




Vieheet

Vieheitä tilasimme yhteensä 5 kpl: sulhaselle, bestmaneille ja molempien isille. Toiveena oli, että näissä toistuisivat samat värit ja kukat kuin omassa kimpussanikin. Ja ilmeisesti Elina luki ajatuksemme, sillä vieheissä päävärinä oli vaaleanpunainen, joka sopi täydellisesti yhteen sulhasen ja bestmanien vaaleanpunaisten solmioiden kanssa (jotka muuten ostimme vasta häitä edeltävänä päivänä Herrainpukimosta :D)

Perinteisesti sulhasen pukeutumisetiketin mukaan asusteeksi ei kuulu valita sekä taskuliinaa, että viehettä, mutta päätimme tässä tehdä ihan oman mielemme mukaan ja Tuomas halusikin pukuaan koristamaan molemmat. 



Pöytäkukat

Pöytäkukkien osalta halusimme pöytiin erilaisia pieniä lasimaljakoita, joissa kussakin olisi muutamia yksittäisiä kukkia. Olimme keränneet ystävien ja perheen avustuksella pöytämaljakoiksi tyhjiä Happy Joe-siideripulloja ja näiden lisäksi vuokrasimme Elinalta valikoiman erilaisia pieniä lasimaljakoita. Iso kiitos myös iskälle, joka hoiti puolestamme sen kaikista ärsyttävimmän osuuden: etikettien liottamisen pois pulloista :D

Myös pöytäkukissa toistuivat samat sävyt kuin muissakin somisteissa: laventeli, pinkki, oranssi ja vaaleanpunainen. Pelkäsin aluksi, että tällaiset sirot pöytäkukat voisivat näyttää jotenkin vähän pliisuilta, mutta lopputulos oli tosi kaunis ja keväinen! Budjetin lisäksi toinen syy suhteellisen yksinkertaisten pöytäkukkien valitsemiseen oli se, että minua harmitti ajatus siitä, että kauniit pöytäkukat lentäisivät häiden jälkeen roskikseen - isoja asetelmia emme millään voisi kaikkia kuskata mukanamme kotiinkaan. 









Photoboothin kukkaverho

Vieraskirja- ja kuvauspisteellemme halusimme taustaksi jonkinlaisen kukkaverhon. Vuokrasimme mustan juhlakaaren Somistevuokraamo Hurmaavasta Hattarasta, se tuli kolmessa osassa ja oli tosi helppo kasata ja purkaa! Lisäksi halusimme taustalle valkoiset verhot, mutta tähän tarkoitukseen emme uskaltaneet käyttää vuokraverhoja - kukista kun voisi huonolla tuurilla tarttua niihin vähän väriä. Tilasimme siis Ikeasta edulliset valkoiset Teresia-verhot, jotka pujotimme juhlakaareen ja tähän päälle Elina kiinnitti ihanan kukkaverhon. Lopputuloksesta tuli tosi kivan näköinen!

Noudimme osan kukkatuotteista (hääkimppu, vieheet ja hiuskukat) Elinalta perjantaina alkuillasta ja saimme häneltä hyvät ohjeet niiden säilyttämiseen. Vieheet ja hiuskukat säilytettiin yön yli jääkaapissa, pahvirasioihin valmiiksi pakattuna ja hääkimppuni puolestaan vietti yönsä vedessä maljakossa, kaasoni kylmäkellarissa. 

Juhlapaikan kukkien osalta puolestaan sovimme, että Elina kuskasi ne itse juhlapaikalle hääpäivän aamuna ja asetteli pöytäkukat paikoilleen. Samalla hän myös kiinnitti kuvauspisteen kukkaverhon paikoilleen. Tämä helpotti meidän perjantain koristelu-urakkaa huomattavasti! Vuokramaljakot kaasoni palautti Kukitellen työhuoneelle sovitusti pari päivää häiden jälkeen. 

Kiitos vielä Kukitellen meidän ihanien hääkukitusten toteuttamisesta ♥ Yhteydenpito oli mutkatonta ja muutenkin Elinalta on aina saanut kauniiden kukkatuotteiden lisäksi myös loistavaa palvelua! Kukitellen loihtimat, aidoista kukista tehdyt kukkakorvikset ovat myös luottoasusteeni häävieraana ja muissakin juhlissa. Nämä ihanuudet pääsivät asusteeksi Tuomaksen serkun ja hänen vaimonsa upeisiin keväthäihin, joita pääsimme juhlimaan kolme viikkoa omien häidemme jälkeen. 



Kaikki muut kuvat, paitsi kolme viimeistä ja äitini hiuskukkakuva: Sanni Hirvonen Photography

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti