lauantai 7. tammikuuta 2023

Hääkukista haaveilua

Nyt kun häihin on enää muutama kuukausi aikaa, on ollut aika ryhtyä suunnittelemaan myös meidän häiden kukkatuotteita. Itse rakastan kukkia ja kasveja myös meillä kotona, joten kukat ovat etenkin minulle tärkeä osa häiden somistusta. Ajattelin avata teille jo vähän millaisia suunnitelmia meillä tällä hetkellä on hääkukkien suhteen ja toki sitten häiden jälkeen pääsen jakamaan kuvia lopputuloksesta. Meidän hääkukat tulee toteuttamaan ihana turkulainen Kukitellen Elina, johon pääsin tutustumaan kesällä 2021, kun vietimme kesäistä bloggaajaviikonloppua Turussa ja osallistuimme Elinan vetämään kukkaseppeleworkshoppiin! Olen myös tilannut Elinalta pariinkin otteeseen ihanat kukkakorvikset ystäviemme häihin. 

Kuva: // Unsplash, Annie Spratt

Hääkukkien suunnittelussa voi oikeastaan lähteä liikkeelle kahdella tapaa. Joko voitte ensin miettiä valmiiksi suuntaa antavan budjetin, eli paljonko hääkukkiin olisi käytettävissä rahaa ja sitten kysyä kukkakaupoista mitä kaikkea kyseisellä budjetilla olisi mahdollista toteuttaa TAI listata ensin ajatuksianne siitä, mitä kaikkia kukkasomisteita juhliin haluaisitte ja sitten vertailla eri palveluntarjoajien tarjouksia näiden toteutuksesta. 

Tämän hetkisten suunnitelmien mukaan meidän hääkukituksiin olisi tulossa:
  • Boho-henkinen, rönsyilevä hääkimppu, mahdollisesti satiini- tai pitsinauhalla sidottuna
  • Vieheet sulhaselle ja kahdelle bestmanille
  • Pöytiin somisteeksi pikkumaljakoihin- ja lasipulloihin muutamia kukkia/oksia per maljakko
  • Kukka-asetelma buffet-pöytään tai kukkapilvi roikkumaan katosta buffet-pöydän yläpuolelle
  • Kukkaverho kuvaustaustaksi vieraskirjan polaroid-kuvia varten
sekä mahdollisesti: 
  • Pieni kukkakoriste pöytäkarttaan tai tervetulokylttiin
  • Kukkakorvikset tai hiuskukat kaasoille - täytyy vielä kysellä heiltä haluavatko he jotain kukka-asustetta itselleen 

Kuva: // Pexels, Karolina Grabowska

Tärkeä osa hääkukkien suunnittelua on myös huomioida mitä kukkia minäkin vuodenaikana on saatavilla. Ainakaan itselläni ei ole tästä oikein mitään tietoa, joten odotan kovasti meidän suunnittelupalaveria Elinan kanssa, niin päästään kyselemään häneltä lisää siitä, mitä kukkia vappuna on saatavilla ja miettimään vielä yhdessä tarkemmin esimerkiksi värimaailmaa. 

Tähän loppuun vielä linkki hääkukkainspiraatiota sisältävään Pinterest-tauluuni! Kuten kaikkien muidenkin osa-alueiden kohdalla, myös hääkukkien osalta Pinterest on ollut ehdottomasti paras inspiraation lähde. Näitä inspiskuvia liitin osittain mukaan myös tarjouspyyntöömme, niin Elinan oli helpompi hahmottaa minkä tyylisistä kukista haaveilemme. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti