torstai 12. tammikuuta 2023

Häiden videokuvaus

Tajusin, että tämä postaus, jonka kirjoitin jo aikoja sitten luonnoksiin, on vielä julkaisematta! Joten tänään asiaa häiden videokuvauksesta. 

Photo by Leo Foureaux on Unsplash

Olen tainnut joskus aikaisemmin blogissa mainitakin, että pohdimme pitkään varaisimmeko valokuvaajan lisäksi myös videokuvaajan taltioimaan hääpäiväämme. Kävimme sulhasen kanssa tästä pitkään keskustelua ja lopulta olimme kumpikin sitä mieltä, että halutaan ehdottomasti myös häävideo muistoksi päivästä ja ollaan valmiita venyttämään budjettiamme hiukan sen mahdollistamiseksi.  

Ryhdyttiin etsimään videokuvaajaa syksyllä 2021 ja pelkäsin silloin, että oltaisiin videokuvaajan varaamisen kanssa jo myöhässä - valokuvaajan nimittäin varasimme jo aivan hääsuunnittelun alkupuolella. Seuraan useampaakin kuvajaa myös somen puolella ja olen heidän päivityksistään huomannut, että monien kuvaajien kalenterit täyttyvät aina kesän hääsesongille todella vauhdilla. 

Videokuvaajan etsimisen aloitimme samalla tavalla kuin valokuvaajankin kohdalla, eli Häät kuviksi-Facebook ryhmästä, Instagramista ja ihan perinteisellä googlailulla. Löysimme useammankin hyvän vaihtoehdon, mutta koska meidän budjetissa tämä oli nyt uusi lisäkulu, oli moni kuvaajista suunnittelemaamme budjettiin nähden liian kallis. Toki pohdimme myös sitä, että jos budjettimme ei riittäisi haaveilemaamme koko päivän videokuvaukseen, voisi vaihtoehtona olla myös lyhyempi kuvauspaketti. 

Onneksi joukosta löytyi kuitenkin myös kaikin puolin meidän toiveita täydellisesti vastaava kuvaaja - meidän juhlapäivän videolle tulee taltioimaan lahjakas Joonas Nyrhinen, jonka videoiden tyylistä tykkäsimme molemmat tosi paljon! Meidän pakettiin kuuluu 12h videokuvaus, josta sitten toteutetaan elokuvamainen häävideo (jonka aiomme jakaa myös vieraille), sekä lyhyempi teaser-video, jonka olen suunnitellut jakavani myös teille blogin instatilillä. 

Mitkä seikat sitten sai meidät varaamaan myös videokuvaajan häihin? Tärkein syy oli ehdottomasti se, että aviopuolison ja sormuksen lisäksi valokuvat ja häävideo ovat niitä konkreettisia asioita, joita hääpäivästä jää muistoksi ja joihin voi vielä vuosien päästäkin palata. Ne tarjoavat samalla myös muiston kaikista läheisistä, jotka ovat paikalla jakamassa meidän tärkeän päivän. Häävideosta tunnelma myös välittyy eri tavalla kuin valokuvista - vaikka molemmissa onkin oma taikansa. 

Jos teillä on vielä häävideo pohdinnassa, niin kannattaa tsekata Häämessut netissä-sivuilta viime syksyn messuohjelmiston Häätarinat! Näistä saa hyvin käsitystä siitä, mitä kaikkea häävideo voi sisältää. 

Tsekkaa myös aiemmat postaukset hääkuvaukseen liittyen: 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti