tiistai 27. kesäkuuta 2023

Juhlapaikan koristeet ja somistus

Seuraavaksi ajattelin kirjoitella vähän lisää meidän koristeista ja juhlapaikan somistuksesta. Me päätimme jo hääsuunnitelmien alkupuolella, että haluamme vuokrata suurimman osan hääpäivän koristeista, kirjoittelinkin silloin aiheesta tässä postauksessa. On ollut ilahduttavaa huomata, että tuon postauksen jälkeen uusia somistevuokraamoita on putkahdellut koko ajan lisää. Hääsomisteiden vuokraaminen oli meille täydellinen vaihtoehto, sillä se oli sekä helppoa, että ekologista. Tavaroita ei tarvinnut metsästää kirppiksiltä ja noutaa eri paikoista, eikä myöskään varastoida kotona. 

Lähes kaikki meidän koristeet vuokrasimme raisiolaisesta Hurmaavasta Hattarasta, joka sijaitsee aivan juhlapaikkamme Hintsan Vintin lähistöllä. Kävimme Tuomaksen kanssa Hurmaavassa Hattarassa tutustumiskäynnillä ja varasimme haluamamme tuotteet jo hyvissä ajoin. Hääsuunnitelmien edetessä ajatukset koristeluista ja häiden teemasta kuitenkin hiukan muuttuivat ja teimmekin häiden lähestyessä varauksemme runsaasti lisäyksiä ja muutoksia. Hurmaavan Hattaran omistajat Annu ja Antti olivat aivan super avuliaita ja ystävällisiä ja Annu jopa kuskasi vielä muutaman lisätuotteen juhlapaikalle perjantaina koristelu-urakkamme keskellä <3 Annusta oli myös iso apu somistuksen suunnittelussa, sillä moni Hintsan Vintillä juhliva hääpari vuokraa koristeita Hurmaavasta Hattarasta ja heille onkin ehtinyt kertyä jo paljon kokemusta ja ideoita siitä, mitkä tuotteet sopivat mihinkin ja paljonko mitäkin tarvitaan. 

Muutamia tuotteita vuokrasimme myös vantaalaisesta Via Avelinasta, jossa palvelu oli niin ikään loistavaa! Teimme tilauksen Instagram-viestien välityksellä ja noudimme vuokratuotteet hääviikon torstaina, ennen kuin lähdimme ajelemaan kohti Turkua. 

Pöytäkattaus

Meidän pöytäkattauksessa pääosassa olivat värikkäät kynttilät, kukat ja paperituotteet, kultaiset yksityiskohdat, sekä vaaleanpunaiset tekstiilit. Koska suurin osa pöytäkattauksen tavaroista oli vuokratuotteita, en ehtinyt tehdä etukäteen minkäänlaista koekattausta ja jännitinkin vähän miltä kaikki pienet yksityiskohdat näyttäisivät yhdessä. Kokonaisuudesta tuli kuitenkin meidän mielestä tosi onnistunut! Pöydät näyttivät raikkailta ja koristeita oli juuri sopivasti - pöytäkattausta suunnitellessa kannattaa nimittäin ottaa huomioon myös lautasten ja lasien vaatima tila, jotta vieraat mahtuvat ruokailemaan mukavasti. Alkuun mietimme pöytäkattaukseen pelkkiä tuikkukippoja, mutta kultaiset kynttilänjalat ja kruunukynttilät olivat super hyvä ratkaisu - ne toivat lisää vaihtelua ja eloa kattaukseen. 

Kynttilöihin liittyen on myös samalla jaettava yksi tärkeä vinkki: jos teille tulee aitoja kynttilöitä niin muistakaa koepolttaa ne! Mieluiten niin, että niihin osuu pientä vetoa ja liekki lepattaa - näin näkee parhaiten alkaako kynttilöistä valua steariinia. Saimme nimittäin itse oppia kantapään kautta, että kynttilöissä todellakin on eroja. Sostrene Grenestä hankitut edullisemmat kynttilät valuttivat paikoin tosi pahasti, kun taas puolet kalliimmat Pentikin kynttilät eivät lainkaan. Toivon, että mekin olisimme ensin ostaneet muutaman testikynttilän ja koepolttaneet ne. 

Meillä oli juhlissa kolme pitkää pöytää, jotka koostuivat seitsemästä peräkkäin asetelluista 120cm x 120 cm pöytäryhmästä - kullekin pitkälle pöydälle tuli siis kokoa 8,4 metriä x 1,2 metriä. Vaaleanpunaisia kaitaliinoja vuokrasimme reilusti, sillä halusimme niiden helmojen laskeutuvan lähes lattiaan saakka. Vaaleanpunaiset pellavaiset lautasliinat solmittiin keskeltä löysälle solmulle - tämä näytti itseasiassa tosi kivalta!

Katoimme pöytiin perjantaina valmiiksi kaiken mahdollisen ja pitopalvelu asetteli viini- ja vesilasit paikoilleen lauantaina juhlapaikalle saapuessaan. Floristimme (Kukitellen Elina) puolestaan hoito pöytäkukat paikoilleen niin ikään lauantaina. Lisäksi pitopalvelu hoiti kynttilöiden sytyttämisen ennen juhlien alkua. 

Valkoiset pöytäliinat - Hintsan Vintti
Vaaleanpunaiset kaitaliinat ja kultaiset kynttilänjalat - Via Avelina
Pinkit kruunukynttilät - Pentik
Vaaleanpunaiset ja vaaleanlilat kruunukynttilät - Sostrene Grene
Pienet kukkamaljakot - Kukitellen
Viini- ja vesilasit - PitoPastantti











Ilmapallot

Koska häitämme juhlittiin vappuviikonloppuna, halusimme somistukseen mukaan myös ilmapalloja. Tilasin pallot etukäteen valmiiksi Turun keskustassa sijaitsevasta Uskomattomasta Pallopuodista. Tilaukseen sisältyi kaksi 10 ilmapallon nippua häiden teemaväreissä, sekä vaaleanpunainen sydämenmuotoinen foliopallo. Sydänpallo toimi rekvisiittana ensin potrettikuvissamme ja sitten juhlapaikalla hääparin pöydän lisäsomisteena. Toinen bestmaneista kävi noutamassa pallot sovitusti perjantaina iltapäivällä puodilta ja kuskasi ne pakettiautollaan juhlapaikalle. 

Pallot olivat tosi kauniit ja kestävät, ja koska hääpäivämme sattui sopivasti vapun tienoille, pääsivät ne myös jatkokäyttöön läheistemme vappujuhlissa. Sydänpallon kuskasimme mukanamme kotiin ja uskomatonta kyllä, pallo on edelleen hengissä! Toki ilmaa on jo jonkin verran tyhjentynytkin, mutta tuossa se sinnikkäästi meidän olkkarissa leijailee :D




Hääparin pöytä

Omassa pöytäämme halusimme jotain pientä kivaa! Alimmaisena oli Hurmaavasta Hattarasta vuokrattu kankainen valkoinen pöytäliina ja sen päälle, lomittain aseteteltuna 10 kpl Via Avelinasta vuokrattuja valkoisia tylliverhoja. Lisäksi kiinnitimme pöydän etupuolelle juuttinarun ja nuppineulojen avulla äitini kirppislöytönä hankkimat vaneriset Mr. ja Mrs. koristeet. Lisäksi pöytäämme koristivat oma hääkimppuni, sekä vaaleanpunainen kaitaliina ja kynttilät. 

Valkoinen Malla-pöytäliina - Hurmaava Hattara
Valkoiset tylliverhot - Via Avelina
Vaneriset Mr. ja Mrs. -kyltit - Kirppislöytö


Valoketjut 

Olimme muiden kuvissa ihastuneet juhlapaikkamme Hintsan Vintin kattoon kiinnitettyihin valoketjuihin ja halusimme sellaiset ehdottomasti myös omiin häihimme lisää tunnelmaa tuomaan. Myös valoketjut, sekä niiden pidikkeet kattoparruihin kiinnittämistä varten vuokrasimme Hurmaavasta Hattarasta, jonka ihanat omistajat osasivat heti kertoa meille kuinka monta ketjua kattoa varten tarvittaisiin. Lisäksi vuokrasimme Hurmaavasta Hattarasta myös rakennustelineet, mikä oli todella hyvä päätös - juhlapaikan katto on sen verran korkealla, että tikkaiden kanssa valoketjujen kiinnittäminen olisi ollut aika uhkarohkeaa puuhaa. Kattoparruihin kiinnitettiin ensin metallikiinnikkeet ja niihin sitten ripustettiin valoketju kulkemaan, ylhäältä katosta löytyi myös useampikin pistorasia. Lisäksi saimme Hattarasta vuokralle myös älypistorasian ja kaukosäätimen, mikä oli super kätevä ratkaisu valojen päälle ja pois kytkemiseen. 

Katon lisäksi valoketjut pääsivät koristamaan myös juhlapaikan sisäänkäyntiä reunustavia kaiteita - tämä näytti tosi kivalta illan hämärryttyä!



Valoverhot vaneriseinään

Hintsan Vintin eteistilassa tilanjakajanakin toimivan vaneriseinän päädyimme verhoilemaan niin ikään Hurmaavasta Hattarasta vuokratuilla valo- ja tylliverhoilla. Tätä varten vuokrasimme 2 kpl led-valoverhoja ja 10 kpl valkoisia tylliverhoja. Näiden ripustamisesta kiitos kuuluu meidän molempien isille, jotka uurastivat lopputuloksesta täydellisen! Ensin kiinnitettiin paikoilleen valoverhot ja sen jälkeen tylliverhot pujotettiin vaaleanpunaiseen silkkinauhaan ja nauha kiinnitettiin vaneriseinän päälle pienillä nauloilla (jotka poistimme sunnuntaina juhlapaikan siivouksen yhteydessä). Valoverhoilla verhottu seinä oli tosi hauskan näköinen kuvissa ja moni vieraista onnistuikin napsimaan kuvia myös sen edessä. 


Valot tanssilattialle

Illan bileitä varten halusimme tanssilattialle jonkinlaiset valot lisää tunnelmaa luomaan. Päädyimme vuokraamaan turkulaiselta Poppikone-nimiseltä yritykseltä 2 kpl MicroPar Bar-valosettiä telineineen. Valoseteistä löytyi monta erilaista valmista ohjelmaa, erilaisilla nopeuksilla ja kohdistuksilla. Nämä olivat tosi helpot koota ja käyttää ja toivat kivasti lisätunnelmaa tanssilattialle. Sijoitimme valosetit tanssilattian kummallekin reunalle ja kohdistimme ne juhlapaikan viistokaton suuntaisesti. 



Muut somisteet ja yksityiskohdat

Myös kaikki loput somisteet ja pienet yksityiskohdat olivat Hurmaavan Hattaran valikoimasta: 
Pattereilla toimivat valotaulut puolestaan olivat Tuomaksen vanhempien löytö, nyt en valitettavasti enää muista mistä :D Mutta saimme ne heiltä lainaan ja sommittelimme niihin haluamamme tekstit: Kortit, Vieraskirja ja Drinkkibaari. 




Yksi hyvä puoli vuokratuotteissa oli myös se, että häiden jälkeen pakkasimme kaikki omiin laatikoihinsa ja palautimme tuotteet - kotiin kuskasimme mukanamme yllättävän vähäisen määrän tavaraa. Muutamat ostamamme tuotteet olen ajatellut laittaa myyntiin ensin blogin instaan ja sitten tarvittaessa Facebookin hääkirppikselle - pitäisi vain saada aikaiseksi kuvata kamppeet ensin :D

Toivottavasti meidän koristeideoista on hyötyä myös muille hääpareille, etenkin Hintsan Vintillä häitään juhliville! ♥

Kaikki postauksen kuvat: // Sanni Hirvonen Photography

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti