lauantai 8. heinäkuuta 2023

Häiden musiikki ja hääbändi

Tänään ajattelin kirjoitella teille vähän lisää meidän hääpäivän musiikkivalinnoista, sekä meidän huikeasta hääbändistä, turkulaisesta Soitellaan-yhtyeestä

Vihkitilaisuuden musiikit

Sisääntulobiisi: Prinsessa Ruusunen

Juha Tapio: Minä sinua rakastan - Soitellaan-yhtyeen solisti Roosa-Maria

Poistumisbiisi: Hosulin ja Sosulin häämarssi

Kirkossa meillä oli sisääntullessa häämarssina Erkki Melartinin Juhlamarssi Prinsessa Ruususesta. Hyviä vaihtoehtoja oli tosi paljon ja valinta tuntuikin alkuun vähän vaikealta, mutta sitten päädyttiin kuitenkin tällaiseen aika perinteiseen häämarssiin. Tämä kappale on ainakin itselleni ollut aina sellainen, että se tuo samantien häät ja vihkimisen mieleen. Lisäksi halusimme vihkitilaisuuteen myös musiikkiesityksen ja tämä järjestyikin tosi kätevästi hääbändimme kautta. Soitellaan-bändin solisti Roosa-Maria esitti kirkossa yhden suosikkirakkausbiisimme: Juha Tapion Minä sinua rakastan-kappaleen, flyygelillä säestettynä. Mikaelinkirkossa oli upea akustiikka ja kappale kuulosti todella kauniilta - tässä vaiheessa omatkin kyynelhanat aukesivat ja kuulemma myös monien vieraiden silmät kostuivat. Vihkimisen päätteeksi valitsimme Muumeista tutun Hosulin ja Sosulin häämarssin, jossa on mielestämme ihanan iloinen ja hauska tunnelma. 

Häävalssi

Häätanssin osalta olimme yhtä mieltä siitä, että haluamme tanssia perinteisen häävalssin. Biisivalinta oli kuitenkin vaikea, sillä meillä oli itseasiassa häävalssiin parikin hyvää vaihtoehtoa - mietimme muunmuassa Janne Raappanan kaunista Kaksi onnellista-valssia ja Marko Hjeltin Parhaimman vierellein saan-kappaletta. Päädyimme kuitenkin valitsemaan Meiju Suvaksen Kaikkein rakkain-kappaleen, jonka äitini ja siskoni alunperin bongasivat Yonan esittäessä oman versionsa kappaleesta osana Vain Elämää. Ihastuin kappaleen kauniisiin sanoituksiin, sillä ne ovat itselleni muutenkin tosi tärkeä osa musiikkia. 

"Kaikkein rakkain oot sä aina mulle
Kaikken rakkain tahdon olla sulle
Talttuu tuulet taivaiden
Ja mitään pelkää mä en
Kaikkein rakkain oot mun elämässä
Kaikkein rakkain viivy aina tässä
Syliin paina, tanssiin vie
Saa alkaa onneen tie"



Hääbändi

Hääbändiksemme valikoitui turkulainen Soitellaan, jonka varasimme jo hyvissä ajoin hääsuunnitelmien alkupuolella. Varasimme bändin kvartettina, sillä halusimme myös basson mukaan. Bändi soitti kolme 45 minuutin pituista settiä, joiden välissä oli meidän toiveestamme noin puolen tunnin mittaiset tauot, joiden aikana oli vieraille järjestettynä muuta pientä ohjelmaa. 

Kävimme etukäteen Tuomaksen kanssa bändin biisilistaa läpi ja listasimme sieltä sellaisia kappaleita, jotka toivoisimme kuulevamme häissä. Bändi koosti settilistat itse, toiveemme huomioiden ja opetteli lisäksi toivomamme kappaleen häävalssia varten. 

Ja täytyy kyllä todeta, että Soitellaan oli ihan mieletön! Ensinnäkin bändi soitti loistavasti ja ammattitaitoisesti ja Roosa-Marian ääni on aivan upea ja sopii monenlaisiin kappaleisiin. Lisäksi he osasivat luoda mahtavan biletunnelman ja houkutella yleisön tanssilattialle. Setit oli myös tosi hienosti suunniteltu - ensimmäinen setti sisälsi perinteisempää tanssimusaa ja kaksi muuta painottuivat enemmän bilemusiikkiin. Mukaan mahtui myös pari ekstraohjelmanumeroa: perinteinen letkis, eli letkajenkka, johon vieraamme lähtivät innolla mukaan (joukkoa johti lopulta Tuomaksen slovakialainen ystävä, joka ei koskaan aiemmin ollut letkajenkasta kuullutkaan, mutta veti sitä aivan loistavasti :D), sekä Vaarilla on saari-yhteisbiisi, joka houkutteli lähes kaikki vieraat mukaan tanssilattialle, toistamaan yhteistä koreografiaa, koko ajan nopeutuvassa tahdissa. Ajattelin jakaa näistä myös pienet videopätkät blogin instastoorien puolelle! 

Viimeisen setin lopuksi kuultiin tietysti Kaija Koota (joka on minun ja ystävieni ikuinen suosikki), sekä Juha Tapion TSNEH (Tykkään susta niin että halkeen), jonka tanssimme Tuomaksen kanssa yhdessä kaikkien muiden bailatessa ympärillä. Ihan super iso kiitos vielä Soitellaan, olette saaneet myös monilta vierailta paljon kehuja ja kiitosta! <3














Spotify-listat

Bändin lisäksi meillä oli hääpäivää varten valmiiksi katsottuna kaksi Spotify-listaa: toinen lista ruokailun taustalle ja juhlien alkupuoliskon ajalle soimaan ja toinen loppuillan bileitä varten. Ensimmäisen kohdalla meille iski laiskuus ja valitsimme lopulta valmiin listan, jossa oli meille mieleisiä biisejä. Listan nimi oli Acoustic Covers of Popoular Songs ja tässä vielä suora linkki siihen Spotifyssa, jos joku muukin haluaa hyödyntää! Iltabileitä varten kokosimme sitten häätiimin avustuksella oman soittolistan - joka sisälsikin kappaleita hyvin laidasta laitaan :D Spotify käynnistettiin oman iPadimme kautta, jonka sai kätevästi aux-piuhalla yhdistettyä juhlapaikan kaiuttimiin. Aivan juhlien viimeisinä hetkinä sulhanen sitten sai päähänsä, että haluaisi vielä laulaa yhden karaoke-biisin ja hyvänä vaimona yritin viritellä läppärille Singasta tätä nimenomaista biisiä... Tästä kauniista karaoke-esityksestäkin on videopätkä muistona, mutta se jääköön omiin arkistoihin :D

Kaikki postauksen kuvat: // Sanni Hirvonen Photography

---

Jos kaipaat lisää ideoita ja inspiraatiota häiden musiikkivalintoihin, löydät kaikki blogin aiemmat häämusiikkiin liittyvät postaukset löydät kootusti #häämusiikki -tunnisteen takaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti