keskiviikko 12. heinäkuuta 2023

Vieraskirja ja polaroid-kuvia

Haluttiin ehdottomasti meidän häihin myös vieraskirja, polaroid-kamera ja jonkinlainen kuvausseinä - tänään vähän tarkemmin asiaa niistä! Mietittiin jossain vaiheessa hääsuunnittelua, että onko tää idea jo vähän nähty ja jaksaako vieraat enää siitä innostua, kun polaroid-kameroita on näkynyt nyt viime vuosina lähes kaikissa häissä. Toisaalta itseltä meinaa aina tässä oman lähipiirin häähumun keskellä unohtua, että ei läheskään kaikki vieraat ole käyneet yhtä tiuhaan hääjuhlissa ja lopulta polaroid-kamera ja vieraskirja olivat menestys - aikalailla kaikki vieraat kävivät nappaamassa kuvan ja jättämässä sinne tervehdyksensä. 

Polaroid-kameran saimme lainaan siskoltani, mutta vinkkinä muille, että myös kameroita voi vuokrata somistevuokraamoista! Esimerkiksi Hurmaavan Hattaran valikoimasta löytyy useita erilaisia polaroid-kameroita ja vuokrahinta torstaista sunnuntaihin vaihtelee 25-30 euron välillä. Instax mini-filmipaperit tilasin Kameraliike.fi-verkkokaupasta, josta ne ainakin meidän häidemme aikaan sai kaikkein edullisimmin hankittua. Varasimme filmiä 120 kuvaa, sillä halusimme, että vierailla olisi halutessaan mahdollisuus napata vieraskirjan lisäksi kuva myös muistoksi kotiin viemisiksi. Tästä myös infottiin vieraille toisen kaason pitämässä alkuinfossa ja moni innostuikin ottamaan kuvan myös muistoksi itselleen. Filmejä jäi meillä yli yksi avaamaton 20 kuvan pakkaus, sekä kameran sisässä ollut filmi, jossa oli muutamia kuvia jäljellä, eli filmimäärä oli meidän juhliin oikein hyvä!

Kuvien kiinnittämistä varten varasimme valikoiman erilaisia kuviollisia teippejä - osa löytyi valmiiksi äitini askartelukokoelman kätköistä ja osan siskoni kävi ostamassa Søstrene Grenestä. Bongasin itse paljon ihania teippejä myös Tokmannin Miny-tuotemerkin valikoimasta! Jos teipit eivät innosta, niin kuvien kiinnittämiseen on myös runsaasti muita vaihtoehtoja, esimerkiksi liimapinnalla varustettuja kuvakulmia (löytyy eri väreissä, mm. musta, valkoinen ja kultainen!), teippilaite tai kaksipuoleisia tarrapaloja. Kyninä meillä oli käytössä, niin ikään äitini askarteluvarastosta löytyneet, Frixionin kuulakärkikynät, joita löytyy useassa eri värissä. Näissä erikoisuutena on se, että tekstin saa myös kumitettua pois kynän päässä olevalla pyyhekumilla - kirjoitusvirheet ei siis haittaa! Frixionin kyniä löytyy esimerkiksi Suomalaisen Kirjakaupan valikoimasta. 

Kuva: Sanni Hirvonen Photography

Kuva: Elina Kangas, Kukitellen

Kameran käyttöohjeet ja ohjeet filmin vaihtamiseen suunnittelin itse Canvalla ja tulostetut versiot laitettiin valkoisiin kehyksiin, jotka oli helppo sijoittaa vieraskirjan viereen. Moni on Facebookin hääryhmässä kysellyt ohjeiden perään ja jaoin itseasiassa oman ohjetiedostoni jo sielläkin, joten ajattelin nyt linkittää sen myös tänne blogin puolelle. Jos joku teistäkin kaipailee Instax mini-kameran käyttöohjetta ja filmin vaihto-ohjetta tulostettavassa muodossa, löytyy tämä itse suunnittelemani versio nyt täältä pdf-muodossa! Saa vapaasti hyödyntää omissa häissä :)

Kuten jo kukkapostauksessa mainitsinkin, meillä oli vieraskirjan vieressä kuvaustaustana Kukitellen loihtima ihana kukkaverho ja lisäksi saimme vielä perjantaina juhlapaikkaa koristellessamme ex tempore idean sijoittaa sen viereen pusupenkin, jossa voisi myös halutessaan napsia kuvia. Pusupenkki-kyltti, lyhdyt ja led-kynttilät, sekä harmaat huovat olivat Hurmaavan Hattaran vuokratuotteita, valkoiset tyynyt puolestaan toisen bestmanin kotoa. 

Mietimme pitkään mihin sijoittaisimme kuvapisteen juhlapaikassamme Hintsan Vintillä ja paikka oli kieltämättä kuvien kannalta hiukan hämärä. Emme kuitenkaan halunneet kuvauspisteen vievän tilaa sisäänkäynnin luota tai lasiseinän edestä tanssilattialta, joten olimme tähän ratkaisuun tyytyväisiä ja kuvistakin tuli hauskoja, hiukan haastavasta valaistuksesta huolimatta!

Kuva: Sanni Hirvonen Photography

Kuva: Sanni Hirvonen Photography

Meidän vieraskirjana toiminutta LukLabelin Just Us Wedding Book-kirjaa esittelin täällä blogin puolella jo aiemmin tässä postauksessa ja olimme siihen kyllä todella tyytyväisiä! Täytimme yhdessä ennen häitä kirjan alkuosiota, mm. ensitapaamistamme ja molempien polttaritunnelmia koskien ja teetimme myös Ifolorilla pieniä 10x10cm kokoisia valokuvia, jotka kiinnitimme kirjan aukeamille. Vierailla oli sitten vieraskirjan täyttämisen yhteydessä halutessaan mahdollisuus lueskella myös näitä!





Vieraskirjaosio puolestaan sisälsi kolme valmista kysymystä, johon vieraat saivat halutessaan vastata ja oli hauska huomata, että tosi moni oli niihin vastannutkin. Oli ihanaa lueskella vieraidemme ensimmäisiä muistoja meistä, perehtyä avioliittovinkkeihin ja ilahtua kaikista ideoista ensimmäisen aviovuoden aktiviteeteiksi. Useampikin vieras oli myös ehdottanut viimeiseen kohtaan jotain yhteistä tekemistä heidän kanssaan, mikä oli tosi hauska juttu!

Vieraskirjasta jäi ihana muisto hääpäivästä ja sitä on itseasiassa tullut jo tähän mennessäkin selailtua useamman kerran. Tässä muutamia parhaita paloja myös teidän iloksi! 

”Happy wife, happy life ja KOVAA AJOA!”

”Mikä on teidän yhteisen lääkärin nimi?”
- Han mas-lääkäri

”Rakastakaa, onkikaa ja laulakaa”

”Jos avioliitto pitäisi tiivistää kolmeen lauseeseen, se olisi:
Älä koskaan lähde
Näe minut kokonaan
Muuta en pyydä"
- Hanna Kivisalo

Swingers Clubin terveiset - tätä on ehkä pakko hiukan pohjustaa sillä, että ystäviemme häissä pari kesää sitten saimme (omasta mielestämme) todella hauskan idean ottaa vieraskirjakuvat pariskuntien sijaan sekapareilla ja jätimme silloin Swingers Clubin terveiset heidän vieraskirjaansa :D Perinne sai nyt jatkoa!


Häätiimin ylläritaltioinnit loppuillan bileistä - ei muistettu seuraavana aamuna yhtään, että tällaisia kuvia oli yön pikkutunneilla napsittu ja saatiin hyvät naurut, kun ne paljastuivat vieraskirjan viimeisiltä sivuilta :D Ei siis muistettu ruokailun yhteydessä korkata meidän hääsamppanjaa, jolle oli vartavasten coolerikin vuokrattuna ja muistettiin se sitten joskus yöllä ja korkattiin loppujen vieraiden kanssa tanssilattialla.



Wedding Book-kirjan lopusta löytyy oma aukeamansa hääpäivän muistoille, tämä meidän pitäisikin nyt täyttää kun kaikki on vielä tuoreessa muodossa - ja ensimmäiselle hääpäivälle! Kirjan pariin on siis ihana palata yhdessä myöhemminkin <3 Millaisia vieraskirjoja ja kuvauspisteitä teillä muilla on tulossa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti