torstai 13. heinäkuuta 2023

Sulhasen puku ja asusteet

Seuraavaksi postauksissa luvassa meidän molempien hääasujen ja asusteiden esittely - ensimmäisenä vuorossa Tuomaksen häälook! 

Tuore aviomieheni on tosiaan 199cm pitkä ja valmismallistoista on yleensä hyvin haastavaa löytää hyvin istuvaa pukua, jossa myös hihat ja housujen lahkeet olisivat riittävän pitkät. Tämän vuoksi Tuomas halusikin häitä varten teettää itselleen omien mittojen mukaan valmistetun kolmiosaisen puvun, jolle olisi käyttöä erilaisissa juhlatilaisuuksissa myös tulevaisuudessa. Puku tilattiin Herrainpukimon Turun liikkeestä ja puvun tilausprosessista kirjoittelinkin jo alkuvuodesta tarkemmin tässä postauksessa. Puvuntakin, housujen ja liivin lisäksi Tuomakselle tilattiin myös mittojen mukaan valmistettu valkoinen kauluspaita. Puvun teettäminen mahdollisti myös monia hauskoja persoonallisia yksityiskohtia, kuten puvun viininpunainen vuorikangas, jota käytettiin myös liivin selkämyksessä, samansävyinen viininpunainen huopakangas takin kauluksen alla, sekä kirjaillut nimikirjaimet puvun takin sisäpuolella ja kauluspaidan hihoissa. 

Myös englantilaisen kenkäbrändi Sandersin upeat ruskeat nahkakengät löytyivät Herrainpukimosta, samoin Albert Thurstonin tyylikkäät, siniraitaiset henkselit ruskeilla nahkayksityiskohdilla ja nappikiinnityksellä. Tuomaksen puvun housuihin tehtiin sekä vyön lenkit, että napit henkseleiden kiinnitystä varten, mikä sekin tekee puvusta mahdollisimman monikäyttöisen myös jatkossa.






Kalvosinnapit Tuomas tilasi itselleen jo aiemmin Hugo Bossilta ja hääkello hankittiin Tissotilta. Häätuoksuksi valikoitui yksi Tuomaksen luottotuoksuista: Guccin Guilty Black. Hauska lisä asuun olivat Tallinnan polttarireissulla hankitut flamingo-kuvioiset sukat - näiden hankkiminen itselleen ja bestmaneille oli myös yksi Tuomaksen polttaritehtävistä. 

Solmion ja taskuliinan valitsimme Herrainpukimosta puvun viimeisen sovituskerran yhteydessä. Minä taisin ihastua ensimmäisenä solmion väriin (vaaleanpunainen sopi myös täydellisesti yhteen oman häälookkini kanssa), ja sitten innostuimme molemmat sen näyttävästä materiaalista, grenadiinista. Bestmaneille valitsimme samansävyiset silkkisolmiot. Lookin viimeisteli Kukitellen loihtima kaunis viehe, jossa siinäkin oli mukana vaaleanpunaisen sävyjä!

Perinteisesti asuun ei kuulu yhdistää sekä taskuliinaa, että viehettä, mutta Herrainpukimon myyjäkin rohkaisi tekemään juuri niin kuin itse haluaa - pukeutumisetikettejä ei onneksi nykypäivänä tarvitse noudattaa niin orjallisesti. 





Mittatilauspuku, liivi, kauluspaita, solmio, kengät ja henkselit - Herrainpukimo
Kalvosinnapit - Hugo Boss
Rannekello - Tissot, Kultakeskus
Sukat - H&M
Tuoksu - Gucci

Sama puku, paita ja kengät pääsivätkin heti uudestaan käyttöön kolme viikkoa omien häidemme jälkeen, kun juhlimme Tuomaksen serkun ja hänen vaimonsa häitä Turun Akatemiatalolla. Ja varmasti käyttökertoja tulee tulevien vuosien varrella paljon lisää! Kiitos vielä Herrainpukimo hyvästä palvelusta - oli ihanaa, että puku ja lähes kaikki asusteet löytyivät kootusti yhdestä paikasta. 

Kuvat 1 sekä 6-9: Sanni Hirvonen Photography

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti