torstai 3. elokuuta 2023

Ikuinen muisto hääkukista - hääkimpun säilöminen

Hääkimpun suhteen minulla oli heti vahva visio siitä, että haluan jollain tavalla säilöä sen muistoksi. Nykyään vaihtoehtoja hääkimpun ja muidenkin hää- ja juhlakukkien säilömiseen löytyy runsaasti ja kukista voidaan valmistaa monenlaisia tuotteita. Itse ihastuin Pinterestissä bongaamiini koriste-esineisiin, jossa hääkukat oli säilötty epoksin sisään. Meidän hääsuunnittelumme alkutaipaleella Suomesta ei vielä löytynyt ketään tähän erikoistunutta yrittäjää, mutta onneksi toiveisiini sittemmin vastattiin, kun löysin eräiltä Häämessut netissä messuosastojen joukosta helsinkiläisen Preserved by Loven!

Preserved by Love valmistaa hääkukista (ja toki muistakin asiakkaan toimittamista kukista, esimerkiksi ristiäis- tai synttärikukista) monenlaisia ihania tuotteita. Tällä hetkellä valikoimasta löytyy: 
 • Lasinalusia
 • Korviksia ja kaulakoruja
 • Koriste-esineitä eri muodoissa
 • Sormuspidikkeitä
 • Prässättyjä kukkatauluja
 • Kukkatarjottimia
 • Shadow boxeja eli muistobokseja
Itselleni meinasi jopa iskeä pieni valinnanvaikeus, kun tarjolla oli niin paljon ihania vaihtoehtoja, mutta päädyin lopulta hexagonin muotoiseen koriste-esineeseen ja Statement Peace-korviksiin. 
Hääkukat tulee toimittaa säilömistä varten mahdollisimman pian häiden jälkeen ja ihana pikkusiskoni lupautui kuskaamaan hääkimppuni mukanaan Helsinkiin, kun kotiutuisi kaksi päivää häiden jälkeen. Sain Preserved by Lovelta todella hyvät hoito- ja kuljetusohjeet kimppua varten, mutta stressasin silti vähän, että millaisessa kunnossa kimppu olisi kaksi päivää häiden jälkeen. Siskoni oli kuitenkin pitänyt siitä erinomaista huolta ja kimppu näytti yllättävän freesiltä saapuessaan Preserved by Love:n Kerensan hoiviin maanantai-iltana!

Hääkimppu maanantai-iltana saapuessaan Preserved by Lovelle, kuva: Preserved by Love

Tilauksen yhteydessä kävimme vielä viesteillä läpi toiveitani ja linkkasin muutaman oman suosikkini Preserved by Loven portfoliosta, jotta Kerensa sai paremman käsityksen toivomastani tyylistä. Lisäksi sain vielä hyväksyä kukka-asetelman muottiin sommiteltuna ennen valamista. 

Myös korvakorujen osalta Kerensa laittoi minulle pari erillistä sommitteluideaa ja sain valita niistä suosikkini ja ehdottaa vielä halutessani muutoksia. 

Kukat muottiin sommiteltuna valamista varten

Kukat kuivatuksen jälkeenValmiit tuotteet saapuivat Matkahuollon paketissa, reilu 2kk häiden jälkeen ja ne ovat ihan täydelliset! Koriste-esine pääsi heti paraatipaikalle olohuoneen lipaston päälle ja kukkakorviksille tulee varmasti paljon käyttöä, sillä ne sopivat hyvin niin arkeen, kuin erilaisiin juhlatilaisuuksiinkin. Hääkimppuni oli yksi suosikkiasioistani meidän häissä ja siksi onkin ihanaa, että kimpusta säilyy nyt ikuinen muisto näiden esineiden muodossa. Olin myös positiivisesti yllättynyt siitä, miten kauniisti kukat säilyttivät kuivattaessa värinsä!

Preserved by Loven sivuilta löytyy valtavasti infoa kukkien säilömiseen ja tilauksen tekemiseen liittyen, mutta tässä muutama olennainen tieto: 
 • Jos haaveilet omien kukkien säilömisestä, tee varaus ajoissa! Kuivattamon kapasiteetti on rajallinen, joten sinne mahtuu samanaikaisesti aina tietty määrä kukkia
 • Pääsääntöisesti kukat tulee juhlien jälkeen toimittaa joko Helsinkiin (sunnuntaisin 18-21 ja maanantaisin 12-18) tai Forssaan (sunnuntaisin 10-16:30) ja tarkka tuontiaika sovitaan aina jokaisen asiakkaan kanssa erikseen. Myös postitus Matkahuollon pikapakettina muualta Suomesta on mahdollista omakustanteisesti, ajankohdasta ja tuotteista riippuen (tarkemmat tiedot postitusmahdollisuudesta löydät täältä)
 • Tuotteita on myös mahdollista kustomoida, esimerkiksi koriste-esineisiin voi halutessaan valita mustan tai valkoisen taustan ja kaikkiin tuotteisiin voi kukkien lisäksi valita koristeeksi myös foliohippuja, joita löytyy kullan, hopean ja ruusukullan sävyisinä
 • Hääkimppu ei ole ainoa vaihtoehto - myös esimerkiksi vieheen tai pöytäkukkien säilöminen on mahdollista
Jos omat häät ovat vielä edessä päin ja haaveilet hääkukkien säilömisestä, kannattaa tutustua Preserved by Loven sivuilta löytyvään kattavaan kukkaoppaaseen! Oppaasta löytyy paljon vinkkejä kukkien valintaan ja siihen, millaiset kukat soveltuvat parhaiten mihinkin tilaustuotteeseen. 

Hääkukista valmistetut tuotteet ovat myös ihana lahjaidea! Itse heräsin valitettavasti vähän liian myöhään siihen, että kimpusta valmistetut korut olisivat olleet loistava äitienpäivälahja meidän molempien äideille. Kukkatuotteet sopisivat hyvin myös kiitoslahjaksi häätiimille ♥ Ei kommentteja:

Lähetä kommentti