maanantai 24. heinäkuuta 2023

Kiitossivusto vieraille korttien sijaan

Häiden jälkeen on perinteisesti ollut tapana lähettää vieraille hääkuvalla varustetut kiitoskortit, mutta ainakin omassa lähipiirissämme tästä tavasta on jo osittain viime vuosina luovuttu - osa ystävistä on lähettänyt häidensä jälkeen kiitoskortit, osa taas ei. Me päädyimme perinteisten kiitoskorttien sijaan luomaan kiitossivun, jonka kautta jaoimme myös hääkuvagallerian ja häävideomme vieraille. Tahtoo.fi-sivusto tuli meille tutuksi jo hääsuunnittelun aikana, sillä loimme kutsujen yhteyteen hääinfoa varten oman hääsivun Tahtoon avulla. Siksi valinta oli helppo - myös meidän kiitossivu toteutettiin Tahtoon kautta!


Kiitossivumme sisälsi koko hääkuvagalleriamme, linkit häävideoihimme, ohjeet kuvien ja videoiden tallentamiseen ja käyttöön, sekä tunnelmia häämatkaltamme. Kuvat sai kätevästi ladattua suoraan Tahtooseen - tosin vinkkinä, että ei kannata ladata ja poistella samoja kuvia moneen kertaan, vaan miettiä ensin rauhassa mitkä kuvat haluaa vieraille jakaa ja missä järjestyksessä. Itsehän onnistuin saamaan tallennustilan jo täyteen, kun latailin ja poistelin kuvia moneen kertaan. Kiitos Tahtoon ihanat ylläpitäjät jälleen hyvästä asiakaspalvelusta, kun kävitte resetoimassa tilanteen! :D 

Häävideoiden osalta helpoimmaksi ratkaisuksi osoittautui ladata ne ensin omaan OneDriveen ja lisätä sitten kiitossivustolle linkki jaettuihin tiedostoihin. OneDrivessa kannattaa videotiedoston jakoasetuksissa valita vaihtoehto ”Kaikki, joilla on linkki” ja sen jälkeen vieraat pääsevät kätevästi suoran linkin avulla katsomaan ja halutessaan myös tallentamaan videon itselleen. Lisäksi loin Canvalla meille sähköisen kiitoskortin, jonka lähetimme vieraille WhatsApin välityksellä ja jossa oli saatteena lyhyt viesti ja linkki, sekä salasana kiitossivullemme. Tämä oli mielestämme hauska ja samalla sekä edullinen, että ekologinen vaihtoehto perinteisille kiitoskorteille! Häiden järjestämisen myötä on nimittäin tullut hyvin selväksi, miten kalliita postimerkit nykyään ovat. 

Kiitossivuston lisäksi aiomme teettää muutamia hääkuvia ihan oikeina kuvia (tai mahdollisesti kuvakirjan muodossa) isovanhemmillemme ja vanhemmillemme, sekä toki muistoksi itsellemme. Haluaisin ainakin tilata Ifolotilta jostain hääkuvastamme samanlaisen jalallisen kehyskuvan, jonka teetimme kihlakuvastamme ja mahdollisesti myös jonkinlainen canvas-taulu olisi haaveissa. 

On myös myönnettävä, että jäin vähän koukkuun sivujen suunnitteluun ja nyt vaan pohdin, että mitä kivaa sitä vielä voisi Tahtoon avulla luoda :D Jos häät ovat teillä vasta edessä ja innostuitte tästä ideasta, niin kannattaa ostaa käyttöön Tahtoon Super-paketti, jonka avulla voi suunnitella jopa kolme erilaista hääsivua. Tässä muutamia ideoita Tahtoon hääsivujen hyödyntämiseen: 

  • Polttarisivusto, jonka avulla voi polttareiden järjestäjät voivat jakaa kaiken tarvittavan infon muille polttarivieraille, ja joka polttareiden jälkeen voidaan jakaa myös itse polttarisankarille

  • Save the Date-sivusto ennen varsinaisten hääkutsujen lähettämistä (täällä voitte esimerkiksi kertoa kosinnasta tai jakaa muita ihania yhteisiä muistojanne, sekä tietysti paljastaa häiden päivämäärän ja paikkakunnan)

  • Hääsivusto kutsujen yhteyteen (tänne voi koota kaiken mahdollisen hääinfon, kurkkaa tästä postauksesta mitä kaikkea meidän hääsivulta löytyi!)

  • Hääsivu itse hääpäivää varten - Jos haluatte säästää paperituotteissa, voi tämä korvata esimerkiksi paperiset menu- ja ohjelmakortit, sillä niin hääpäivän aikataulun, kuin ruoka- ja juomamenutkin voi koota sivustolle. Lisäksi sivulta voi löytyä esimerkiksi kaasojen ja bestmanien esittelyt, eri palveluntarjoajien (esimerkiksi pitopalvelun, valokuvaajan ja hääbändin) lyhyet esittelyt, sekä yhteiskuvianne ja muistojanne vuosien varrelta! Myös suositun kuvahaaste-hääleikin voi toteuttaa sivustoa hyödyntämällä, sillä Super-pakettiin kuuluu myös Vieraiden kuvat-osio, jonka kautta vieraat voivat halutessaan jakaa kuvia hääpäivältä. Hääsivu on helppo jakaa vieraille esimerkiksi QR-koodin kautta - luokaa ilmaisella sovelluksella oma QR-koodi, joka vie hääsivulle ja printatkaa se vaikkapa paikkakorttien kääntöpuolelle tai pienille paperilapuille kuhunkin pöytään.

  • Kiitossivusto - kätevä tapa kiittää vieraita ja jakaa hääkuvat, sekä häävideot vieraiden käyttöön
Ei muuta kuin suunnittelemaan! ♥ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti