maanantai 17. heinäkuuta 2023

Häälahjoja ja kauneimpia onnittelutekstejä - ideoita hääparin muistamiseen

Kuva: Sanni Hirvonen Photography

Häälahjojen osalta toivoimme, että jos vieraat haluavat muistaa meitä jotenkin, kartuttaisivat he häämatkakassaamme - tämä on tuntunut viime vuosina olevan se yleisin vaihtoehto. Kuten monet muutkin hääparit, mekin olemme ehtineet ennen häitä asua ensin omissa kodeissamme ja sitten yhteisissä asunnoissa useamman vuoden ajan, joten tavaran sijaan toivoimme lahjaksi ennemmin yhteisiä kokemuksia. Pienenä lisänä kokosimme hääsivustollemme erilaisia aktiviteetteja häämatkaamme varten (kurkkaa täältä!) ja halutessaan vieraat saivat lahjoittaa rahaa johonkin tiettyyn aktiviteettiin - nämä kaikki toteutimme sitten häämatkamme aikana! Tämä oli meistä hauska tapa tehdä häämatkakassan kartuttamisesta hiukan konkreettisempaa - halutessaan sai kohdistaa lahjasumman johonkin tiettyyn elämykseen. 

Kortteja varten juhlapaikan sivutasolta löytyi Hurmaavasta Hattarasta vuokrattu Helmi-korttilaatikko ja vieressä oli tilaa myös mahdollisille lahjoille ja muistamisille. Häämatkakassamme kartuttamisen lisäksi saimme myös muutamia aineellisia lahjoja, jotka olivat kaikki todella ihania ja rakkaudella valittuja <3 Ajattelin jakaa osan myös teidän kanssa, näistä voi poimia inspiraatiota niin hää-, kuin vaikka synttäri- tai joululahjoihinkin! Lisäksi postauksen loppuun koottuna myös kauniita onnittelutekstejä hääkortteihin. 

AinoaKuvan muotokuva

Olen Instagramissa ihastellut AinoaKuvan upeita digimuotokuvia ja sitten kävi niin hyvä tuuri, että äitini voitti AinoaKuvan arvonnassa vapaavalintaisen muotokuvan. Hän halusi antaa tämän meille häälahjaksi ja toimitimme valitsemamme valokuvan pohjaksi. Äiti oli myös hankkinut valmiiksi kehykset ja antoi tämän meille sitten lahjaksi hääpäivänä. Tästä tuli tosi ihana ja taulu pääsi heti häiden jälkeen meidän olohuoneeseen esille!

AinoaKuva:lle voi hankkia myös lahjakortin, jolloin lahjan saaja voi itse valita, mistä kuvasta tai kuvista haluaa itselleen digitaideteoksen teettää. Tämä meidän teos on itseasiassa yhdistetty kahdesta eri kuvasta: Valokuvaaja Sonja Siikasen meistä ottamasta kihlakuvasta ja Aapon potrettikuvasta (jotka näkyvät tuossa alapuolella), sillä halusimme ikuistaa koko meidän pienen perheen samaan teokseen.



Kuva: Valokuvaaja Sonja Siikanen

Kuva: Krista Riitinki Photography

Hääparin villasukat

Tuomaksen perheystävä on tunnettu upeista käsitöistään ja loihtinut meille upeita käsin tehtyjä lahjoja aiemminkin. Nyt häälahjaksi saimme häneltä nämä upeat hääparin villasukat, sekä kauniin itse tehdyn kortin. Sukat olivat myös tosi miellyttävät jalassa ja pääsivät jo käyttöön niin häiden jälkeisenä päivänä hotellilla, kuin häämatkallamme Islannissakin. Oli myös hauska ylläri, kun kortista paljastuivat Hosuli ja Sosuli. Kirkossahan meidän poistumismusiikkina kuultiin nimenomaan Hosulin ja Sosulin häämarssi ja samat hahmot komeilivat myös hääkakkumme päällä. Vierailla ei kuitenkaan ollut tästä mitään ennakkotietoa, joten tämä oli todellista telepatiaa!





Itse tehty maljakko ja itse kirjoitettu runo

Pikkusiskoltani (joka oli myös toinen kaasoistani) saimme lahjaksi hänen itse tekemänsä kauniin keraamisen maljakon. Lisäksi saimme ihanan henkilökohtaisen lahjan - meille varta vasten kirjoitetun runon, jonka olen vähän haaveillut teettäväni julisteeksi ja kehystäväni meidän kodin seinälle. Luin runon häiden jälkeisenä aamuna hotellilla ja se sai minut liikuttumaan. Sain luvan jakaa sen myös teille: 




Turku-treffejä

Toiselta bestmanilta ja hänen puolisoltaan saimme häämatkakassan kartuttamisen lisäksi vielä kauniin itse tehdyn kortin, jonka sisältä paljastui kaksi ihanaa treffilahjakorttia Turkuun. Molemmat treffikohteet sattuivat vielä olemaan meille molemmille ihan uusia! Tämä on mielestäni tosi hauska lahjaidea - kortin sisäpuolelta paljastui vielä Turun keskustan kartta, johon treffipaikat oli merkitty. 




Itse neulotut islantilaisneuleet 

Äitini rakastaa käsitöitä ja teki ihan mielettömän urakan neuloessaan meille häälahjaksi aidot islantilaisneuleet. Saimme valita itse mieleiset mallit äidin islantilausneule-kirjasta ja sitten vielä päättää lankojen värit. Äitin ja iskän hääkortin sisältä löytyi myös hauska viittaus paitoihin liittyen! 

Neuleista tuli ihan täydelliset ja ne olivat kovassa käytössä häämatkallamme Islannissa. Nämä päällä kelpasi ulkoilla tuulisessakin säässä ja islantilaiset langat osoittautuivat tosi lämpiksi, mutta kuitenkin hengittäviksi! Neuleet tulevat olemaan meillä käytössä vielä lukuisten yhteisten vuosien ajan ja muistuttamaan niin häistä, kuin häämatkastakin. 




Näiden lisäksi saatiin lahjaksi vielä muutamia muitakin pieniä kivoja juttuja kotiin, mm. uudet pehmeät kylpypyyhkeet, saunakiulu+kauha, sekä pullollisen hyvää kuohuvaa. 

Saimme myös ison määrän ihania kortteja, kauniilla onnitteluteksteillä varustettuna. Rakastan itse kortteja ja lähettelen niitä ahkerasti, joten kortit ilahduttivat etenkin minua ja luimme ne yhdessä useampaankin kertaan läpi. Kokosin tähän muutamia kauneimpia tekstipätkiä niistä! Näitä täytyy muistaa itsekin hyödyntää tulevaisuudessa häävieraan roolissa. 

"Avioliitossa on kyse siitä, 
että valitaan maailmasta se yksi ihminen, 
jonka kanssa halutaan olla ylitse muiden.

Sen jälkeen hänelle näytetään itsestä kaikki ne puolet, 
joita muilta piilotellaan viimeiseen asti. 
Näky ei aina ole kaunis, 
mutta kannattaa katsoa suoraan
ja silmiään räpäyttämättä. 

Sillä mitä ihminen tekisi sellaisella rakkaudella, 
joka ei kata koko persoonaa, 
sen pimeimpiä nurkkia myöden. 

Jos avioliitto pitäisi tiivistää kolmeen lauseeseen, se olisi: 
Näe minut kokonaan. 
Älä koskaan lähde. 
Muuta en pyydä."

---

"Sitoutua niin syvästi, 
että muuttuu pohjattomaksi. 
Puristaa niin lujasti, 
että muuttuu rajattomaksi. 
Rakastaa niin mielettömästi, 
ettei mikään enää ole vailla merkitystä."
(Tommy Tabermann)

---

"Kun sä vain istut viereen mun, 
siin on jotain niin oikeaa
Valoa aamun valkeaa, 
maata kantavaa
Mä yritän olla sun arvoises kyllä, 
avata sieluni solmuja vielä
Nähdä sun maailmas niin kuin se on

Kävellä kanssasi kirkasta rantaa, 
kuulla nuo tuulet niin kuin ne kuulet
Nähdä sun taivaasi niin kuin sen näät
Ja kun sä vain istut viereen mun, 
siin on jotain niin oikeaa"
(Juha Tapio)

---

"Unelmat yhdessä haaveilkaa, 
toiveet yhdessä toteuttakaa. 
Ilot yhdessä naurakaa, 
surut yhdessä itkekää, 
kädestä toisianne pitäkää. 
Anteeksi toisillenne antakaa, 
matkalla toisianne tukekaa, 
siten onnellisia päiviä saa."

---

"Sydämet yhteen lyö, 
rakkus kirkkaana säihkyy. 
Elämän matkaa yhdessä kuljette, 
onnenne polkua seuraillen."

---

"Rakkaus on kuin pekoni, 
sitä ei voi vastustaa. 
Se on kuin pizzan täytteet, 
jotka täydellisesti yhteen sopii. 
Kun rakkaus kohtaa toisen, 
se luo yhdessä täydellisen sopan."
(Chat GPT)

Paljon paljon onnea ja rakkautta ja täydellisiä pizzatäytteitä!

---

"Kaunis on katsoa
tunteen paloa
elämän suomaa
rakkauden valoa. 
Olkoon onnenne syvin. 
(Pia Puheloinen)

Tehkää avioliitostanne teidän näköinen seikkailu!"

---

"Olette saaneet niin paljon, 
olette saaneet niin hyvää, 
jotain sellaista, mitä ei muilla ole: 
toisenne."

---

"Teillä on toisenne, 
teillä on kaikki. 
Rakastakaa iäti."

---

"Toivottavasti tulevat yhteiset vuodet
tuovat mukanaan iloa, valoa ja onnea, 
seikkailuja ja turvallista tyyntä, 
sekä ennen kaikkea loputtomasti rakkautta."

---

Loppuun vielä vinkki: kannattaa pakata onnittelukortit ja vieraskirja mukaan juhlapaikalta poistuessa - niitä ihana fiilistellä yhdessä hotellilla häiden jälkeisenä aamuna!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti