perjantai 12. maaliskuuta 2021

7 x (Hää)kakkutaiturit Turun seudulla

Yksi lempijutuistani hääsuunnittelussa on ehdottomasti tulevasta hääkakusta haaveilu! Tänään ajattelin vinkata teille 7 upeaa hääkakkutaituria Turun seudulta. Jos olet miettinyt, mistä voisitte tilata unelmienne kakun, tutustu siis ainakin näihin vaihtoehtoihin! Haastavan koronatilanteen keskellä nyt on myös loistava tilaisuus tukea pienyrittäjiä ja maistella eri yritysten herkkuja. Jos kaipaat inspiraatiota oman hääkakun suunnitteluun, lukaise myös aiempi postaus omista kakkuhaaveistamme

Gaggui 

Ihana turkulainen Gaggui valmistaa upeita tilauskakkuja ja leivonnaisia ja pyörittää lisäksi Humalistonkadulla sijaitsevaa hurmaavaa Gaggui Kaffelaa. Gaggui on painunut itselleni mieleen herkullisten kakkujen lisäksi myös hauskan, turun murteella kirjoitetun viestintänsä ansiosta. Gagguin vuoden 2021 hääkakkuhinnasto löytyy heidän nettisivuiltaan ja sieltä löytyy kattavasti tietoa hääkakun tilaamisesta. Gagguin omistaja Jonna sopii jokaisen hääparin kanssa maistelu- ja suunnittelutapaamisen ja hääkakun varausmaksu sisältää 25€ edestä maistelukakkuja ja kahvit. Gagguin sivuilta löytyy myös kattava listaus eri makuvaihtoehdoista ja läjäpäin kuvia ihanista Gagguin valmistamista hääkakuista - nämä ovat toinen toistaan upeampia!

Gagguista olen kirjoittanut myös oman postauksensa aiemmin!

Kakkupuoti Mari Annika

Kakkupuoti MariAnnika on turkulainen vuonna 2012 perustettu pienyritys, jonka toimitilana toimii Turun Itäharjulla sijaitseva ravintola Rhapsody. Kakkupuodin yksinyrittäjän Marin intohimona ovat kauniit kakut, mutta kakkupuodista voi tilata myös muita herkkuja, esimerkiksi voileipäkakkuja, leivoksia, cup cakeja ja macaron-leivoksia. 

Kakkupuoti Mari Annika on myös järjestänyt näin korona-aikana useammankin take away kakkubuffetin, joista saa parhaiten tiedon seuraamalla heidän instagram-tiliään. Seuraava take away kakkubuffa on vuorossa lauantaina 20.3.2021 ja teemana ovat keväisen raikkaat maut. Kakkubuffa-aatikko on 2 henkilölle mitoitettu herkkuboksi, joka sisältää neljä erilaista laktoositonta kakkupalaa ja boksin hinta on 15 €. Tämä on siis täydellinen mahdollisuus päästä maistelemaan useampaa eri kakkua ja pohtia millaisia täytteitä oma unelmien hääkakku sisältäisi! Tulevan kakkubuffetin kakkuina ovat mangoaprikoosi ja mansikkatäytteinen kaakaoinen sokerikakku, appelsiini ja suklaatäytteinen suklaakakku, sitruuna ja vaniljatäytteinen vaalea sokerikakku, sekä passion & vadelmatäytteinen red velvet-kakku. Nam!

Cafe Hallonblad/Rebelle Bakery

Suloinen Cafe Hallonblad toimii lounaskahvilana Paraisten keskustassa ja tarjoaa myös catering-palveluita. Cafe Hallonblad toteuttaa yksilölliset hääkakut asiakkaan toiveiden mukaisesti, oli sitten kyse mousse- tai juustokakusta, kerrosunelmasta tai perinteisestä kermakakusta. Hääkakun hinta muodostuu kakun vaikeustasosta, raaka-aineista ja koristeista. Hääkakun lisäksi Cafe Hallonbladilta voi tilata häiden kahvipöytään esimerkiksi macaronseja, muffinsseja tai voileipäkakkua. 

Jos haluat päästä maistelemaan Cafe Hallonbladin kakkuja, vinkkauksena että myös he järjestävät kakkubuffetteja! Tänään 12.3.2021 klo 11-15 on tarjolla takeaway-kakkubuffet, josta saa valita neljä mieleistä kakkupalaa maisteltavaksi yhteishintaan 16 €. Tämä olisi myös loistava lisä tänään starttaavaan Häämessut netissä-viikonloppuun, sillä messuosastojen selaamisen oheen voisi järjestää tulevan puolison kanssa myös kakkutastingin!

Pitopastantti/Elsi kokkaa

Meidän tulevan cateringimme Pitopastantin Elina valmistaa myös upeita hääkakkuja ja niitä pääsee ihailemaan Instagramissa @elsikokkaa-tililtä! Oma tuleva hääkakkumme tulee olemaan Elinan käsialaa ja olen aivan ihastunut näihin luomuksiin. Elsi kokkaa-kakuissa itse olen ihastunut etenkin upeisiin väreihin, marmorimaisiin kuvioihin ja luonnonmateriaalien käyttöön kakkujen koristelussa. Pitopastantilta voi tilata kakkujen lisäksi myös koko häiden cateringin, kuten meillä ja siitä voi lukea lisää aiemmasta postauksestani!

Elsikokkaa-tilillä Instagramissa on myös käynnissä ihana kakkuarvonta, johon ehtii osallistua vielä tänään 12.3.2021 klo 21 asti! Arvonnassa voi voittaa valinnaisen 8-12 hengen kakun ja voittaja pääsee valitsemaan mieleisensä tyylin kakun koristeluun. Tämä on siis loistava mahdollisuus päästä testaamaan ja ideoimaan esimerkiksi tulevaa hääkakkua!

Bake 'n Cake

Turkulainen leipomo-konditoria Bake 'n Cake pyörittää ihanaa lämminhenkistä kahvilaa Turun Suikkilassa ja loihtii herkulliset leipomotuotteet erilaisiin tilaisuuksiin ja juhliin. Hääkakku valmistetaan asiakkaan toiveiden mukaisesti ja se voi olla niin perinteinen kermakakku, keksipohjainen hyydykekakku, leivos tai vaikkapa kauniita kuorrutettuja pikkuleipiä. Bake 'n Caken sivuilla kerrotaan myös, että viime aikoina suosituimpia hääkakkumalleja ovat olleet valukakut (drip caket) ja koristepuolella nähdään eniten aitoja kukkia, tuoreita marjoja, hedelmiä ja marenkeja. Bake 'n Caken kanssa voi buukata hääkakun suunnittelupalaverin, jonka jälkeen he voivat laskea tarjouksen kakusta.  Hääkakun hinta on alkaen 5€/hlö ja hintaan vaikuttavat mahdolliset erityisruokavaliot (esim. gluteeniton / maidoton / munaton), työn määrä sekä koristeet ja niiden vaativuus. 

Bake 'n Caken sivuilta löytyy myös loistava vinkkilista avuksi hääkakun suunnitteluun, sekä kattava listaus makuvaihtoehdoista ja erilaisista makupareista. Eli jos ette vielä tiedä millaisesta kakusta haaveilette, käykää lukaisemassa nämä!

Bake 'n Cake on myös koonnut korona-ajan piristykseksi Lohtuboksin, jonka hinta on 20€/kpl ja joka sisältää 2 suklaacookieta, 2 vadelmakuppikakkua ja 2 raparperipiirasta kermavaahdolla. Boksin voi tilata nettisivujen yhteydenottolomakkeen kautta, vähintään kolme päivää ennen noutoajankohtaa. Tämä olisi aika ihana tapa yllättää joku läheinen tai vaikkapa oma puoliso!


Voi Veljet Leipomo

Voi Veljet-ravintolaketjun oma leipomo valmistaa upeat kakut, pullat, croissantit ja muut herkut erilaisiin juhliin ja tilaisuuksiin. Tilauksen voi tehdä kätevästi Voiveljien verkkokaupassa, sähköpostilla tai paikan päällä ravintola Göranissa tai Tiirikkalassa. 

Voi Veljet-leipomon sivuilta voi vakoilla kuvia heidän ihanista kakkuvaihtoehdoistaan, joiden joukosta löytyy niin ihania juustokakkuja, moussekakkuja, kuin raakakakkujakin. Jos siis haaveilet perinteisen hääkakun sijaan esimerkiksi vegaanisesta raakakakusta, tutustu tähän! Leipomolla on myynnissä myös takeaway kakkupalabokseja, joihin voi valita Anniskelukahvila Tiirikkalasta joko 4 tai 6 vapaavalintaista kakkupalaa. Tämä on siis loistava mahdollisuus päästä maistelemaan useampaa kakkuvaihtoehtoa kerralla!

Voi Veljet-cateringin kautta on mahdollista hoitaa myös koko häiden pitopalvelu, täältä löytyy lisää tietoa siitä!

MBakery 

Moderni ja rohkea turkulainen leipomo MBakery on monelle tuttu myös televisiosta, Suomen paras leipomo-ohjelmasta. MBakerylla on Turussa kaksi kahvilaa: Turun Kauppahallissa sijaitseva Piece of Cake ja Kauppakeskus Myllystä löytyvä Take the Cake. Lisäksi MBakerylla on leipomomyymälä ja kaksi ravintolaa, MBistro ja M Kitchen and Café. 

MBakeryn hääkakkujen maut ovat samat kuin leipomon normaalissa kakkuvalikoimassa, mutta esimerkiksi kakun koristeluja ja pintaväriä voidaan muokata asiakkaan toiveiden mukaisesti. Hääkakun hinta on 5€/hlö ja pienet muutokset kuuluvat hintaan. Hinta sisältää myös kakkutelineen ja kakkupohjan voi halutessaan vaihtaa gluteenittomaksi. Myös räätälöidyn kakun tilaaminen on mahdollista ja instatililtä @mbakeryerikoiskakut voi vilkuilla inspiraatiota asiakkaille loihdituista luomuksista. 

Kauppahallissa sijaitsevassa Piece of Cakessa järjestetään aina perjantaisin kakkubuffet,  jossa pääsee herkuttelemaan MBakeryn kakuilla kello 10-17.30 välisenä aikana. Kakkubuffetin hinta on 14 euroa, ja hintaan sisältyy kolme palaa kakkua sekä kahvi tai tee – tai 15 euroa, jolloin hintaan sisältyy erikoiskahvi tai jäätee. Tänne siis kannattaa suunnata perjantaikahveille vaikkapa yhdessä tulevan puolison tai kaasojen kanssa ja maistella erilaisia kakkuvaihtoehtoja!

---

Tänään starttaavat myös Häämessut netissä! Messuohjelmaa on hauska seurata vaikkapa samalla herkullisia kakkuja maistellen. Minulla alkoi myös tänään reilun viikon mittainen talviloma, joka tulee todella tarpeeseen. Aion viettää pientä lomaa myös blogista, mutta olen kirjoittanut valmiiksi muutaman postauksen, jonka julkaisen teille ensi viikon aikana - täysin hiljaiseloa ei siis blogin puolella ole tiedossa. Ihanaa messuviikonloppua! <3

1 kommentti:

  1. Kivoja vaihtoehtoja teillä kakuntekijäksi. Itsekin olen hieman alustavasti tutkiskellut niin kakku kuin catering-firmojakin. Tosin pääkaupunkiseudulla. Omat hääni ovat edessä ensi talvena. Ihanan kuuloinen tuo kakkubuffet, pitää käydä siellä seuraavalla Turun reissulla!

    VastaaPoista